Luna nouă în Vărsător, 1 Februarie 2022. O nouă viziune

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 01 februarie 2022, 14460 vizualizari


În data de 1 Februarie la ora 7:45, Luna întâlnește Soarele în Vărsător, semn în care se afla acum și Saturn, formând aspectul de Luna noua. Cele doua luminarii activează casa a 12- a astrologica în harta momentului.

Putem vorbi de o etapa semnificativă, în care avem șansa și contextul astral ideal pentru a schimba fundamental direcția, pentru a ne împrospăta mintea, viziunea și viața. Avem inspirație cât cuprinde și, în mod repetat, ne vom uimi pe noi înșine cu ideile, soluțiile, abordările noi descoperite și luate în considerare.

Este o energie a începutului, a creativității, originalității și noutății. Fanionul este ridicat și tot ce avem de făcut este să-l vedem și să pornim la drum. Pentru că acum se deschide o noua cale pentru noi, avem la dispoziție oportunitatea de a ne reconsidera o serie de alegeri, aspirații și dorințe. Că și când suntem pe de o parte la momentul bilanțului și la un final de drum, iar pe de alta parte, ne aflam în fata unei uși deschise, o ușa care face trecerea către un spatiu mult mai larg decât ce am cunoscut până acum. Un spatiu plin de posibilități pe care nu le-am văzut, nu le-am știut, nici macar nu ni le-am imaginat.

Începem să vedem posibilități noi, începem să ne uitam în direcții noi. Și să credem că e posibil cu adevărat să schimbăm tot ceea ce dorim în viața noastră și să împlinim ceea ce inima noastră cheamă la experiență.

Energia Vărsătorului ne ajută să privim cu mai multă detașare și seninătate la viața noastră, să facem alegeri dincolo de emoții și, mai ales, să închidem niste capitole trecute, să le înțelegem altfel, să ajungem la o anumite înțelepciune pe care nu am avut-o înainte. Suntem sprijiniți să vedem imaginea de ansamblu, să privim unele experiențe trecute prin alte lentile, să extragem din acestea doar ceea ce ne folosește pentru a merge mai departe și să eliberăm ceea ce nu mai servește noii filozofii și viziuni de viață.

În urma atâtor transformări și conștientizări pe care le-am avut, majoritatea dintre noi, cu precădere în ultimele luni, în urma atâtor experiențe care au clătinat în noi convingeri și credințe, mesajul acestei Luni noi este: "acum ești gata pentru noua ta creație, pentru noua ta viață".

Acum, e necesar să fim îndrăzneți, să cerem ce vrem, să privim dincolo de ce credeam că e posibil până acum. Și, mai ales, să avem încredere în ce simțim, în intuiția noastră, în mesajele care ne vin chiar de la ființă infinita care suntem. Să ne întrebam ce vrem, ce nu (mai) vrem, ce altceva e posibil? Să recunoaștem adevărul interior și să-l urmăm.

Suntem într-un punct de cotitură în viață și creația noastră că pământeni. Și nu doar la nivel individual, ci mai ales la nivel colectiv. Acum începem să devenim conștienți de ceea ce putem crea împreună, de rolul pe care vrem să-l jucam într-o comunitate, în societate, în lume. Devenim conștienți de ceea ce e posibil să cream prin participarea noastră la ceva care ne inspira, ne mișcă, ne motivează să ne exprimam într-un mod nou. E un semnal să strângem rândurile, pe criteriul rezonanței și viziunii împărtășite cu alții. Nu funcționează vanitatea, aroganță și afirmarea eu-lui, ci a fi împreună cu alții pentru cauze comune.

Atenție la ideile care vă vin în următoarele 28 de zile. E bine să notați aceste idei, precum și revelațiile, mesajele pe care le primiți. Poate că nu e o perioadă a începuturilor concrete, ci e mai degrabă o perioada tampon intre vechi și nou, de aceea treaba noastră vă fi, nu atât să pornim la drum, cât să ne pregătim pentru drum. Să dăm jos din spate greutăți, să înțelegem la ce ne-au folosit, să lăsăm în "bagaj" doar ce avem nevoie pentru noua destinație, să ne împuternicim și să ne bucuram de noile începuturi și noua energie care ni se aseaza în minte, în corp și în viață.

Acest context astral ne amintește în fiecare moment că orice schimbare începe în minte și că aici e nevoie să extindem câmpul de posibilități. Următoarele zile vor fi în special axate pe modul nostru de înțelegere, pe percepțiile în privință realității. Asta este esențial să vedem acum și să acceptam că nu o anumită realitate ne deranjează ci gândurile și poveștile pe care le avem despre ea. Așadar, măiestria consta a ne pastra mereu deschiderea către o înțelegere mai înalta și a ne menține terenul cât mai curat în minte, eliberând permanent judecați, plângeri și alte limitări. Să ne concentrăm mai mult pe ce vrem, pe posibilități noi, să ne jucam cu intențiile, cu dorințele născute din bucurie și inocență ("mi-ar placea să...", "vreau...", "cum ar fi să fiu/fac/am...?")

Un alt aspect util este să avem încredere în ce știm. În acel "stiu" care nu are argumente, explicații și nu are nevoie de prea multe gânduri și cuvinte, tocmai pentru că vine din alt spatiu, din spațiul ființei infinite. Iți propun un exercițiu: ia o foaie de hârtie și un creion, apoi scrie "Stiu că...". Completează punctele cu ceea ce vine. Scrie de mai multe ori "stiu că...". Și află ce știi deja.

De asemenea, având în vedere că mulți oameni se pot simți confuzi și obosiți în aceasta perioada, tocmai datorita acordajelor interioare care au loc, e bine să ne concentrăm mereu pe momentul prezent, pe ceea ce facem acum. Fară să scormonim prea mult în minte, fară să avem pretenția să știm cum vor evolua lucrurile.

Nu avem cum să știm cum vor evolua, pentru că, fiind experiențe noi, nemaitraite, neștiute, nu avem o reprezentare mentală despre ele. Încercând să le includem într-o strategie, un plan, o schema, le limitam, blocam posibilitatea de expansiune. De aceea, tot ce avem de făcut este să luam lucrurile pas cu pas, să fim prezenți și să facem alegeri conștiente, în raport cu adevărul nostru, cu ceea ce știm în interior că e potrivit ACUM pentru noi.

Corpul este este aliat de nădejde, ne da semnalele de care avem nevoie, decodifica fidel ce se afla în mintea noastră. Daca suntem atenți, vom ști exact ce ne transmite. Vom ști ce să mâncam, cât și când. Vom ști daca alegerile noastre sunt conștiente și în acord cu noi, sau nu.

Vom ști ce are nevoie sufletul nostru, ce avem nevoie să eliberam, cu ce parte de trecut este necesar să ne împăcăm, la ce să dăm drumul.

E de așteptat, într-un context astral în care urmeaza ca toate planetele sa se afle în mers direct, la doua zile de la Luna noua, lucrurile să evolueze cu o repeziciune amețitoare și să avansăm în viață noastră mai mult decât am făcut-o în ani de zile.

Inima sus!

Nicoleta Svârlefus

Credit photo: Gabe Tomoiaga

Astro Shop

Cele mai noi articole