Luna Noua si Eclipsa hibrid de Soare in Scorpion, 3 noiembrie 2013. Ce stii si te prefaci ca nu stii?

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 02 noiembrie 2013, 2493 vizualizari
Luna Noua si Eclipsa hibrid de Soare in Scorpion, 3 noiembrie 2013. Ce stii si te prefaci ca nu stii?

Duminica 3 noiembrie la ora 14:50 (ora Romaniei) are loc aspectul de Luna noua insotit de eclipsa hibrid (inelar-totala) de Soare in Scorpion, ultima eclipsa din acest an. "Eclipsa din 3 noiembrie este una extrem de rara, aceasta fiind inelara doar in primele 15 secunde ale drumului umbrei, dupa care devine totala si ramane asa pana la final. Acest tip de eclipsa poarta numele de eclipsa hibrid asimetrica de clasa 3". (www.astro-info.ro)

Luna Noua este insotita de Saturn, Mercur si Nodul nord si este potentata de cei doi stapani ai ei, Marte (Fecioara) si Pluto (Capricorn).

Aceasta eclipsa poate fi considerata un punct zero, pentru cei curajosi care sunt gata sa recunoasca ce nu functioneaza in viata lor, ce ii tine pe loc si le obtureaza fereastra in fata careia se asterne drumul potrivit pentru ei ca individualitati. Este un moment de purificare pe toate palierele fiintei, prin acest proces transformator creandu-se spatiul necesar unui inceput nou, al unei noi perspective asupra sinelui si asupra vietii.

In aceste zile putem dobandi claritate apropo de ceea ce simtim, de ceea ce vrea sufletul nostru, de directia in care ne-am dorit mereu sa mergem, poate de dinainte sa venim aici, in existenta asta. Sentimentele pot fi extrem de puternice si nu prea mai pot fi ignorate sau acoperite de perdeaua de ganduri, intrucat Mercur retrograd face ca ratiunea sa treaca in plan secund. In acelasi timp, ni se reveleaza puncte cheie din drumul strabatut pana acum, in care am facut compromisuri, am ales exact opusul a ceea ce am simtit, ne-am prefacut ca nu stim ce vrem si ce simtim, am inchis ochii in mod voit pentru a ramane intr-o zona calduta, refuzand sa recunoastem adevarul interior. Acum toate aceste momente pot deveni clare, ele se dezvaluie in interior, sub forma unor amintiri insotite de anumite senzatii, emotii, sentimente. Avem flash-uri, vise pline de mesaje. De aceea, acum e esential sa fim atenti la toate mesajele care vin pe cai subtile sau in momente in care mintea nu este in control. 

E posibil sa traim in mod inedit anumite experiente, sa reactionam diferit in anumite circumstante, sa ne trezim complet vulnerabili in fata unor oameni de care pana acum ne-am aparat prin diverse roluri jucate. Se pot crea momente magice  cu adevarat, in care, impreuna cu oameni-ghizi din viata noastra, sa calatorim profund in fiinta noastra si sa ne deschidem inima catre o intelepciune mai inalta si recunoasterea puterii incredibile care mereu a fost in inima noastra. Destainuiri, declaratii de dincolo de ego, momente de emotie intensa si profunda, sincronicitati, crearea unei energii vindecatoare si transformatoare, rememorarea unor detalii importante, toate acestea sunt posibile acum, in locuri si momente in care suntem in largul nostru.

Este un moment cheie, o perioada de care cu siguranta multi dintre noi isi vor aminti toata viata. Schimbarile de drum in viata pot fi radicale, majore. Ni se dezvaluie o noua viziune si este aproape imposibil sa refuzam sa o urmam, e ca si cand suntem pe coama unui val imens si stim bine ca, daca ne luptam cu el sau ne opunem lui, riscam sa ne inecam.

Asadar, privind in profunzime, dincolo de aparente, dincolo de realitatea fizica pe care am creat-o, mergand la cauza/radacina unor blocaje (Luna Noua este situata in casa a VIII-a), s-ar putea sa descoperim atasamentele cele mai puternice pe care le-am dezvoltat si care ne-au oprit sa ne manifestam ca individualitati. Uneori, chiar daca am stiut ce experiente vrem sa alegem, ne-am lasat opriti de teama de a nu supara pe cineva sau de a ne expune intr-un mod care ar fi putut atrage judecati si dezaprobare. Din aproape in aproape, acest gen de compromisuri, faptul ca ne-am refuzat dreptul de a face alegeri pentru bucuria noastra in locul celor pentru aprobare, ne-au dus in acest punct, intr-o fundatura. Nu mai putem merge inainte de aici, asa ca fie facem pasul in afara acestui drum si cream acel punct zero, fie ne resemnam si traim intorcandu-ne inapoi, traind in trecut, repetand iar si iar aceleasi experiente. Cert este ca acum putem identifica acel culoar care poate fi strabatut cu pasiune. Caci pasiunea este cea care face diferenta acum si e bine sa fim atenti la acele lucruri, idei, persoane, propuneri care ne starnesc pasiunea din nou.

Este o energie magica, un moment de constienta deplina, de deschidere catre alegeri infinite. Avem sansa acum sa intrerupem un ciclu repetitiv, dar pentru asta e nevoie sa lasam sa moara o parte din noi. Mai exact sa renuntam la acele roluri pe care le-am jucat pentru a acoperi durerea de a nu fi iubiti asa cum suntem, la acele strategii pentru a obtine atentie si aprobare. 

In acest context, toti cei care acum se angajeaza intr-un proces constient de vindecare si transformare (prin exercitii de curatare, practici spirituale adecvate, consiliere sau alte demersuri in sensul cunoasterii de sine si transformarii) pot cunoaste cu adevarat un nou start in viata, mai implinitor, liber, senin.

Se pot rupe relatii sau se redefinesc, in functie de constientizarile pe care le are fiecare. Poate fi vorba de renuntari sub aspect profesional, de aparente pierderi legate de planul material si de schimbari majore pozitive care privesc viata intima, asocierile, povestile de viata create in trecut, tabuu-rile, sexul, relatia cu banii. Pot fi intorsaturi bruste de directie, surprize, evenimente care ne schimba iremediabil abordarea asupra planului spiritual dar si a celui material. 

Semnele fixe (Scorpion, Taur, Leu, Varsator) sunt cele direct vizate, insa pentru toate semnele zodiacale impactul este puternic.

Acum, prin aceasta energie magica, aflam cum sa imbinam armonios planul fizic cu cel spiritual, cum sa manifestam in aceasta lume, intelepciunea si cunoasterea spirituala.

Este un moment excelent si pentru purificarea corpului fizic prin renuntarea la vicii si alte obiceiuri toxice. Cateva zile de cura de detoxifiere pot face minuni. Consumul crescut de apa este absolut necesar.

Pentru rafinarea spirituala la care toti suntem chemati, e necesar sa ne acordam timp de relaxare, meditatie, rugaciune, de preferat in natura sau in contexte care ne sunt benefice. De evitat frecventarea locurilor pe care nu le simtim potrivite si insotirea cu oameni langa care nu ne simtim in largul nostru. In general, e bine sa evitam orice factor care ne-ar putea solicita emotional, caci acum simtim totul foarte intens.

Lucrul cu cristalele, petrecerea timpului in vecinatatea apei, incarcarea apei pe care o bem sau cu care ne spalam, cu intentia de purificare si vindecare, pot fi de un real beneficiu.

Scrisul poate fi terapeutic acum, in sensul de a asterne pe hartie tot ce simtim si tot ce ne vine, fara nicio cenzura. 

Daca ne vine sa plangem, sa plangem. Acum suntem oricum mai sensibili si plangem mai usor decat de obicei. 

Exercitiile de respiratie constienta sunt, de asemenea, benefice.

Iata cateva intrebari care pot conduce la constientizari:

Luna Noua eliberatoare, inspirata si iluminatoare, tuturor!

Din inima,

Nicoleta Svârlefus


*Imagine: www.businessinsider.com

*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole