Luna Noua in Varsator, 23 ianuarie 2012. Schimbarea paradigmei!

Autor: Nicoleta - vineri, 20 ianuarie 2012, 1851 vizualizari

”Trebuie sa ceri de la fiecare ceea ce poate da, relua regele. Autoritatea se sprijina mai intai de toate pe ratiune. Daca dai porunca poporului tau sa se duca sa se arunce in mare, el va face revolutie. Am dreptul sa cer ascultare pentru ca poruncile mele sunt intelepte. [...] Apusul tau de soare il vei avea. Il voi porunci. Dar voi astepta, cu stiinta mea despre guvernare, ca sa fie favorabile conditiile.” – Regele de pe asteroidul 325 – Micul Print - Antoine de Saint Exupery

Luna Noua in Varsator se formeaza pe data de 23 ianuarie la ora 9:39, ora Romaniei. Ascendentul evenimentului este la gradul 16:44 in Pesti.

Conjunctia luminariilor se formeaza la gradul 2;42 in Varsator si in casa a XI-a a momentului.

Varsatorul este zodia progresului, a idealismului, a originalitatii, a excentrismului, a revolutiei, a eliberarii de constrangeri si a activitatilor sociale si umanitare. Luna Noua in aceasta zodie poate indica inceputul unei revolutii interioare, a unei dorinte puternice pentru schimbarea unor situatii stagnante, a unor evenimente al caror final se repeta sau este unul defavorabil intereselor comune ale grupului sau societatii din care facem parte. Este un aspect astrologic favorabil unor schimbari neasteptate in plan individual, psihologic. Revelatiile, constientizarile sunt inlesnite de energiile celor doua planete. Se creaza un context in care, fiecare dintre noi, din locul in care ne aflam, sa avem o viziune de ansamblu.

Luna Noua se afla in relatie tensionata cu Saturn, guvernatorul traditional al Varsatorului, dar intr-o relatie armonioasa cu Uranus, noul guvernator al acestei zodii. In mitologie, Saturn este fiul lui Uranus (Zeul cerurilor), dar si cel care i-a taiat organele genitale ca mai apoi sa preia “conducerea” lumii. Timpul s-a impus si este acea dimensiune pe care Varsatorul, prin principiile pe care le guverneaza, vrea sa o elimine din toate actiunile sale. Pentru Varsator timpul este Acum si nicicand mai tarziu. El nu vrea amanari. El vrea schimbarea acum si cu orice pret. In partea sa intunecata, o astfel de abordare duce la anarhie, la degringolada, la rezultate dezastruoase.

Relatiile pe care Luna si Soarele le au cu cei doi guvernatori ai Varsatorului pun in miscare dorinta de schimbare, dar nu sub orice forma. Este important sa existe un plan. Uranus se afla in casa I a momentului si indica posibilitatea unor manifestari neasteptate, egoiste, uneori inspirate, revolutionare. Saturn in casa a  VIII-a a momentului poate arata ca nu toti cei din jurul nostru sunt de acord cu ceea ce dorim sa intreprindem si ca, in consecinta, nu vom beneficia de suportul lor. Pe de alta parte, aceasta pozitionare a Stapanului Timpului, arata ca este important ca, pentru reusita oricarei actiuni, sa evaluam cu exactitate care ne sunt resursele materiale sau umane, pe cine si pe ce ne putem baza, astfel incat sa nu ne trezim intr-o situatie cu totul noua pe care sa nu stim sa o gestionam.

Incepe, totusi, o perioada in care putem privi lucrurile in mod pozitiv, in care ne-am dori sa nu mai fim singuri si din acest motiv vom cauta compania oamenilor. Putem sa ne alaturam unor cauze sau unor oameni cu o viziune noua, total diferita asupra vietii. Imaginatia este fertila si asta poate duce la gasirea “teoriei conspiratiilor” in orice ne inconjoara. Un interes deosebit pentru unii ar putea fi societatile si organizatiile secrete, in timp ce pentru altii astrologia si stiintele divinatorii vor capata sens.

Casa a XI-a este casa asociata Varsatorului. Asadar energiile Lunii Noi sunt potentate, iar manifestarea lor in plan concret devin vizibile tuturor. Aceasta casa arata si iubirea, atentia si recunoasterea pe care o primim de la ceilalti. Fiecare dintre noi, sub o forma sau alta, va fi in postura de a primi laude si onoruri in public, indiferent cat de mare este audienta. Dar de fiecare dintre noi depinde modul in care stim sa primim toate acestea.

Tot acum sentimentele si gandurile noastre pot imbraca haina nobletii, in care devenim empatici cu cei din jurul nostru, in care atitudinea este altruista, cand interesele personale se armonizeaza cu interesele intregului, ale societatii si umanitatii.

Cu Uranus, guvernatorul evenimentului astrologic, in casa I, pot avea loc schimbari bruste de personalitate; nu la modul patologic, ci la cel cotidian. Actiunile egoiste, atitudinea razvratita, dorinta de schimbare cu orice pret, dar si ideile neasteptate, stralucite, neconformiste sunt facilitate. In conjunctie cu Uranus se afla Ceres. Asta indica posibilitatea unor manifestari violente sub imperiul impulsivitatii. Actiunile negandite, avand ca suport energetic frustrari, neimpliniri, sentimentele de abandon, nelinistile cauzate de privarea de anumite drepturi personale, pot avea consecinte grave la nivel individual. Unii pot fi orbiti de dorinta de a gasi un ceva care sa ii reprezinte si sa le justifice actiunile si din acest motiv ratiunea, discernamantul dispar.

Neptun, guvernatorul Ascendentului, se afla pe ultimul grad in Varsator si in casa a XII-a, casa pe care o guverneaza. Acesta pozitionare a lui Neptun poate indica lipsa de concentrare si actiunile determinate de iluzii sau vise desarte.  Neptun guverneaza visele, fanteziile, consumul de stupefiante, alcool, medicamente. (Poate nu intamplator au aparut in Piata Universitatii pancardele cu “legalizare marijuanei).  Neptun este in relatie armonioasa cu Saturn si cu Hades din Rac. In partea buna a aspectului arata ca multe dintre visele si sperantele copilariei sau ale adolescentei pot reveni si pot gasi conjuncturile favorbaile pentru a fi puse in aplicare. In partea sa intunecata, aspectul arata ca problemele intunecate din aceeasi perioada pot da nastere unor confuzii si probleme de logica sau de adaptare la mediul inconjurator si la cerintele acestuia.

Se simte nevoia schimbarii de paradigma. Insa un astfel de demers necesita eforturi pe toate structurile: fizice, mentale, sufletesti si spirituale. O noua paradigma trebuie formulata. Orice concept are nevoie de metode de a fi adus in concret. Inca din antichitate oamenii au formulat concepte. Au avut nevoie de timp pentru a gasi modalitatea de a formula legi sau reguli prin care sa fie pe de o parte demonstrat si apoi aplicat in viata de zi cu zi. Acelasi lucru se intampla si acum. Oamenii au nevoie de o noua paradagima de viata. Aparent, ca si concept, este formulata. Este nevoie de dezvoltarea Iubirii, a compasiunii, a empatiei si a tuturor virtutilor de natura divina. Dificil este procesul de constientizare, acceptare, asumare si apoi de practica constanta.

In conjunctie cu Ascendentul momentului este “punctul de noroc”. Un accent pus pe ceea ce Pestii aduc in Zodiac, si anume izolare, introspectie, un proces de apropiere de Dumnezeu, meditatia, compasiunea, Iubirea Divina, empatie. Dar aduce ne-noroc orice amplificare a laturii intunecate a Pestilor: deziluziile, consumul excesiv de stupefiante si alcool, insingurarile.

Simbolul Sabian al gradului in care se formeaza Luna Noua este, dupa Dane Rudhyar (“O Mandala Astrologica“, editura Herald) “Un dezertor din marina“.  Are ca mesaj cheie: “realizarea de sine a individului printr-o repudiere cruciala a statutului colectiv ce a devenit de nesuportat. “Marina” este un simbol al oceanului, al fortelor primordiale si evolutiv inconstiente. In interpretarea autorului, acest grad are legatura cu refuzul omului de a accepta anumite tipare culturale “derivate din abordarea specifica a societatii sale fata de circumstantele locale si fata de univers ca intreg si, in alt sens, din relatia sa particulara cu Inconstientul colectiv pur uman. [...] Omul, individul, paseste in afata propriei inchisori catre tipare si idealuri colective. Astfel, el se poate gasi pe sine printr-o renuntare brusca la dreptul sau social prin nastere, adica printr-un proces crucial de DESOCIALIZARE”.

In Tarot, corespondenta Varsatorului este Arcana Mare XX – Justitia. In interpretarea initiatica, aceasta Arcana arata nu numai Judecata de Apoi cu osandirea si pedepsirea, ci mai ales Adevarul Divin scapa din incarcerarea logicii umane pentru a se intoarce si a urca spre Lumina. Ea arata reusita procesului de transformare de sine, a procesului de transformare alchimica care face ca materia sa capete vibratie superioara. Justitia, asemuita Logicii Divine, este cea care aduce fericire atunci cand omul se elibereaza de grihi si de frici, de complexe, de timiditate, de sentimentul incapacitatii.

In Kabbala moderna Uranus – guvernatorul acestei Luni Noi – este asociat celui de al doilea sephirot HOKMAH, care este caracterizat prin intelepciune, energie pura, forta spirituala. Este guvernat de Raziel, serafim si heruvim, al carui nume reprezinta “Secretul lui Dumnezeu”. Raziel este pastratorul si pazitorul originalitatii, al taramului ideilor pure unde se afla Sursa tuturor adevarurilor. “Cartea Ingerului Raziel” cuprinde intreaga cunoastere cereasca si pamanteasca, chei, coduri ale misterelor si secretlor Universului, intreaga magie divina a Creatiei, simboluri care pot fi descifrate, decriptate doar cu ajutorul lui Raxiel insusi. (sursa: Raxele initiatice ale Arhanghelilor – Elena Cocis, Nicolae Oprica).

La nivelul sanatatii, Varsatorul guverneaza gambele, gleznele, sistemul nervos. Miscarea fizica este importanta. Mersul pe jos, nu numai ca face piciorul frumos, dar nu lasa ca incheieturile sa fie afectate. Exagerarile in activitatile fizice sustinute sunt daunatoare. La nivel psihologic este important sa constientizam gradul de stres la care ne supunem si sa cautam sa petrecem timp cu activitati recreative. Plasarea lui Uranus in Berbec si in casa I favorizeaza producerea migrenelor si/sau a atacurilor cerebrale. Petrecerea timpului in aer liber este recomandata. Ceaiurile calmante sunt linistitoare. Evitati, pe cat posibil, consumul (in exces) medicamentelor si in special somniferele sau calmantele. Creati-va acasa o atmosfera relaxanta folosind lumanari si arome naturale, nu foarte puternice.

Nu intamplator aceasta Luna Noua este urmata de intrarea in miscare aparent retrograda a lui Marte in Fecioara (24 ianuarie – ora 3:39), de intrarea lui Neptun in Pesti (3 februarie) si de retrogradarea lui Saturn (7 februarie). Pe 24 ianuarie se intra in Anul Nou Chinezesc al Dragonului de Apa.  Dar despre o parte dintre aspecte voi scrie intr-un articol separat.

Luna Noua in Varsator da startul unor schimbari majore la nivel individual si apoi la nivel social. Este important, ca la fiecare eveniment astrologic de acest tip, sa ne pregatim. Sa facem “curat” in trecutul nostru, sa intelegem tiparele comportamentale, paradigma dupa care am functionat, legile si regulile pe care le-am urmat. Este important ca fiecare dintre noi sa isi stabileasca prioritatile, sa nu actioneze haotic, sa aleaga responsabil carei forme de organizare sociala, carei cauze sau carui ideal i se alatura.

O Luna Noua inspirata va doresc!

Andreea Talmazan
Astro Shop

Cele mai noi articole