Luna Nouă în Rac, 17 Iulie 2023: în căutarea siguranței, întregirii și conectării

Autor: Nicoleta Svârlefus - joi, 13 iulie 2023, 8718 vizualizari

Luna Nouă în Rac din 17 Iulie 2023 ne deschide noi începuturi în ceea ce privește clădirea unui spațiu de securitate emoțională. Cu Luna Nouă în Rac, vom căuta să înțelegem de ce anume avem nevoie în viețile noastre pentru ne găsi liniștea sufletească și a crea un spațiu de siguranță, conținere și conectare. 

Luna Nouă în Rac ne aduce în atenție următoarele teme: ce pot fi, cum pot eu să văd lucrurile diferit, astfel încât să mă simt în siguranță, protejat/ă?

Pentru unii dintre noi, Luna Nouă în Rac poate reprezenta un nou început creativ, ne aduce inspirație în tot ceea ce ține de creație, de scris, de exprimarea emoțiilor. Sau poate fi începutul unui proces de vindecare emotionala si de rescriere a relațiilor cele mai importante din viața noastră si anume relațiile cu părinții.

Energia zilelor din preajma fenomenului de Lună Nouă în Rac este o energie feminină, a blândeții, a receptivității și a sensibilității. Este o energie care ne ajută să identificăm moduri prin care ne putem îngriji de noi înșine și de ceilalți.

Energia Racului este această energie a îngrijirii și a autoîngrijirii. Atenția ne va fi îndreptată către nevoile noastre si ale celorlalți, însă fără a-i face dependenți de noi și fără a le lua din putere. E important să ne uităm la toate lucrurile astea, în special dacă ne dorim noi moduri de a funcționa în interiorul familiilor noastre, în căminele noastre, în sufletele noastre. 

Poate va fi nevoie să ne uităm către primii noștri pași în viață, către momentul venirii noastre în această lume, pentru că Racul despre asta este: despre naștere, copilarie, relatia cu propria mamă, maternitate, familie.

Cumva, primii pași ne sunt ghidați de către mamă, iar semnul Rac este în strânsă legătură cu mama din punct de vedere arhetipal, în timp ce Capricornul (semnul opus Racului în zodiac) este în strânsă legătură cu tatăl ca arhetip. 

În preajma zilei de 17 Iulie este important să ne uităm dacă avem un sentiment de insecuritate în viețile noastre, chiar dacă facem parte dintr-o familie numeroasă, chiar dacă interactionam cu mulți oameni, dacă avem sau nu o relație de cuplu. 

Indiferent de context, în perioada de Lună Nouă în Rac este important să fim conștienți că sentimentul de insecuritate nu are niciodată legatură cu ceilalți. În realitate, are legătură cu cât de siguri sau nesiguri ne simțim în relație cu propria mamă. 

Luna Nouă în Rac scoate la iveală acele dezechilibre emoționale din interior si ne arată cum stăm cu capacitatea de a ne autoregla. Indiferent cine este lângă tine, poți resimți în permanență un sentiment de neliniște.

Dacă nu te poți conecta și nu ești disponibil/ă emoțional, Racul aduce în atenție acestă temă. Cât de disponibili emoțional suntem pentru ceilalți și pentru noi, până la urmă, cât de dispuși suntem să ne conectăm cu ceilalți, pentru că noi tot susținem că ne dorim conexiuni cu ceilalți sau cu partenerul/a de cuplu. Vrem să fim văzuți, să fim simțiți, ascultați și așa mai departe. 

Disponibilitatea noastră emoțională are dedesubt niște straturi, nu putem fi disponibili emoțional dacă în relația cu mama, de exemplu, ne-am simțit nesiguri și am avut o conexiune șubredă. Nu ne-am simțit în liniște și în siguranță în raport cu ea. Luna Nouă în Rac ne invită să ne uităm acolo spre relația cu mama, mai ales dacă suntem femei și am preluat din familia de bază niște tipare pe care le aducem în relațiile noastre. 

Cu două zile înainte și două zile după Luna Nouă în Rac, putem simți nevoia de mai multă interiorizare, de pace, de liniște. Posibil să simțim nevoia de a ne retrage către interior, să plecăm undeva pentru a fi singuri sau chiar să simțim o nevoie acută de a ne conecta cu familia, de origine, cu locurile natale. 

Este important să ne conectăm cu energia sursei din care provenim, să fim mai atenți la propria intuiție, propriile instincte și să facem exact ce simțim că ne e de folos. În zilele premergătoare Lunii Noi și chiar la câteva zile după Luna Nouă în Rac este important să ne identificăm nevoile. 

Întrebările esențiale pe care trebuie să ni le adresăm în cel mai onest mod cu putință sunt următoarele:


Este o perioadă în care să ne uităm la cât de echilibrate sunt cele două energii: masculin și feminin în fiecare dintre noi. Din care energie funcționăm?
Dacă am avut o relație disfuncțională cu mama, posibil să dezvoltăm relații de dependență sau atașamente nesănătoase. La fel, în situația în care nu am preluat reperele necesare din relația cu tata, manifestăm distorsionat această energie masculină. 

Așadar, Luna Nouă în Rac ne invită să ne găsim un echilibru interior, să fim mai blânzi cu noi înșine și să armonizăm energia feminină cu cea masculină. Putem să facem pași în direcția maturizării emoționale prin a învăța să ne conținem emoțiile și implicit să le conținem și pe ale celor de lângă noi. Încrederea în relații pornește de la sentimentul de siguranță pe care îl avem în prezența celuilat. Iar acest sentiment apare într-un spațiu de non-judecată, în care suntem conținuți așa cum suntem.

----- 
Dacă e momentul și pentru tine, să te uiți la tine și la viața ta așa cum nu ai făcut-o până acum, te aștept cu drag la workshop-ul de Constelații Familiale “Calea Sufletului” pe 6 AUGUST în București.

Apasă AICI pentru detalii despre eveniment și despre modalitățile de înscriere!

Nicoleta Svârlefus  
https://www.nicoletasvarlefus.ro/programe
🌐 Facebook 🌐 Instagram

 Astro Shop

Cele mai noi articole