Luna Noua in Rac, 8 iulie 2013. Regenerarea sufletului

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 07 iulie 2013, 1522 vizualizari
Luna Noua in Rac, 8 iulie 2013. Regenerarea sufletului

Luni, 8 iulie, la ora 10:14 are loc aspectul de Luna Noua in Rac prin intalnirea celor doua Luminarii in acelasi punct pe cerul astral. Luna Noua are Ascendentul in Fecioara, fiind situata in casa a XI-a astrologica. Este o Luna Noua puternica, regeneratoare, cu Luna in semnul de domiciliu, in conjunctie cu Mercur retrograd, in apropiere de Jupiter si Luna neagra, in opozitie cu Pluto si in careu cu Uranus (care formeaza trigon cu Venus din Leu). 

Multi dintre noi se vor simti intr-un moment de alegere cu o incarcatura energetica uriasa. Ne simtim determinati sa facem aceasta alegere vitala, o schimbare de directie fundamentala, mai ales ca suntem constienti acum ca cine suntem noi are efect asupra intregii comunitati, tari, chiar a intregii planete. Daca privim din aceasta perspectiva, alegerea pe care o avem de facut este cum ne raportam de acum incolo la ceilalti, la mediu, la oamenii pe care ii iubim. Si, mai ales, ne intrebam cum iubim, cum am iubit pana acum, cate atasamente am creat, cate asteptari am avut, cat de mult ne-am complacut in postura de victima.

Asadar, avand curajul de a privi in profunzime, de a recunoaste adevarul in privinta unor atitudini si comportamente, a unor alegeri neautentice bazate doar pe niste puncte de vedere, deseori ale altora, avem sansa, prin crearea acestui spatiu extraordinar, sa ne dezlegam de legaminte ascunse, de juraminte inconstiente, de definitii si convingeri care ne-au limitat. De exemplu, e posibil sa fi avut pana acum, punctul de vedere ca "fericirea ta depinde de altii" sau ca "tu nu vei cunoaste niciodata prosperitatea", sau ca "nu poti mai mult" sau ca "altii sunt de vina pentru nefericirea ta". Ce ar fi putut crea aceste puncte de vedere si cum ar fi daca le-ai elibera?

Ne putem recapata puterea personala, o putem intregi, alegand de acum sa functionam mai mult din cine suntem, din adevarul nostru, din ceea ce alegem in fiecare moment. Poate fi profund eliberator acest proces, pentru cei dispusi sa lucreze cu ei, sa se aplece asupra credintelor lor si sa le puna fata in fata cu propriul suflet, pentru a recunoaste adevarul, pentru a se recunoaste pe ei, sub toate aceste limitari si cordoane create in relatii. 

Unii vor descoperi ca sub atititudinea aparent protectiva si justitiara se ascundea un compromis, o fuga de cine sunt ei si ce vor sa faca. Sau ca generozitatea si disponibilitatea excesiva erau un camuflaj pentru fricile si neincrederea lor in ei insisi. Sau, pur si simplu, vor constientiza ca au stiut dintodeauna ce vor, dar nu s-au ascultat si au pretins ca nu stiu. 

Aceasta Luna Noua vine, asadar, cu claritate. Aduce o energie vindecatoare (trigon cu Kiron), feminina, receptiva, fertila, cu care putem transforma tot ce era greoi, dens, blocant, in trecutul nostru, mai ales in cel legat de familie si relatii apropiate. Ne dezlegam pe noi si ii dezlegam pe altii. Ca sa putem merge mai departe si sa putem sa ne re-cream, sa dam nastere la ceva nou. Mai ales ca tot in aceasta zi, Saturn in Scorpion revine in mers direct si conlucreaza cu Luna Noua conferind terenul propice pentru concretizare mult mai usoara si mai rapida decat pana acum a alegerilor noastre.

Schimband perceptia asupra noastra, schimbam perceptia asupra celor din jur, asupra aspiratiilor noastre. Totul se reconfigureaza, se innoieste, daca ne asumam procesul si alegem clar aceasta directie, daca ne luam puterea inapoi cu orice risc. Sufletul este cel care trebui intrebat de data aceasta, ce vrea. Fiecare sa se intrebe pe el si sa asculte raspunsul. Vreau lupta sau vreau pace? Vreau sa ma complac sau vreau sa ma eliberez? Vreau cutare lucru? Acesta este drumul meu, sau al atora? Acesta este punctul meu de vedere? Mi-a servit pana acum, acest punct de vedere? Ce vreau sa creez acum? 

Este de preferat sa lucram cu intrebari, nu sa cautam raspunsuri si confirmari in afara. Intreband, constientizam, scoatem la iveala ce este potrivit pentru noi acum.

Vom constientiza, de asemenea, ca e momentul sa avem mai multa grija de noi, de corpul nostru, de casa, chiar de pamant. E posibil ca in aceste zile si in urmatoarele saptamani sa se vorbeasca mult despre pamant, sa se ia masuri legate de restabilirea echilibrului si de sanatatea lui. Ne gandim la noi ca parte din ceva mai mare, dintr-o natiune, din planeta, din univers. Privim holistic si ne putem intreba foarte des unde e locul nostru, unde e acasa, unde suntem "chemati". Si cum putem contribui la binele planetar. Iar constientizarea pe care o vor avea cei mai multi va fi ca cea mai adecvata si la indemana contributie este manifestarea propriei lumini.

E recomandat sa optam pentru o alimentatie usoara, sa bem multa apa, sa ne acordam timp cu noi insine si sa ne ascultam corpul.

O Luna Noua regeneratoare si iluminatoare, tuturor!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole