Luna nouă și Eclipsă parțială de Soare în Scorpion, 25 Octombrie 2022. Puterea generată de durere

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 22 octombrie 2022, 34563 vizualizari

A inceput sezonul eclipselor. Pe 25 Octombrie avem Luna nouă și eclipsă parțială de Soare în Scorpion. E o Luna nouă/eclipsă intensă, profundă și indiscreta care promite să aducă la suprafață, în mod surprinzător și fără scrupule, tot ceea ce necesită transformare, curățare și regenerare.

Eclipsa de Soare la Nodul Sud lunar în Scorpion aduce începuturi neașteptate, corectarea traiectoriei destinului, echilibrări karmice. Ca și cum ne ia energia pe sus și ne duce/așează fix acolo unde e locul nostru acum, unde e cel mai potrivit pentru noi să fim.  Și pare că nu avem vreun cuvânt de spus în tot acest proces, e mai mult un timp al realității pe care am creat-o deja prin alegerile de până acum. Așa că, cel mai bun lucru pe care să-l facem este acceptarea, prezența, renunțarea la control. Este, de asemenea, un moment al eliberării, schimbării radicale în ce privește obiceiurile survenite în urma unor răni pe care am încercat să le acoperim prin dependențe de tot felul. Acum e posibil să avem constientizari valoroase în acest sens și să luăm hotărârea să ne vindecăm dar și să renunțăm pur și simplu la o dependență, dacă ea nu se mai justifică, mai ales acolo unde a fost parcurs deja un proces de vindecare.

Luna nouă în Scorpion aduce zori  și posibilități noi, dar acestea vor fi văzute doar după ce trecem printr-un proces de conștientizare dureroasă, după ce privim în față o serie de răni vechi și noi, după ce ne dăm acordul întâlnirii cu umbra noastră și suntem dispuși să o acceptăm ca parte din cine suntem.

Această Lună nouă ne cere să ne dezgolim sufletul, să ne privim cu toate vulnerabilitățile, până în cele mai intime straturi ale ființei noastre. Este ca o plonjare în necunoscutul psihicului nostru, acolo unde zac multe povești adormite, multe dureri tăcute, lacrimi înghițite și emoții nerostite, care încă ne opresc să fim cine am venit să fim în viața asta. E o întâlnire cu noi, una pe care nu o putem evita și căreia nu i ne putem opune. 

Mai ales cei care au Scorpionul ca semn dominant în harta natală sau au Ascendentul, planete personale sau nodurile lunare în acest semn, vor simți mult mai intens energia acestei eclipse, ca și când este un punct de cotitură, simțindu-l ca o alertă interioară de schimbare iminentă. Deși aceste persoane s-ar putea să fie familiarizate cu  procesele transformationale profunde, totuși, de această dată va fi diferit. E ceva în interior care s-ar traduce prin “nu mai pot să nu pot”. Și chiar așa e.

A venit timpul să vedem ce ne ține să trăim plenar, din tot sufletul, ce carcere am creat în noi ca să nu ne trăim potențialul.

Luna nouă în Scorpion ne pune față în față cu traumele trecutului și ne invită să confruntăm, cu puterea vulnerabilității, întunericul psihicului nostru cu tot ce înseamnă asta. Energia purificatoare și proaspătă a Scorpionului la Luna nouă ne ajută totodată să înțelegem, să vedem și să integrăm experiențele trecute în care am simțit rușine sau vină, atât de puternic încât am negat părți din noi, le-am respins și în consecință am dezvoltat comportamente și atitudini din spațiul “nu pot”, “nu sunt destul de bun”, “nu sunt suficient”, “nu merit”.

Unii dintre noi e posibil să-și vadă întreagă viață derulându-se prin fața ochilor minții, cu stop cadru pe anumite momente în care alegerile făcute au dus la repetarea unor anumite experiențe. 

Ce e de făcut? Nimic, în mod special. E o energie feminină, receptivă și intuitivă, aceasta a Lunii noi în Scorpion, prin urmare cel mai bun lucru pe care îl putem face este să rămânem cu noi, să ne dăm timp și spațiu, să acordăm atenție emoțiilor noastre și, cel mai important, să nu mai fugim de disconfort. Să stăm cu orice apare, chiar dacă doare. Unele experiențe ne pot surprinde, ne pot lua pe sus, dar ne vor arăta direcția și noi doar trebuie să o urmăm.

Vom avea înțelegeri esențiale pentru noua etapă în care întrăm în viață noastră și acestea nu vin ca urmare a unui efort, ci ca urmare a acceptării și predării în proces. Ceva din noi trebuie să moară, ceva trebuie să ia sfârsit, pentru ca ceva nou să se poată naște.  Să onorăm acest proces și să fim gata să ne luăm zborul, când se încheie. Să fim gata să renaștem și să pornim împuterniciți intr-o nouă etapă a vieții noastre. Să fim gata să putem.

Inima sus!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole