Luna nouă în Capricorn, 13 ianuarie 2021. Renașterea

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 12 ianuarie 2021, 12007 vizualizari

Pe 13 ianuarie la ora 7:00, ora României, se formează Luna nouă în Capricorn. Este prima Luna Nouă din acest an, într-un semn cardinal, al începuturilor și deschiderii de drumuri, Capricornul.

Ascendentul momentului se află tot în Capricorn, iar luminariile, în casa I astrologică a momentului, sunt acompaniate de Pluto cu care își îmbină energiile, conlucrând în sensul descoperirii și acceptării propriei identități, printr-un proces transformator nu neapărat comod. Steliumul prezent în semnul Capricornului vorbește despre simt practic, integritate, seriozitate, responsabilitate, ancorare în realitate și concret, curaj, răbdare, disciplină.

Este un moment esențial, care poate da direcția nu numai pentru perioada până la următoarea luna nouă (28 zile), ci pentru întregul an. Stăpânul ascendentului, Saturn, face parte din "alaiul" planetelor din Vărsător (Mercur, Jupiter, Saturn), indicând necesitatea de a ne înnoi, de a renaște, dar și  de a crea structuri noi, un schelet rezistent în timp pe care să construim noi contexte de viață și realități. E vorba de o formă nouă, în ton cu vremurile și cu stadiul evolutiv în care ne aflăm. Și de o minte nouă. 

Dacă ar fi să facem o paralelă între Luna nouă în Capricorn din 2020 și cea de acum, este o diferența majoră de energie. Dacă atunci Saturn se află în Capricorn, alături de Jupiter și Pluto, de data această doar Pluto mai amintește de travaliul început atunci. Asta înseamnă că ne continuăm transformarea, dar suntem pregătiți să ne eliberăm de bagaje karmice, de drame, de tipare care nu ne mai servesc. Putem zări în sfârșit o posibilitate nouă, o versiune nouă a noastră. Realizăm acum, poate pentru prima dată în ultimul an, că suntem niște ființe noi, cu o viață nouă și că e timpul să începem să privim mai serios acest nou. Să-l acceptăm, să-l stabilizăm, să-l inspirăm în structurile noastre.

Luna Nouă aflată în casă I invită la noi începuturi. E momentul să le explorăm și să le împărtășim cu lumea, să avem curajul de a ni le asuma și a le scoate la lumina, să fim în stare să ne arătăm așa cum suntem și nu cum vor alții sau cum credem că "ar da bine" într-un anumit context.

Dar, deși e vorba despre nou și, slavă Domnului, energia Vărsătorului tot mai puternică vorbește clar despre acest lucru, Capricornul ne amintește că unele lucruri au valoare tocmai pentru că au trecut proba timpului. Noul fără susținere, fără o baza solidă, fără niște valori clare, este doar haos și confuzie. Nu trebuie să aruncăm totul la gunoi, doar de dragul schimbării, oricât de puternic este acest impuls acum. Ideile mai vechi, dorințele cele mai intime, aspirațiile secrete, acum pot fi șterse de praf, revizuite, ajustate și așezate la loc de cinste în mintea și inima noastră. Poate că e nevoie de fapt de schimbarea perspectivei, a punctului de vedere, a atitudinii.

Implementarea noilor viziuni pare că nu e ușor de făcut (Saturn se află în cuadratură cu Marte) și nici răbdare prea multă nu avem (cuadratura Mercur- Uranus și Jupiter-Uranus), cu toate astea, ne rămâne să ne concentrăm pe noi, pe cine vrem să fim de acum, ce valori păstrăm, ce este funcțional cu adevărat acum. Și să fim capabili să recunoaștem ce ne ia din putere (Capricornul este despre putere și autoritate, despre autonomie), dar și ce reprezintă pentru noi o miza autentică pentru care merită să ne asumăm responsabilitatea. 

Această Lună nouă promite beneficii corecte și succes, celor care au răbdare să construiască ceva durabil și autentic, să cultive integritatea și să consolideze valori înalte. Este esențial să ne asumăm responsabilitatea pentru acțiunile noastre și pentru rezultatele prezente. Chiar dacă există și obstacole, iar tendința este să stăm pe loc și să ne eschivăm (Marte în careu cu Saturn), prioritatea este acum revenirea la respectul de sine. Asumarea responsabilității propriilor alegeri și a muncii pe care acestea o implică este calea de urmat, acum.

Capricornul este semn de putere, prin urmare, această Lună Nouă ne invită să ne asumăm și rolul de conducător, mai ales în ce privește propria viață. Ne susține în revendicarea puterii și autoritătii, în zonele de viață în care ne-am complacut, am făcut compromisuri, ne-am închiriat sufletul în schimbul unui dram de atenție și apreciere. 

Capricornul este și semnul solitudinii, așadar în acest moment, dacă identificăm un drum nou de urmat sau un mod nou de a face lucrurile, potrivit intuiției și credințelor proprii, e musai să avem încredere, chiar dacă nu suntem susținuți. Acum sunt răsplătiți cei care au curajul să-și asume unicitatea, cei care continuă să meargă înainte, pe drumul ales, indiferent dacă sunt sau nu aprobați. În definitiv, vorbim aici de interiorizare, de accesare a "laboratorului" de creație lăuntrică, în care să identificăm cine suntem, ce vrem, încotro simțim cu adevărat să mergem și cu cine, în care să dăm ascultare sufletului nostru și să găsim resursele necesare pentru a materializa orice ne propunem.

Solitudinea este acum un dar de preț pe care ni-l putem face. Avem nevoie de liniște, spațiu și introspecție. 

În ce privește sănătatea și echilibrul fizic, este un moment excelent pentru a schimba ceva în atitudine, alimentație și stil de viață, astfel încât să îmbunătățim starea fizică. Pot fi mai sensibile zona oaselor, articulațiilor, pielii. Nu sunt recomandate intervențiile invazive asupra acestor segmente, ci îngrijirea și susținerea blanda a lor. 

E momentul să aliniem sufletul cu corpul și cu mintea. Să înțelegem că putem avea pace, împlinire și bucurie, doar când știm cine suntem și ne manifestăm ca atare. Când stăm pe propriile picioare și avem încredere în noi înșine. Când dăm un sens mai înalt existenței noastre și renunțăm la prefecatorie, când ne concentrăm pe darurile noastre și nu doar pe a execută și a bifa niște sarcini, pe pilot automat. Când alegem conștient și nu ne rezumăm la a imita alegerile altora. Când ne alegem singuri itinerariul și suntem în slujba noastră permanent, chiar și când îi slujim pe ceilalți. Când nu ne trădăm inima, ci o onorăm, o manifestăm, o respectăm. Când suntem cine suntem. 

Lună Nouă inspirată, tuturor!Astro Shop

Cele mai noi articole