Luna Noua in Capricorn, 11 ianuarie 2013. Respectul de sine, o prioritate

Autor: Nicoleta - vineri, 11 ianuarie 2013, 1124 vizualizari
Luna Noua in Capricorn, 11 ianuarie 2013. Respectul de sine, o prioritate

Astazi, la ora 21:44, ora Romaniei, se formeaza aspectul de Luna Noua in Capricorn. Este prima Luna Noua din acest an, intr-un semn cardinal, al inceputurilor si deschiderii de drumuri, Capricornul.

Ascendentul momentului se afla in Fecioara, iar luminariile, in casa a V-a astrologica. Nu mai putin de 5 planete (Luna, Soare, Venus, Mercur, Pluto), plus asteroidul Junona, isi imbina energiile astazi, in acelasi semn zodiacal, conlucrand in sensul descoperirii si acceptarii propriei identitati, printr-un proces transformator nu neaparat comod. Steliumul prezent in semnul Capricornului vorbeste despre simt practic, integritate, seriozitate, responsabilitate, ancorare in realitate si concret, curaj, rabdare, disciplina.

Este un moment esential, care poate da directia nu numai pentru perioada pana la urmatoarea luna noua (28 zile), ci pentru intregul an. Luna Noua priveste cu entuziasm spre Destin (Scorpion), semn ca stim exact care e drumul potrivit pentru noi. Pasii pe care alegem sa-i facem acum determina rezultatele pe care le vom avea pe termen lung, atat in plan personal, cat si socio-profesional. 

Stapanul ascendentului, Mercur, face parte din "alaiul" planetelor din Capricorn, indicand necesitatea de a ne disciplina mintea, de a ne stabili cu claritate obiectivele, pasii de facut, directiile de urmat. Cu cat mintea noastra este mai disciplinata, cu cat ne este mai clar care ne sunt prioritatile si dorintele, cu atat mai repede de indreptam in directia succesului si implinirii.

Insa pentru a implini aceste dorinte, e necesar sa tinem cont de cateva "reguli": integritate, seriozitate, buna organizare, autenticitate, eficienta, ordine. Acestea sunt conditiile de indeplinit, pentru a accesa energiile superioare si a materializa ceea ce ne propunem. Luna Noua aflata in casa a V-a invita la noi inceputuri, bazate pe talentele si darurile noastre. E momentul sa le exploram si sa le impartasim cu lumea, sa avem curajul de a ni le asuma si a le scoate la lumina, sa fim in stare sa ne aratam asa cum suntem si nu cum vor altii sau cum credem ca "ar da bine" intr-un anumit context. Ideile mai vechi, dorintele cele mai intime, aspiratiile secrete, acum pot fi sterse de praf si asezate la loc de cinste in mintea si inima noastra. Acum putem capata curajul de a schimba directia, de a deschide o usa noua in constiinta noastra.

Saturn, guvernatorul Lunii Noi, se afla in Scorpion, in zona respectului de sine, a banilor si acumularilor materiale, prin urmare, satisfactiile de acest gen nu trebuie asteptate peste noapte. Saturn promite beneficii corecte si succes material, celor care au rabdare sa construiasca ceva durabil si autentic, sa cultive integritatea si sa consolideze valori inalte. Este esential sa ne asumam responsabilitatea pentru actiunile noastre si pentru rezultatele prezente. Chiar daca exista si obstacole, iar tendinta este sa stam pe loc si sa ne eschivam (Marte in careu cu Saturn), prioritatea este acum revenirea la respectul de sine. Asumarea responsabilitatii propriilor alegeri si a muncii pe care acestea o implica este calea de urmat, acum.

Capricornul este semn de putere, prin urmare, aceasta Luna Noua ne invita sa ne asumam si rolul de conducator, mai ales in ce priveste propria viata. Ne sustine in revendicarea puterii si autoritatii, in zonele de viata in care ne-am complacut, am facut compromisuri, ne-am inchiriat sufletul in schimbul unui dram de atentie si apreciere.

Capricornul este si semnul solitudinii, asadar in acest moment, daca identificam un drum nou de urmat sau un mod nou de a face lucrurile, potrivit intuitiei si credintelor proprii, e musai sa avem incredere, chiar daca nu suntem sustinuti. Acum sunt rasplatiti cei care au curajul sa-si asume unicitatea, cei care continua sa mearga inainte, pe drumul ales, indiferent daca sunt sau nu aprobati. De altfel, careul Venus-Uranus anunta posibilitatea unor rupturi relationale. Cu alte cuvinte, alegerea drumului si implinirea personala necesita si libertate interioara, deci debarasarea, macar temporar, de tot ce nu ne sustine, ne franeaza sau blocheaza. Pot ramane mult mai putini oameni langa noi, dar acestia vor fi de incredere si sprijin.

In definitiv, vorbim aici de interiorizare, de accesare a "laboratorului" de creatie launtrica, in care sa identificam cine suntem, ce vrem, incotro simtim cu adevarat sa mergem si cu cine, in care sa dam ascultare sufletului nostru si sa gasim resursele necesare pentru a materializa orice ne propunem. Solitudinea este acum un dar de pret pe care ni-l putem face. Avem nevoie de liniste, spatiu si introspectie.

In ce priveste sanatatea si echilibrul fizic, este un moment excelent pentru a schimba ceva in atitudine, alimentatie si stil de viata, astfel incat sa imbunatatim starea fizica. Pot fi mai sensibile zona oaselor, articulatiilor, pielii. Nu sunt recomandate interventiile invazive asupra acestor segmente, ci ingrijirea si sustinerea blanda a lor. 

E momentul sa aliniem sufletul cu corpul si cu mintea. Sa intelegem ca putem avea pace, implinire si bucurie, doar cand stim cine suntem si ne manifestam ca atare. Cand stam pe propriile picioare si avem incredere in noi insine. Cand dam un sens mai inalt existentei noastre si renuntam la prefecatorie, cand ne concentram pe darurile noastre si nu doar pe a executa si a bifa niste sarcini, pe pilot automat. Cand alegem constient si nu ne rezumam la a imita alegerile altora. Cand ne alegem singuri itinerarul si suntem in slujba noastra permanent, chiar si cand ii slujim pe ceilalti. Cand nu ne tradam inima, ci o onoram, o manifestam, o respectam. Cand suntem cine suntem.

Luna Noua inspirata, tuturor!

In serviciu si iubire,

Nicoleta Svârlefus

*Sursa imagine: http://christianrep.com/blogAstro Shop

Cele mai noi articole