Luna nouă în Vărsător, 21 Ianuarie 2023. Inspirație de zile mari!

Autor: Nicoleta Svârlefus - sambata, 21 ianuarie 2023, 10464 vizualizari

În data de 21 Ianuarie, ora 22:53, Luna întâlnește Soarele în Vărsător, semn în care se află acum și Venus dar și Saturn, formând aspectul de Lună nouă. Cele două luminarii activează casa a 4- a astrologica în harta momentului, Ascendentul fiind în Balanță.

Putem vorbi de o etapă semnificativă, în care avem șansa și contextul astral ideal pentru a schimba fundamental direcția, pentru a ne împrospăta mintea, viziunea și viața. Avem inspirație cât cuprinde și, în mod repetat, ne vom uimi pe noi înșine cu ideile, soluțiile, abordările noi descoperite și luate în considerare.

Este o energie a începutului, a creativității, originalității și noutății. Fanionul este ridicat și tot ce avem de făcut este să-l vedem și să pornim la drum. Pentru că acum se deschide o nouă cale pentru noi, avem la dispoziție oportunitatea de a ne reconsidera o serie de alegeri, aspirații și dorințe. Ca și când suntem pe de o parte la momentul bilanțului și la un final de drum, iar pe de altă parte, ne aflăm în fața unei uși deschise, o ușa care face trecerea către un spațiu mult mai larg decât ce am cunoscut până acum. Un spatiu plin de posibilități pe care nu le-am văzut, nu le-am știut, nici măcar nu ni le-am imaginat.

Începem să vedem posibilități noi, începem să ne uitam în direcții noi. Și să credem că e posibil cu adevărat să schimbăm tot ceea ce dorim în viața noastră și să împlinim ceea ce inima noastră cheamă la experiență.

Energia Vărsătorului ne ajuta să privim cu mai multa detașare și seninătate la viața noastră, să facem alegeri dincolo de emoții și, mai ales, să închidem niste capitole trecute, să le înțelegem altfel, să ajungem la o anumite înțelepciune pe care nu am avut-o înainte. Suntem sprijiniți să vedem imaginea de ansamblu, să privim unele experiențe trecute prin alte lentile, să extragem din acestea doar ceea ce ne folosește pentru a merge mai departe și să eliberam ceea ce nu mai servește noii filozofii și viziuni de viață.

În urma atâtor transformări și conștientizări pe care le-am avut, majoritatea dintre noi, cu precădere în ultimele luni, în urma atâtor experiențe care au clătinat în noi convingeri și credințe, mesajul acestei Luni noi este: "acum ești gata pentru noua ta creație, pentru noua ta viață".

Acum, e necesar să fim îndrăzneți, să cerem ce vrem, să privim dincolo de ce credeam că e posibil până acum. Și, mai ales, să avem încredere în ce simțim, în intuiția noastră, în mesajele care ne vin chiar de la ființa infinită care suntem. Să ne întrebam ce vrem, ce nu (mai) vrem, ce altceva e posibil? Să recunoaștem adevărul interior și să-l urmăm.

Suntem într-un punct de cotitură în viața și creația noastră ca pământeni. Și nu doar la nivel individual, ci mai ales la nivel colectiv. Acum începem să devenim conștienți de ceea ce putem crea împreună, de rolul pe care vrem să-l jucăm într-o comunitate, în societate, în lume. Devenim conștienți de ceea ce e posibil să creăm prin participarea noastră la ceva care ne inspiră, ne mișcă, ne motivează să ne exprimăm într-un mod nou. E un semnal să strângem rândurile, pe criteriul rezonantei și viziunii împărtășite cu alții. Nu funcționează vanitatea, aroganta și afirmarea eu-lui, ci a fi împreună cu alții pentru cauze comune. Si a ne găsi tribul.

Atenție la ideile care vă vin în următoarele 28 de zile. E bine să notați aceste idei, precum și revelațiile, mesajele pe care le primiți. Poate că nu e o perioada a începuturilor concrete, ci e mai degrabă o perioadă tampon intre vechi și nou, de aceea treaba noastră va fi, nu atât să pornim la drum, cât să ne pregătim pentru drum. Să dăm jos din spate greutăți, să înțelegem la ce ne-au folosit, să lăsăm în "bagaj" doar ce avem nevoie pentru noua destinație, să ne împuternicim și să ne bucurăm de noile începuturi și noua energie care ni se aseaza în minte, în corp și în viață.

Acest context astral ne amintește în fiecare moment că orice schimbare începe în minte și că aici e nevoie să extindem câmpul de posibilități. Următoarele zile vor fi în special axate pe modul nostru de înțelegere, pe percepțiile în privința realității. Asta este esențial să vedem acum, și să acceptam că nu o anumită realitate ne deranjează ci gândurile și poveștile pe care le avem despre ea. Așadar, măiestria constă a ne păstra mereu deschiderea către o înțelegere mai înaltă și a ne menține terenul cât mai curat, în minte, eliberând permanent judecați, plângeri și alte limitări. Să ne concentrăm mai mult pe ce vrem, pe posibilități noi, să ne jucam cu intențiile, cu dorințele născute din bucurie și inocență.

Un alt aspect util este să avem încredere în ce știm. În acel "stiu" care nu are argumente, explicații și nu are nevoie de prea multe gânduri și cuvinte, tocmai pentru că vine din alt spatiu, din spațiul ființei infinite. Iți propun un exercițiu: ia o foaie de hârtie și un creion, apoi scrie "Stiu că...". Completează punctele cu ceea ce vine. Scrie de mai multe ori "stiu că...". Și află ce știi deja.

De asemenea, având în vedere că mulți oameni se pot simți confuzi și obosiți în aceasta perioada, tocmai datorită acordajelor interioare care au loc, e bine să ne concentrăm mereu pe momentul prezent, pe ceea ce facem acum. Fară să scormonim prea mult în minte, fară să avem pretenția să știm cum vor evolua lucrurile.

Nu avem cum să știm cum vor evolua, pentru că, fiind experiențe noi, nemaitraite, neștiute, nu avem o reprezentare mentală despre ele. Încercând să le includem într-o strategie, un plan, o schema, le limităm, blocăm posibilitatea de expansiune. De aceea, tot ce avem de făcut este să luam lucrurile pas cu pas, să fim prezenți și să facem alegeri conștiente, în raport cu adevărul nostru, cu ceea ce știm în interior că e potrivit ACUM pentru noi.

Corpul este este aliat de nădejde, ne dă semnalele de care avem nevoie, decodifică fidel ce se afla în mintea noastră. Dacă suntem atenți, vom ști exact ce ne transmite. Vom ști ce să mâncam, cât și când. Vom ști dacă alegerile noastre sunt conștiente și în acord cu noi sau nu.

Vom ști ce are nevoie sufletul nostru, ce avem nevoie să eliberăm, cu ce parte de trecut este necesar să ne împacăm, la ce să dam drumul.

E de așteptat, într-un context astral în care aproape toate planetele se află în mers direct (Uranus e singura planeta inca retrogradă, însă doar până pe 22 Ianuarie), lucrurile să evolueze cu o repeziciune amețitoare și să avansăm în viață noastră mai mult decât am făcut-o în ani de zile.

Revelațiile, provocările, conștientizările, experiențele cele mai arzătoare par să aibă că teren familia și relațiile. Acestea ne ajuta să identificam compromisurile, ne oglindesc atitudinea de care suntem sau nu mulțumiți. Relațiile sunt oglinda în care ne privim, sunt barometrul autenticității noastre. Iar dacă am reprimat sentimente, am ascuns adevăruri, ne-am prefăcut în anumite privințe, acum nu o mai putem face. Tot ceea ce este neautentic sare în aer, explodează, este ars până la cenușă, pentru a putea lăsa loc regenerării și creării unei noi dimensiuni relaționale.

Așadar, Luna noua este acum și despre ascultare. Despre atenție. Despre alegeri conștiente, lucide, adecvate, care ne duc la nivelul următor viața.

Inima sus!

Nicoleta Svârlefus

Credit foto: Gabe Tomoiagă https://www.facebook.com/tomoiagagabe/

 Astro Shop

Cele mai noi articole