Luna nouă și eclipsa de Soare în Săgetător, 4 decembrie 2021. O ușă se închide, o alta se deschide

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 03 decembrie 2021, 16055 vizualizari

Cum seria de eclipse pe axa Gemeni- Săgetător se încheie, după mai bine de un an și jumătate (a început în mai 2020), odată cu această eclipsă de Soare în Săgetător din 4 decembrie, și noi încheiem ceva și ne pregătim pentru o nouă etapă de viață. 

O eclipsă de Soare la nodul sud lunar (Săgetător) anunță finaluri, eliberare de ceea ce nu ne mai folosește, completare, echilibrare karmică. Putem resimți acest moment ca pe  finalul unei călătorii extrem de gălăgioase și agitate, iar mulți dintre noi ne simțim extenuați. Pe de altă parte, orice Lună nouă este despre început, e un spațiu fertil pentru intenții care pot crea o realitate diferită și o viziune nouă.

Așadar, eclipsa de Soare în Săgetător este, în același timp, atât un spațiu pentru încheiere, cât și pentru început. Și așa se și simte. Ca și cum am ajuns la capătul, la coacerea, completarea unei etape pe care nu o mai putem duce mai departe, fie din cauza că și-a consumat toate posibilitățile de explorare și toate experiențele, fie pentru că nu mai e în acord cu cine am devenit și ce ne dorim pentru viitor.

E un moment de conștientizare  puternic și valoros, se simte aproape organic (da, putem observa multe simptome și semnale care apar în corp), vedem finalul unui film acum. Și, așa cum se întâmplă când vedem un film doar pentru a-l duce până la final și nu musai pentru că ne place, așa și noi acum, simțim că am ajuns la un capăt al unei serii de experiențe cu învățăturile și lecțiile aferente, dar și cu darurile ei deopotrivă. 

Și când e vorba despre Săgetător, lecțiile nodului sud sunt legate de credințe, viziune, aspirații, adevăr, dogme, profeți, legi, mai exact despre a înțelege unde am greșit, unde am exagerat, unde ne-am înșelat în drumul nostru sau am preferat să filozofam în loc să acționăm. 

O ușă se închide, o alta se deschide. Care este viziunea nouă? Ce vrem să creăm mai departe? Ce realitate diferită suntem pregătiți, în urma lecțiilor învățate, să creăm? Cine suntem acum și care este nivelul următor de expansiune și creștere la care vrem să ajungem?

E posibil să ne simțim mai împuterniciți, mai curajoși, mai inspirați. Și cu entuziasmul înnoirii la purtător. Inima sus!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole