Luna nouă în Capricorn, 23 Decembrie 2022. Construcție nouă

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 21 decembrie 2022, 19401 vizualizari

Luna Nouă in Capricorn ne sprijină în construirea a ceva uimitor și magnific. Există sentimentul de a ne ridica și de a ne energiza ideile la această ultimă Lună nouă din anul calendaristic și de a ne conduce într-o nouă energie în 2023.

Capricornul inițiază începutul iernii, deoarece Solstițiul de iarnă are loc chiar înainte de Luna Nouă din Capricorn. Capricornul este serios (condus de Saturn). Te ajută să rezolvi lucrurile și se ocupă de afaceri, astfel încât să progresezi. Este posibil să vezi o schimbare de idei și inspirație pentru a încheia anul în forță.

Capricornul te ajută să reflectezi asupra anului care se incheie și să vezi ce a funcționat și ce trebuie ajustat. Deoarece este ultima casă de pamant din roata zodiacului, fă-ți timp să evaluezi progresul.

Fiecare lună nouă începe un nou ciclu lunar. Este un moment perfect pentru stabilirea intențiilor sau începerea unor proiecte noi. Pentru a profita la maximum de fiecare Lună nouă, revizuiește-ți harta natala astrologica pentru a descoperi unde se află 1 grad de Capricorn. În felul ăsta îți stabilești obiectivele în funcție de „casa astrologică” unde se afla Capricornul. 

Inițiere

Luna Nouă Capricorn este o Superlună, adică Luna este fizic mai aproape de pământ. Fiind mai aproape de pământ, atracția gravitațională dintre lună și pământ se intensifică. S-ar putea să pară Lună plină din această cauză, ceea ce înseamnă că atracția gravitațională îți afectează psihicul și emoțiile.

Luna Nouă Capricorn are loc pe 23 decembrie 2022. Ca un semn de pământ, Capricornul este împământat și practic. Ca ultim semn de pământ al roții astrologice, această Lună nouă pune accent pe cariera ta și pe moștenirea pe care vrei să o lași. Zodiile de pământ te ajută să-ți ancorezi obiectivele și să le manifești în formă fizică. Luna Nouă Capricorn are loc la gradul 1 in Capricorn. Există un sentiment puternic al noilor începuturi. 

Capricornul se referă la punerea lucrurilor în ordine. Este autoritar și te ajută să-ți recapeți puterea. Capricornul este condus de Saturn - acea planetă care raspunde de autoritatea interioară. Te ajută să obții claritate în legătură cu locul în care te afli și care sunt următorii pași, astfel încât să progresezi în direcția obiectivelor tale. Capricornul este tenace în a face pașii practici necesari pentru a urca pe cel mai înalt vârf. Te sprijină în a te stăpâni și te ajută să construiești ceea ce este mai valoros pentru tine.

Asistență semnificativă

Există 5 planete care se deplasează prin Capricorn oferind sprijin semnificativ în această zonă a hartii tale natale. Pe lângă Soare și Lună, Venus, Mercur și Pluto sunt implicate și ele în planurile tale pentru sezonul Capricorn. Venus și Mercur s-ar putea să te sprijine în a prioritiza sarcinile cele mai importante pentru tine pentru a pune energia în mișcare.

Pluto își încheie ciclul de aproape 15 ani în Capricorn.

Pluto în Capricorn te-a restructurat financiar, structural și a transformat lumea ta materială. Revizuiește cum ți s-a schimbat viața cu acest tranzit masiv. A fost o perioadă profundă care nu numai că ne-a afectat la nivel personal, dar a schimbat modul în care vedem afacerile, banii, cifrele autorităților și guvernul. Ne-a ajutat să ne revendicam puterea personală și să luam atitudine față de ceea ce este important pentru noi. Există elemente ascunse care au fost scoase la lumină ca urmare a acestui tranzit al lui Pluto. Oamenii sau structurile de „putere” s-au prăbușit pentru că nu erau aliniate adevăratei puteri, ci au actionat prin manipulare și forță. Fă-ți timp să revezi lecțiile pe care Pluto ți le-a adus în ultimii 15 ani.

Capricornul te ajută să te reavasezi și să te aliniezi la obiectivele tale pe termen lung și la ce lucrezi. Este locul în care vezi cum te-a transformat toată munca grea. Este posibil să vezi schimbări profunde în realizările tale. Cu 5 planete în Capricorn există o influență puternică de a te concentra pe elementele legate de casa sau casele din harta natala. Vei avea o perspectivă asupra obiectivelor tale pe termen lung și a următorilor pași pentru a le atinge.

Alte influențe astrologice

Soare/Lună și Jupiter - sunt într-un careu. Deși careurile creează de obicei frustrare, acesta se poate simți diferit. Jupiter tocmai s-a mutat înapoi în Berbec, oferind un sentiment de noi începuturi, deoarece Berbecul este începutul anului astrologic. Pe măsură ce Jupiter era retrograd, este posibil să fi simțit că lucrurile s-au extins, apoi au încetinit sau s-au oprit cu totul. Când planetele retrogradează, există o oportunitate de a reevalua situația sau ideile. Acum, că Jupiter este direct, Soarele și Luna expansioneaza ideile în formă fizică. S-ar putea să vezi în sfârșit progresul, să simți că lucrurile merg înainte și chiar câștigi avânt.

Chiron si Marte - sunt in sextil, lucru care te ajută să te vindeci și să-ți rescrii povestea. Desigur, există întotdeauna o narațiune continuă în mintea noastră. Cu Marte retrograd în Gemeni, există ocazia să-ți revizuiești tiparele de gândire, obiceiurile și poveștile pe care ți le spui. Chiron face lumină asupra adevărului și a ceea ce inventezi în mintea ta. Acesta oferă o nouă perspectivă pentru a ne ajuta să ne rescriem povestea, văzând-o dintr-o nouă perspectivă. Te poate ajuta să vezi cum mintea te-a ținut  într-o închisoare mentală, ca sa nu poți manifesta viața pe care ți-o dorești. Fii atent la ceea ce urmează. Tine un jurnal despre gândurile tale și ce simți, pentru a obține perspectivă. Descoperă cum să transformi durerea emoțională în puterea ta personală cu acest sextil de susținere.

Mercur și Neptun - sunt intr-un sextil de susținere. Mercur se pregătește să retrogradeze pe 29 decembrie 2022. In perioada lui de retrogradare, va fi intr-un dans cu Neptun in Pesti, ajutandu-te sa "visezi" la o noua realitate. Atât cu Mercur retrograd în Capricorn, cât și cu Marte retrograd în Gemeni, există o oportunitate pentru o înțelegere mai profundă a ta. Cu Neptun prezent, pot exista noi insight-uri și descărcări cosmice care îți oferă informații, o perspectivă diferita și o nouă direcție. Folosește această perioadă de încetinire pentru a reflecta și a aduna informații despre ce este cel mai important de făcut și cum se aplică următorilor pași și/sau scopului divin. Folosind acest timp și energie cu înțelepciune, poți intampina primăvara ca o persoană complet diferită. Pe măsură ce percepțiile tale s-au schimbat, deschizi un nou tărâm de posibilități - la fel ca fluturele care iese din cocon. Folosește perioada de retrogradare pentru a face jurnal și a te scufunda adânc în psihicul tău pentru a descoperi elemente ascunse din tine. Permite intuiției să-ți fie ghid, nu doar în timpul meditației, ci integrează înțelepciunea divină în viața ta de zi cu zi pentru a trăi într-o stare ghidată de flux.

Renunță la modul în care obișnuiai să faci lucrurile și îmbrățișează un nou mod de a fi. Onoreaza-ti ideile și ai curajul să faci pași către ele.

Lună nouă în Capricorn fericită!

Sursa: www.newmoonmanifesting.com 

Imagine: www.foreverconscious.comAstro Shop

Cele mai noi articole