Luna Noua in Leu- 27 iulie 2014. Renasterea. Trairea Leului interior

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 26 iulie 2014, 2224 vizualizari
Luna Noua in Leu- 27 iulie 2014. Renasterea. Trairea Leului interior

Momentul de Luna Noua in Leu are loc pe 27 iulie, la ora 1:41 (ora Romaniei). 

Aceasta Luna Noua in Leu marcheaza un moment de inceput special in viata noastra, fiind acompaniata de Jupiter, intrat si el de curand in semnul Leului. Este o poarta, sau mai bine zis un portal care se deschide acum, cu rolul de a descatusa Leul din inima fiecaruia si a initia metafomorfoza oii in leu, prin transmutarea energiei in sensul puterii si autoritatii individuale. Este accesul la o noua energie, o noua stare, o noua constiinta. 

Se dezvolta o energie care ne poate lua pe sus pe multi dintre noi, si nu prin evenimente "exterioare", ci prin propriile revelatii, dorinte, viziuni, sentimente sau posibilitati care rasar din noi si apar la orizont. Ca si cand ne-am descoperit ochii in sfarsit si privim uimiti la campul de posibilitati care se deschide in fata noastra. Sau, suntem precum copiii care incep sa descopere lumea, cu inocenta, curiozitate si, mai ales, curaj si libertate de a fi cine sunt.

Leului ii corespunde inima, puterea care se naste din inima, adica din iubire, din vulnerabilitate in fata iubirii, dar si din pasiunea pentru viata. Este calea prin care Leul intelege sa traiasca viata, iar el poate s-o traiasca doar fiind si facand ce iubeste, ce respecta, ce-l bucura. Ca intr-un joc. Toate acestea sunt dublate de natura lui Jupiter care aduce expansiune, astfel incat sa nu ne mai putem preface ca nu vedem si nu simtim ce ne dorim, ce vrem sa fim si sa facem, ce e potrivit pentru noi acum.

Orice ne face inima sa vibreze, orice ne face sa ne simtim vii, poate aparea in viata noastra in urmatoarea perioada. Ca e o poveste de iubire ingenua, ca e un copil, sau un proiect pliat perfect pe nevoia noastra prezenta de a trai cu pasiune si bucurie, ceva-ceva incepe sa schimbe realitatea noastra. Si este pentru ca asta am cerut. 

Multi dintre noi pot simti un foc interior instalat de ceva vreme, ca o "ne-stare" ce nu poate fi explicata si justificata rational. Un neastampar, ca si cand ne-am smulge din ceva vechi si ne-am muta in alta energie. Un fel de entuziasm al noului, imbinat cu o oarecare frica de a ne desprinde de vechi si familiar.

Cert este ca energia asta ne invaluie pe toti, aproape fara nicio exceptie. Ni se face dor de noi, de libertatea si inocenta noastra interioara, de joaca, de pasiune, de aventura si de... iubire. Si aceasta dorinta nu (mai) poate fi reprimata, e prea intensa, prea datatoare de viata si regeneratoare de suflet. Este o dorinta de autenticitate, de adevar, de a ne exprima sinele unic, individualitatea. 

In acest context, e posibil ca, odata cu transformarea si cu noile posibilitati intrezarite, sa iasa la suprafata si temeri profunde, furii, resentimente. Practic, tot ce am ascuns bine sub "pres", sub aparenta folosita pentru a supravietui, toata recuzita utilizata pentru jucarea unui rol... este expusa, faramitata si arsa (alchimizata). Luna Noua este insotita de un potential fabulos de vindecare, odata ce avem curaj sa ne uitam la ce tinem ascuns, ce/cine am pretins ca suntem sau ne place si nu (mai) e real. 

Vrem, nu vrem, derulam filmul vietii noastre de pana acum, inapoi, cel putin ultimii 12 ani. Cumva, nu putem opri reconstituirea a ceea ce am creat in acest ani, sa apara in mintea noastra. Si este un moment de completare a unor experiente, de intelegere, de impacare, dar si de schimbare. E posibila reluarea unor legaturi din trecut, reaparitia unor oameni cu care am impartasit momente de viata pretioase. Acestea sunt utile pentru a intelege mai bine cum au contribuit in viata noastra, in tot ce am creat, dar si pentru a inchide niste capitole sau a schimba energia unor relatii care au fost tensionate.

Mercur, avand si el un rol important prin aceea ca este stapanul ascendentului si a casei astrologice pe care o ocupa Luna Noua, ne ajuta sa facem conexiunile necesare, sa punem cap la cap mesajele, sa intelegem, sa scriem, sa comunicam, sa intrebam, sa rostim ce vrem, sa spunem cine am descoperit ca suntem. Chiar daca, fiind in Rac, totul este incarcat de emotie si sensibilitate.

Una peste alta, urmeaza o perioada de renastere. Oaia devine Leu. Multi sunt pregatiti pentru acest proces, il primesc cu bucurie. Sunt gata sa renunte la turma si sa-si traiasca viata in felul lor. Sunt dispusi sa-si asume dezaprobarile celor din jur si sa-si croiasca drum din iubirea de... ei insisi, un drum care pleaca din inima lor, din adevarul si unicitatea lor. Sunt gata sa-si vada lumina si stralucirea, darurile si puterea. Sunt gata sa urce pe scena si sa se exprime cu deschidere, maretie, vulnerabilitate si bucurie. Si sa-si hraneasca visele, oricat de indraznete ar fi. Chiar daca inca le e teama, intr-un colt din mintea lor.

Pentru toti cei care sunt gata sa dea nastere Leului interior, urmeaza inceputuri spectaculoase, schimbari mari. O noua viata parca asteapta sa fie imbratisata de cei care sunt dispusi sa o primeasca. Iar sa fii dispus sa o primesti, nu inseamna sa stii cum va arata totul, in detaliu, ci sa stii cine esti, ce simti si ce vrei ACUM. Sa ai curajul de a te arata si de a recunoaste ce vrei si ce nu mai vrei sa experimentezi. 

Principiul Leului interior este un stadiu de constiinta, reprezinta curajul, creativitatea, nobletea, regalitatea, demnitatea, maretia, adevarul, o inima treaza.

Esti gata sa-ti traiesti Leul? 

Sa va fie Luna noua in Leu, cu iubire... de voi si de ceilalti!

Cu drag,

Nicoleta Svârlefus

Sursa imagine: www.hdwallpapersfly.comAstro Shop

Cele mai noi articole