Luna Noua in Scorpion, 26 octombrie 2011. Ce-ti doresti cu adevarat?

Autor: Nicoleta - luni, 24 octombrie 2011, 1122 vizualizari

Aspectul de Luna Noua in Scorpion se formeaza  la grad perfect miercuri, 26 octombrie 2011, la orele 22:56, ora Romaniei. Aceasta Luna Noua, cu 4 planete in Scorpion (Luna, Soare, Mercur, Venus), aduce energia totalitatii, o energie puternica, transformatoare, aproape paroxistica, care focalizeaza atentia asupra adevaratelor angajamente si dorinte pe care le avem. Scorpionul este un semn al intensitatii, puterii, crizelor transformatoare. El ne confera curajul de taia brusc atasamentele toxice, de a rupe relatii nefunctionale, fara sa ne uitam inapoi.

Intrebarile pe care cu totii ar fi bine sa ni le punem sunt:
Care sunt acele lucruri/domenii/relatii carora le sunt cu adevarat devotat, pentru care as merge pana la capatul lumii? Care sunt acele dorinte care izvorasc din inima mea, dincolo de motive, ambitii egotice, justificari si povesti? Ce-mi doresc eu cu adevarat in acest moment? Ce ma implineste? Ce ma trage inapoi? Il iubesc pe omul de langa mine, dincolo de motive rationale?

Acesta poate fi un moment critic, dar profund transformator. Avem puterea (Luna Noua este sustinuta de Pluton, guvernatorul subtil al Scorpionului) acum sa ne smulgem din situatiile in care ne complacem, sa rupem relatiile care nu sunt autentice, sa renuntam la un drum profesional care nu ne reprezinta. Avem puterea de a darama ceva, pentru a putea reconstrui. Poate fi vorba despre interiorul nostru, despre fiinta care are nevoie de vindecare, pentru ca a acumulat atatea resentimente, incat simte ca se sufoca daca mai continua la fel. Unii oameni vor simti ca au ajuns la limita, ca si cand schimbarea si transformarea reprezinta o urgenta, ca si cand in lipsa acestui proces viata lor nu ar putea continua.

Sa nu uitam ca Scorpionul este semnul schimbarii radicale, rupturilor bruste. Nu accepta jumatati de masura. Se conduce dupa principiul "totul sau nimic". Este, pe de alta parte, semnul care mascheaza cel mai bine emotiile, crizele interioare. Are o mare capacitate de a rezista, insa cand paharul se umple, uimeste pe toata lumea prin deciziile luate. Se implica total si cu o intensitate uluitoare atat in dragoste, cat si in alte directii care-l inspira. Scorpionul insa iubeste transformarea si, uneori, pare ca-si provoaca crizele pentru a putea trai experienta renasterii si a-si simti din nou puterea. In prezenta unui Scorpion, multi oameni se simt inconfortabil, pentru ca pare sa priveasca dincolo de ce esti dispus sa spui sau sa arati, poate sa scoata la lumina, uneori si fara sa stie, adictiile, atasamentele, obsesiile noastre, adica tot ce e nevindecat si doare.

Jupiter se afla in opozitie, semn ca nu mai putem continua sa ne spunem povesti, sa ne justificam in-actiunea, sa ne scuzam incapacitatea de a face alegeri ferme. Nu ne mai putem ascunde dupa personalitate, dupa masca pe care am construit-o cu atata efort si tenacitate. Nu ne mai putem ascunde de noi insine.
Jupiter aflat peste drum de Luna Noua ridica "steguletul", atentionandu-ne ca ceva nu e in regula cu drumul pe care suntem. Ne supravegheaza miscarile iar daca persistam sa mergem pe alte drumuri decat cele indicate de inima noastra, ne sanctioneaza.

Compromisurile nu-si au locul in acest context astral. Pur si simplu, e necesar sa ne concentram asupra adevarului interior. Avem doua saptamani la dispozitie sa ne raspundem la intrebarile de mai sus, sa alegem drumul nou pe care sa mergem, sa schimbam ce e de schimbat, sa ne eliberam de resentimente. E un moment excelent si pentru renuntarea la dependente (emotionale, materiale, relationale), cata vreme recunoastem ca acestea ne indeparteaza de esenta noastra si ne tin captivi in iluzii.

Vindecarea emotionala ne este promisa de Kiron, care vegheaza si sustine toate alegerile noastre. Mai ales pe cele care vizeaza vindecarea si purificarea spirituala. Kiron ne ajuta sa descoperim resursele necesare in Spirit, in inima noastra. Cata vreme vom fi dispusi sa ne lasam ghidati din interior, alegerile vor fi in acord cu inima noastra si vor crea si netezi un drum cu sens inalt.

Ascendentul Lunii Noi este Racul, semn ca schimbarile pot viza si familia, casa, locuinta, caminul, sau perceptia asupra acestora. De asemenea, aceasta configuratie indica faptul ca familia joaca un rol important acum in vindecarea noastra, atat prin provocari, cat si prin suportul pe care-l gasim in interiorul ei.

Tu ce-ti doresti cu adevarat? Esti dispus sa-ti urmezi inima?

Nicoleta Svârlefus

Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole