Luna nouă în Fecioară, 7 septembrie 2021. Noi modalități de vindecare

Autor: Nicoleta Svârlefus - duminica, 05 septembrie 2021, 17447 vizualizari

Pe 7 septembrie 2021, la ora 3:52, Luna și Soarele se întâlnesc în Fecioara la gradul 14, formând aspectul de Luna nouă.

În acest an, Luna nouă în Fecioara se așează într-un context energetic puternic, fiind acompaniată,  prin aspect armonios, de Uranus (Taur), care este implicat, după cum știm deja, în aspectul anului- cuadratura cu Saturn (Vărsător) și aflându-se în aspect tensionat cu Neptun (Pești). Este un context care promite direcții noi, revelații, conștientizări, ceva mai multă claritate decât am experimentat în ultimele luni, posibilități noi, dar și desprindere de obiceiuri vechi și de ceea ce nu mai servește sănătății noastre în toate sensurile. 

Fiecare Luna nouă este un spațiu de creație, de nou început, numai bun pentru meditație, contemplare a vieții noastre și pentru a face un pas într-o direcție nouă. Acum Luna Nouă este în semnul Fecioarei, un semn de pământ care este în strânsă corelație cu tot ce înțelegem prin sănătate și vindecare, dar și cu stilul de viață, igiena zilnică a vieții, rutină, muncă, serviciul și modul în care știm să funcționăm astfel încât să fim de ajutor, să fim utili și eficienți.

Noi modalități de vindecare

Luna nouă în Fecioara, cu influențe uraniene, ne poate oferi acum oportunitatea de a ne mișca înainte, de a ne smulge din ceea ne intoxică, sub aspect personal și colectiv (Neptun în Pești, în opoziție cu Luna nouă) la nivel energetic, emoțional, mental, fizic. Dacă până acum emoțiile noastre nu ne-au fost de prea mare folos pentru a ne păstra un nivel energetic crescut, pentru claritate și sănătate, deoarece am fost deseori copleșiți de frică, anxietate, îngrijorare, chiar disperare, acum putem găsi modalități pentru a transmuta aceste emoții, pentru a ne mișca dincolo de ele sau a le înțelege cauza, a le accepta și integra la un nivel de înțelepciune care ne permite să funcționăm fără a recrea, iar și iar, consecințe profunde în ființa noastră și o realitate constrângătoare.

E timpul să descoperim modalități noi de vindecare, terapii și perspective noi, oameni care ne pot sprijini în procesul nostru, mijloace de îmbunătățire a parametrilor fizici și emoționali pe care să le integrăm în rutină zilnică. E posibil ca în următoarele săptămâni și chiar luni, să accesăm informații utile, funcționale, să ni se reveleze soluții pentru situațiile stresante cu care ne-am confruntat până acum, altele decât cele pe care le-am luat în considerare în trecut.

Putem să ne evaluăm mai atent alimentația, să începem un regim alimentar mai sănătos și adecvat, sau putem începe să fim mai activi, să începem un program de exerciții fizice (terapeutice) care ni se potrivesc, să facem ce e necesar pentru a avea un somn mai odihnitor și regenerativ, să apelăm la terapii alternative, consiliere și la alte mijloace pentru a ne îmbunătăți calitatea vieții.

Reorganizarea muncii și a vieții

Luna nouă în Fecioara deschide sezonul de curățenie, purificare și simplificare a vieții. Așa că, începând de acum, luăm în calcul să ne reorganizăm activitățile profesionale, programul, obiceiurile, viața. Să găsim moduri mai sănătoase și utile, eficiente și cât mai simple, care să aducă rezultate mai bune si mai multă claritate. Cu răbdare, încet, dar clar și coerent, ne putem așeza viața pe un făgaș mai clar și mai funcțional.

Poate fi, pentru mulți, și un prilej de a-și regândi activitatea, în sensul de reorientare, fie ca loc de muncă, fie ca metodă de lucru, echipa, structura etc. E momentul, spre exemplu, să devenim mai deschiși la a integra în munca noastră mijloace moderne, tehnologie care să ne micșoreze eforturile și să simplifice lucrurile. Sau să învățăm ceva nou, să îmbogățim cunoașterea noastră, astfel încât abordarea profesională să fie mai țintită și cu rezultate net superioare.

Curățenia, în sensul ei propriu, este adevărată terapie. Când facem curat în casă, mintea ne urmează și se curățași ea. E timpul să creăm un flux energetic sănătos în casă, să eliberăm spațiul, să-l reorganizăm mai bine.

Gândurile și cuvintele folosite au impact asupra destinului

Stăpânul Lunii noi în Fecioara este Mercur, aflat în Balanță, în trigon cu Saturn și cu Destinul și în opoziție cu Kiron. Iar Mercur, la rândul lui este sub stăpânirea lui Venus, aflată tot în Balanță (domiciliu). Așadar, această Lună nouă capătă și accente Venusiene, semn că relațiile sunt și ele în prim plan, precum și satisfacțiile, plăcerile, abundența, bunăstarea noastră.

E important să fim atenți la cuvintele pe care le folosim, ele pot veni pe circuitul automat, inconștient, ca expresie a traumelor și nesigurantelor noastre, sau pot veni pe calea conștientă, ca expresie a înțelegerii mai profunde a realității și a modului în care comunicăm cu cei din jur. În altă ordinde de idei, prin cuvinte, prin înțelepciunea lor, dar și prin conversații cu sens, profunde dar detașate, putem vindeca și transforma, atât relațiile cât și alte aspecte din viață noastră. E important atât ce ne spunem nouă, cât și ce le spunem altora. E important inclusiv ce gânduri menținem în minte și cu ce emoții sunt ele impregnate. Să fim atenți la efectul de bumerang pe care gândurile de atac îl au asupra noastră. Să păstrăm hornul curat și să ne situăm într-un spațiu înțelegător, blând, înțelept, iubitor. Asta va face diferența.

În ce privește relațiile, acestea trec prin transformări. Se pare că acum suntem mai deschiși către relații utile, decât către cele de complezență. Iar în munca noastră, dar și în procesul de vindecare prin care trecem cu toții, relațiile sunt o veriga necesară, așa că e important să ne construim în mod cât mai sănătos și armonios relații.

E vremea materializării

Elementul Pământ este bine reprezentat acum, așa că și intențiile noastre își pot găsi mai ușor calea spre materializare. Însă, pentru asta e nevoie de răbdare, de o atitudine mai așezată și aplicată (așa cum ne sugerează elementul pământ), de eforturi conștiente și consecvente, de disciplină și organizare.

Moralitatea și cum ar trebui abordată

În această perioada, apar mulți lupi moraliști, există tendința de a folosi energia Fecioarei într-un sens distructiv, criticând neîncetat, în numele moralității și a principiilor noastre. Dar această atitudine nu face decât să ne distragă de la ceea ce este important să facem acum pentru noi și viața noastră. Așa că, energia asta a Fecioarei, axată pe detalii și perfecțiune, am putea să o folosim în sens mult mai constructiv pentru a observa ce e de îmbunătățit la noi și nu în afara noastră. Și, în egală măsură, fiind atenți să nu cădem în tentația auto-criticii exagerate și a auto-devalorizării, pentru că acestea se manifestă în corp în special prin simptome care vizează sistemul osos. Să fim blânzi cu noi si cu ceilalți.

 Lună nouă vindecătoare!

 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole