Luna Noua in Capricorn, 10 ianuarie 2016. Escaladarea muntelui personal

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 09 ianuarie 2016, 1216 vizualizari
Luna Noua in Capricorn, 10 ianuarie 2016. Escaladarea muntelui personal

Prima Luna Noua a aului 2016 are loc in data de 10 ianuarie, la 19 grade si 13 minute in Capricorn, indemnandu-ne si incurajandu-ne sa ne apropiem de dorintele si telurile setate de Anul Nou, cu ambitia exacerbata si perseverenta caracteristice semnului cel mai concentrat pe scopuri al zodiacului – Capricornul.

Lunile Noi sunt porti cosmice catre noi inceputuri. Acestea ne permit sa ne debarasam de tot ce este vechi si sa descoperim noi taramuri, pentru noi cicluri. Inceputul ficarei lunatii marcheaza momentul ideal pentru a urmari sau continua un restart emotional. Cu toate acestea, pana si cele mai transcedentale intentii pot primi sprijin de la realitatea lumeacsa si materiala. Printr-o succesiune de pasi intentionali facuti cu grija, curentii ascendenti ai Capricornului ne pot purta de la starea de germen a unei dorinte, pana pe cel mai inalt varf al muntelui nostru personal – manifestarea realista a vointei si puterii noastre in lume, realizarea viselor noastre. 

Urcusul caprei este unul solitar, fara scurtaturi, insa nu trebuie sa fie in mod neaparat distrugator sau impovarator: autodisciplina si abilitatile de organizare sunt atribute saturniene adesea subestimate, ce pot lucra in favoarea noastra atunci cand hranim semintele sadite sub o Luna Noua precum aceasta. Capricornul este perfect constient ca privelistea din varful muntelui este una dintre cele mai inaltatoare si pline de satisfactii experiente, ce poate fi savurata de-a lungul unei vieti – insa ascensiunea intotdeauna incepe de jos, de la baza.

Avem de-a face cu planuri pe termen lung si devotament fata de viziunea si de succesul personal, indiferent de ce inseamna acest lucru pentru oricare dintre noi.

Aceasta Luna Noua cheama la inaintare autoritatea noastra interioara, cea care stie cum sa duca o treaba la bun-sfarsit. Insa, de asemenea, ne testeaza si limitele autoimpuse cu privire la scopurile noastre existentiale – acrofobia noastra metaforica, frica de inaltimi. Uniunea dintre Soare si Luna se aliniaza cu Pluto in Capricorn, in timp ce intra in cuadratura cu Uranus aflat in Berbec. Aceasta puternica super-formatiune sugereaza ca este timpul sa dam piept cu cele mai profunde fobii, paranoia si ezitari, daca vrem sa punem bazele unor noi fundatii, menite sa ne sprijine independenta, astfel incat sa construim o structura de viata bine gandita, care sa functioneze cu adevarat pentru noi. O structura care sa aiba o semnificatie personala si care sa inlocuiasca ceea ce ne-a fost impus de la exterior. Vom dori sa ne focusam atentia pe scopul final, in timp ce vom descoperi fiecare pas mic pe care avem nevoie sa il facem pentru a atinge acel scop – toate acestea in timp ce ne confruntam fricile, gestionand intelept puterea pogorata asupra noastra atunci cand acceptam sa fim in controlul vietii noastre.

Este timpul sa cream si/sau sa implementam o strategie eficienta, dar si idiosincratica, ce ne va duce exact acolo unde vrem sa fim, asigurandu-ne viitorul pe care ni-l dorim. Necesitatea de a ne elibera de structurile limitative este de asemenea evidentiata de cuadratura (aproape de desfacere, insa inca puternica) dintre Saturn, guvernatorul acestei Luni Noi si Neptun aflat in Pesti, ceea ce ne poate trage pur si simplu pamantul de sub picioare, fortandu-ne sa pasim in propria autoritate, chiar si atunci cand ne chinuim cu incertitudinea. 

Aceasta poate fi una dintre cele mai bulversante, dar si formatoare (intaritoare) de caracter experiente avute vreodata. Daca vom trece acest test, atunci practic nimic nu ne va mai sta in cale- vom putea depasi orice obstacol.

Saturn este de asemenea, conjunct cu Venus in Sagetator, indicand faptul ca relatiile vor avea nevoie si ele de adaptare la noul mers al lucrurilor si de modificari conform noilor seturi de reguli si granite setate, astfel incat sa devina parte din viitorul care a fost deja intentionat. Din moment ce Venus guverneaza banii, un management strategic si chibzuit al finantelor va face parte din imaginea de ansamblu.

Mercur se afla de asemenea in semnul Capricornului in perioada de Luna Noua, ceea ce indica nevoia de a pune intrebari cu privire la conditionarile noastre, acordand mai multa atentie realizarilor persoanle individuale ce se invart in jurul ambitiilor si scopurilor noastre, in mod special in studiul unor modalitati bine gandite de a le implementa pe acestea in structurile pe care ni le imaginam.

Trigonul dintre Luna Noua si Jupiter retrograd in Fecioara pare sa reitereze invitatia de a ne tine de un plan incet, dezvoltat in mai multi pasi, in timp ce adoptam o pozitie vis-à-vis de informatiile care ne apar in cale.

Pentru a localiza cel mai fertil teren pentru sadirea intentiilor sub aceasta Luna Noua, putem sa ne uitam mai bine in harta noastra natala si sa vedem in ce casa se afla Capricornul la 19 grade. Aceasta va evidentia domeniul de viata in care trebuie sa venim cu un plan consistent, de lunga durata, in care sa impingem pentru a depasi obstacolele si in care sa ne adunam tot curajul de a ne trai viata dupa propriile reguli.

Aceia dintre noi cu planete, noduri si unghiuri intre 15 si 23 de grade in Semne Cardinale (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn) sau de Pamant (Taur, Fecioara, Capricorn) vor resimti mai intens energia acestei Luni Noi.

Sursa: http://www.aeternalight-astrology.com

Traducere: Alice Dănilă

Foto: Moonrise- Laura SavaCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole