Luna Noua in Pesti- 15.03.2010

Autor: Nicoleta - sambata, 13 martie 2010, 1328 vizualizari
Luna Noua in Pesti- 15.03.2010

Luna Noua, adica  inceputul unui nou ciclu pentru fiecare dintre noi, se produce pe 15 martie, la ora 23,00, in zodia Pestilor. Frumusetea acestui eveniment este data de conjuctia stransa pe care Luna si Soarele o formeaza cu Mercur si Uranus, sub “supravegherea” voioasa si plina de optimism a lui Jupiter, aflat la cateva grade distanta, tot in Pesti.

Constelatia Pestilor este ultima din cercul zodiacului si reprezinta un final de ciclu de evolutie. Spiritualitatea, dorinta de autocunoastere si tendinta de integrare in Univers sunt principalele caracteristici ale acestei portiuni de zodiac.  Verbul caracteristic este “a crede” , iar ideograma formata din doi pesti care “trag” in directii opuse, reprezinta cele doua semiluni ale constiintei, lupta dintre corp si suflet , dintre constiinta finita a  individului si Constiinta Divina.

Luna Noua in Pesti, la nivel general, amplifica sentimentele curate si profunde, compasiunea fata de tot ce ne inconjoara, sensibilitatea fata de suferintele celor din jor, nevoia de a fi utili in mod concret sau indirect, cresc dovezile de generozitate.Vom observa o crestere a actiunilor de solidaritate, de sustinere sub orice forma a actiunilor caritabile, a persoanelor suferinde boli grave si rare. Dorinta de intoarcere catre credinta se va manifesta activ, multi vor incepe sa caute raspunsuri participand la slujbele religioase. Altii vor decide sa inceapa sa frecventeze cursuri de spiritualitate sau de autocunoastere si dezvoltare personala.

Fiecare dintre noi va simti o atractie neobisnuita fata de misticism. Vom resimti o nevoie acuta de a ne cunoaste pe noi insine, de a afla ce se intampla in interiorul nostru. Aceasta “sete de cunoastere” are la origini sentimentul acut ca sufletul este limitat de corp, este impiedicat de a fi in contact si armonie cu lumea inconuratoare, si cu fortele Universului.  Fiecare dintre noi va incepe, constient sau nu, voit sau nu, o cautare interioara care sa aibe ca rezultat dilatarea sufletului, sublimarea Ego-ului printr-o stare de gratie, de clarviziune. Fara sa ne dam seama, am putea “cadea” in stari profunde de meditatie, prin care sa obtinem liniste interioara.

Vom visa cu ochii deschisi si, functie de claritatea dorintelor noastre, de cat de orientate sunt catre cunoasterea propriei naturi,  avand ca scop evolutia noastra pentru binele tuturor, visele se vor implini. Nivelul interior de intelepciune va creste. Vom cauta cai de a cunoaste si a intelege Adevarul, dincolo de limitele impuse de material.

Vom trai torente de sentimente, vom cauta situatii sau vom fi pusi in situatii de a manifesta blandetea, gentiletea si farmecul, asa cum le vedem adesea intamplandu-se in povestile cu printi si printese. Imaginatia noastra va fi activa si si puternica. Cu ajutorul lui Mercur, care, aflat in aceasta pozitie, isi diminueaza calitatile de “comerciant”, conversatiile cu apropiatii vor fi frumoase si agreabile.

Dese vor fi cazurile in care starile noastre emotionale vor fi instabile. Vom avea sentimentul ca suntem “deconectati” de la realitatea inconjuratoare, ca am pierdut contactul cu pamantul, ca traim intr-o lume imaginara, fantastica. Aceasta va genera doua tipuri de situatii. Unii vor avea tendinta sa cada in “capacana” iluziilor si a mirajelor, nu vor mai stii ce sa creada despre ei si despre lucrurile care ii inconjoara. Sentimentul de izolare va fi atat de puternic incat i-ar putea determina sa lase casa si familia, si sa plece pentru ca, cred ei, sunt niste “neintelesi”.

Pe de alta parte, vor fi cei care vor avea vederi revelatoare, o inteligenta intuitiva activa. Mintile deschise si eliberate de conservatorism vor fi minti vizionare, care vor stii unde trebuie sa ajunga. Ce le ramane de facut este sa-si urmeze instinctul.

Aportul lui Uranus este unul esential. Tindem sa nu mai fim multumiti cu nivelul mediocru in orice domeniu al vietii noastre. Cautam Noul: o noua forma de manifestare, o noua conceptie despre viata si despre rolul fiecaruia in aceasta lume, o noua atitudine fata de religie si fata de spiritualitate. Cautam onestitatea, si in special ne propunem sa fim onesti, in primul rand, cu noi. Ne vom uita cu mai multa atentie la interiorul nostru, incepem sa ne cunoastem potentialul. Creste increderea in astrologi si mediumi, in terapiile alternative.  Am putea gasi brusc solutii pentru probleme care ne apasa de ceva vreme. Continua procesul de invatare a smereniei. Ne punem intrebari legate de credinta proprie.

Cu Jupiter aflat in domiciliu, si in imediata apropiere a acestei “reuniuni” planetare, se va produce o simbioza intre gandirea abstracta si atitudinile filosofice. Vom simti nevoia sa uitam de interesele personale generate de Ego pentru a cauta sa aducem linistea si buna dispozitie celor de langa noi. Sentimentele de generozitate, atat materiala, cat si sufleteasca, ne vor face sa simtim ca suntem parte dintr-un intreg, ca iubirea oferita dezinteresat se intoarce catre noi infinit mai mare si mai intense. Suntem mai receptive  la nevoile celor din jur, vom da dovada de toleranta, de incredere si acceptare. Trebuie sa fim, insa, atenti la excese de orice fel.

Din peisajul stelar nu lipsesc Saturn, Pluto si Marte. Influentele primelor doua se manifesta prin relatii de opozitie, respectiv cuadratura, cu planetele din Pesti, si sunt legate de transformarile la nivel de Sine, cu nevoia de a renunta la modelele vechi de gandire si manifestare.  Pe de alta parte, Marte, aflat in Leu, in miscare directa, realizeaza un trigon cu planetele din Pesti. El ofera cu generozitate impulsuri creatoare, pline de iubire, curaj in initiative, si accentueaza sentimentele de generozitate si iubire pe care le manifestam atat fata de cei ce ne inconjoara, cat si fata de propriile persoane. Ne va fi simplu sa punem in aplicare dorinetele de schimbare si de transformare, sa gasim solutiile optime pentru noi si sa prindem “din zbor” sansele care ni se ofera.

Zodia Pestilor reprezinta sfarsitul iernii, promisiunea reintoarcerii la o noua viata, inceputul unui nou ciclu. Semintele se pregatesc sa razbata dinspre pamant, oferind lumii roadele. Luna Noua  in Pesti este o “invitatie” sa plantam “semintele” transformarii proprii, sa pornim proiecte dragi sufletului nostru pentru beneficiul tuturor, sa incepem sa avem incredere in intuitile noastre si in visele noastre marete.

Va doresc ca Luna Noua in Pesti sa va ofere credinta si iubire!

 

Andreea Talmazan

andreea.talmazan@astrocafe.ro

 Astro Shop

Cele mai noi articole