Luna Nouă în Pești, 20 Februarie 2023. Acum ori niciodată!

Autor: AstroCafe.ro - luni, 20 februarie 2023, 24661 vizualizari

Pe 20 februarie 2023 avem Luna Nouă la 1° Pești. Luna Nouă este în conjuncție cu Saturn la 28° Vărsător. În mod normal, o Lună Nouă în Pești este o oportunitate de a ne pune o dorință. În infinitul ocean al Peștilor, orice este posibil. Cu toate acestea, Saturn nu „sapă” după dorințe. Saturn vrea acțiuni concrete. De aceea, la această Lună Nouă în Pești, ești invitat să-ți iei un angajament.

Care este diferența dintre o dorință și un angajament?

Atât dorințele, cât și angajamentele sunt importante și au un rol unic. Ne punem o dorință atunci când nu avem un răspuns sau când o rezoluție nu este la îndemâna noastră.

Dacă vrem ceva, dar nu știm cum să obținem, ne punem o dorință.  Dacă am încercat tot ce este uman posibil și nu am obținut rezultatele așteptate, lăsăm în seama Universului și ne punem o dorință. 

Există multă putere în stabilirea dorințelor cu intenție. Când ne punem o dorință, practic ne scoatem din ecuație. Acceptăm că răspunsul este dincolo de capacitatea noastră de realizare și lăsăm totul în mâinile Universului.

Un angajament este diferit. Când ne luăm un angajament, ne asumăm și un rezultat. Știm că noi suntem cei care vor întreprinde acțiuni ce vor duce la rezultatele pe care ni le dorim. 

Dacă vrem să pierdem în greutate, suntem conștienți, că dacă doar ne punem o dorință în privința slăbitului, aceasta nu se va îndeplini. Trebuie să întreprindem acțiuni concrete în acest sens: să ne schimbăm dieta, să facem mai multă mișcare sau să ne schimbăm stilul de viață. 

Dacă vrem să învățăm o nouă abilitate, știm că trebuie să ne stabilim prioritățile în funcție de ceea ce este important pentru noi și să ne luăm un angajament față de procesul de învățare și față de viitorul nostru.

Luna Nouă în Pești în conjuncție cu Saturn este o invitație de a ne lua un angajament  în privința unui rezultat dorit („ce”) și, în același timp, de a ne menține opțiunile deschise („cum”). Luna Nouă este în Pești, așa că nu avem toate răspunsurile, însă, totul începe cu un angajament puternic (Saturn).

Un exemplu de angajament de Lună Nouă în Pești în conjuncție cu Saturn este: “Îmi iau angajamentul în proporție de 100% să ating scopul (…). Încă nu știu cum voi ajunge acolo și s-ar putea să fie nevoie să încerc abordări diferite. Dar, de câte ori nu voi reuși, îmi voi păstra opțiunile deschise și voi continua să încerc. Sunt 100% angajat în proces”.

Există ceva magic la un angajament 100%. Nu 99%, nici măcar 99,9%, ci 100%. Când suntem 100% angajați într-un proces suntem cu toții conectați. Eșecul nu este o opțiune. Când suntem 100% implicați și ne luăm un angajament, ne conectăm la structura Universului, iar Universul începe să conspire pentru a ne ajuta să ne atingem obiectivul.

Luna Nouă în Pești – Jupiter în conjuncție cu Chiron

Conducătorul Lunii Noi, Jupiter este în conjuncție cu Chiron. Jupiter împreună cu Chiron în Berbec este unul dintre cele mai importante tranzite ale anului. Jupiter împreună cu Chiron vine cu oportunități de vindecare și creștere. Aspectele lui Chiron nu sunt ușoare, dar din fericire, de data aceasta avem sprijin: Jupiter și Chiron se află la vârful unui Triunghi Minor cu Mercur și Marte.

Un Triunghi Minor este un model bine aspectat fiind format din 2 sextile și un trigon. Avem:

 Jupiter și Chiron sextil Mercur
 Jupiter și Chiron sextil Marte
 Mercur trigon Marte

 

Un triunghi minor este mai activ decât un triunghi mare, datorită celor două sextile.  Dacă un trigon sugerează că există un flux natural între 2 planete (Mercur și Marte sunt în semne de Aer), un sextil reprezintă o oportunitate care vine din exteriorul nostru, din mediul înconjurător. 

Planetele de la vârful Triunghiului Mic (în acest caz, Jupiter și Chiron) au un element diferit (Foc), aducând o perspectivă diferită. Mintea ta (Mercur în Vărsător) și acțiunile tale (Marte în Gemeni) sunt acum sincronizate, sprijinindu-te în călătoria ta de vindecare (Chiron). Jupiter te va ajuta să ai o mai mare claritate în privința rănii (Chiron).

Dar trebuie să acționezi (Marte), să-ți iei un angajament mental și să comunici (Mercur).  Din nou, există o diferență între a formula o dorință și a-ți asuma un angajament. 

Dorința singură nu valorează nimic în lipsa unui angajament. Conducătorul modern al Lunii Noi în Pești, Neptun, este încă sub vraja întâlnirii sale cu Venus. Venus este acum la 29°59’ Pești, sextil Pluto.

Ne simțim împuterniciți (Pluto) să mergem după ceea ce ne dorim (Venus). 
Există un puternic sentiment de urgență în aer, deoarece Venus și Pluto sunt la 29°, gradul anaretic. Este acum ori niciodată.

Sursa: www.astrobutterfly.comAstro Shop

Cele mai noi articole