Luna Noua in Gemeni- 8 iunie 2013. Pentru rezultate noi, e nevoie de convingeri noi

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 07 iunie 2013, 1214 vizualizari
Luna Noua in Gemeni- 8 iunie 2013. Pentru rezultate noi, e nevoie de convingeri noi

Sambata 8 iunie 2013, la 18:55 h ora Romaniei, cele doua luminarii se intalnesc in semnul Gemenilor, formand aspectul de Luna Noua. Ascendentul momentului este Scorpion, Luna Noua fiind gazduita in casa a 7-a astrologica. 

Stim deja ca fiecare Luna Noua este un prilej excelent pentru noi inceputuri. Fiind vorba de semnul Gemenilor, un semn al gandirii rationale, logicii, dualitatii, comunicarii si mesajelor, vorbim despre un moment care aduce idei noi, revelatii, schimbari la nivel de perceptie si viziune. Luna Noua in casa a 7-a vizeaza in mod special parteneriatele, relatia conjugala si toate aliantele formate pe baza unor acte oficiale. Acum se redefinesc aceste parteneriate, se regandesc si se stabilesc noi repere de comunicare si relationare. Avand in vedere ca avem de-a face cu un semn mutabil, dorinta majoritatii dintre noi este sa facem o schimbare, sa ne miscam inainte dar intr-o directie noua, ajustata cu ajutorul revelatiilor noi si ideilor care rasar in aceste zile.

E un moment propice pentru a ne face un bilant al relatiilor, a evalua posibilitatile de evolutie prin intermediul acestora si a decide cum continuam, de cine ne distantam, la ce contract renuntam, langa cine ramanem. E posibil ca intregul proces sa fie insotit de stari de neliniste, impulsivitate, chiar agresivitate.

Guvernatorul Lunii Noi este Mercur, care se afla in Rac si formeaza un "careu in T" cu Uranus si Pluto. Exista tendinta de a gandi prea mult, de a intoarce pe toate partile o serie de idei, de a recircula in minte tot felul de amintiri. Intoarcerea in trecut este tendinta majora a acestor zile, iar asta ne poate ajuta in masura in care suntem angajati sa schimbam perceptia asupra unor experiente, sa ne primim darurile, sa intelegem o serie de evenimente din timpul copilariei, sa vindecam relatii cu parintii si cu familia in general. 

Devenim constienti de faptul ca sistemul propriu de convingeri sta la baza rezultatelor noastre si a vietii in general. Si ca, daca vrem sa schimbam rezultatele, e necesar sa schimbam convingerile.

Aceasta configuratie in care este prins Mercur poate da nastere la revelatii pretioase. Intelegem lucruri la care nu ne-am gandit niciodata, privim mult mai in profunzime contextul actual si suntem capabili sa intelegem imaginea de ansamblu in care se incadreaza. Constientizam ca realitatea prezenta este consecinta unor momente cheie din trecut. Iar acum ne putem ridica deasupra lor cu luciditate, daca suntem atenti la procesele interioare si le dam voie sa-si urmeze cursul transformational, privind la energia din spatele cuvintelor care au fost spuse la un moment dat si la contributia pe care experientele trecute au avut-o la cresterea noastra.

Pe de alta parte, e foarte important acum sa ne tinem departe de mediile cu care nu rezonam, de zumzaitul exterior, de influentele pe care unii oameni le exercita asupra noastra prin zvonuri, impuneri, mesaje/pareri/sfaturi descurajante. Sa ne protejam spatiul, sa ne conservam energia si sa ne cream singuri mediul benefic, astfel incat sa ne putem auzi pe noi insine, netulburati de stimuli exteriori.

Aspectul care sustine puternic si armonios acest moment este piramida de apa formata de Venus (Rac)- Neptun (Pesti)- Saturn (Scorpion). Acesta ne indeamna sa fim atenti la sentimentele noastre si sa le transformam in ghid pe tot parcursul acestor zile. Sa avem incredere mai mult in ce simtim, si mai putin in ceea ce gandim, sa ne ascultam intuitia, sa ne centram in inima. Sa ne adresam intrebari. Acestea ne vor ajuta sa scoatem la lumina raspunsurile adecvate si ideile extraordinare. Iata cateva intrebari pe care vi le propun:

Care drum ma duce mai aproape de inima mea si de cine sunt eu? Ce daruri pot sa manifest, cu bucurie si gratie? Ce ganduri ma tin pe loc? La ce ganduri pot sa renunt acum, pentru a-mi implini visul? Daca as sti ca nu exista niciun obstacol in calea mea, ce alegeri as face acum?

E esential sa ne folosim de imaginatie si de sentimente. Acestea ne vor ghida pe drumul potrivit, dincolo de ce credeam pana acum ca e posibil sa implinim.

Stapanii ascendentului sunt Pluto si Marte. Pluto se afla in Capricorn in casa talentelor, aptitudinilor, stimei de sine, resurselor materiale, finantelor. Ne putem astepta ca schimbarea de perceptie sa vizeze si aceste segmente. Putem vedea acum ce ne-a blocat, ce atitudine ne-a oprit sa ne punem in valoare si sa atragem prosperitatea, unde am gresit in alegerile noastre. Pluto favorizeaza si aduce transformarea si ne invata cum sa negociem cu propriile talente si abilitati, cum sa ne vedem asa cum suntem si cum sa ne folosim de toate mijloacele de care dispunem pentru a crea bunastarea. Procesul transformator nu este insa lipsit de costuri. S-ar putea sa pierdem ceva, sa fim nevoiti sa renuntam la ceva. La bani, la niste bunuri, o afacere, un drum, cu alte cuvinte la o parte din ego. 

Marte se afla in Gemeni, in casa a 7-a. Aceasta plasare a razboinicului Marte ne aminteste de puterea cuvantului si de insemnatatea lui. Cuvantul, si mai ales energia care-l insoteste, poate construi sau poate desfiinta. Tendinta este de a folosi cuvinte taioase, de a fi transanti, radicali. Se vor spune, probabil, cuvinte grele, multi vor dori sa exprime tot ce au reprimat pana acum. Astfel, cuvantul poate fi mijlocul prin care exprimam nemultumirile, frustrarile, nevoile. Sa fim atenti, asadar, ce incarcatura dam cuvantului si sa fim mereu constienti de ceea ce intentionam cand il folosim: sa construim sau sa desfiintam. Caci tot ce spunem, gandim, facem acum contribuie la crearea unei directii si a unui context nou. 

Ce ne ajuta? Sa respiram des si adanc, pentru a ne conecta cu momentul prezent si pentru a mentine pacea interioara. Sa ne impamantam, fie mergand desculti pe iarba, folosind cristale sau ajutandu-ne de alte tehnici pe care le cunoastem. Sa bem multa apa si sa intram des in contact cu energia purificatoare a apei, prin dusuri dese si/sau bai. Cand suntem in contact cu apa, sa o impregnam cu intentia noastra de purificare, curatare, vindecare si transformare a energiilor de vibratie joasa. Sa mancam mai putin, sa ne axam pe vegetale in mod special. Sa ascultam muzica de relaxare, sa meditam, sa ne rugam.

Sa fim constienti ca aceasta Luna Noua este un prilej excelent de a naste idei noi si o sansa de a da un sens implinitor actiunilor noastre. Prin convingeri noi, cream rezultate noi.

Zile binecuvantate si inspirate!

Nicoleta SvârlefusAstro Shop

Cele mai noi articole