Luna Neagra in Rac (iunie 2013- martie 2014). Vindecarea radacinilor

Autor: AstroCafe.ro - joi, 13 iunie 2013, 3418 vizualizari
Luna Neagra in Rac (iunie 2013- martie 2014). Vindecarea radacinilor

Pe 9 iunie, Luna Neagra a intrat in Rac si va strabate acest semn timp de 9 luni, pana in 13 martie 2014. Aceasta perioada este axata pe vindecare, eliberare, transformare. Ne intoarcem la radacini. Fie ca vorbim de radacinile durerii noastre, radacinile familiei, ale oamenilor care am devenit. Nu mai putem acoperi o serie de rani, nu mai putem ascunde sentimentul de nesiguranta sau de neimplinire, vinovatia sau teama. Cu alte cuvinte, acum vedem clar ca efectele din prezent isi au cauzele in trecut, in perioada copilariei.

Nu trebuie sa privim Luna Neagra ca pe un bau-bau. Ea are rolul ei benefic si anunta ca e vremea vindecarii, uneori prin incizii dureroase dar necesare. Intensitatea procesului depinde de stadiul in care se afla fiecare la acest capitol. 

Realizam ca, exact cum o planta nu poate creste viguroasa  daca nu are radacini puternice si sanatoase, nici noi nu o putem face. Iar acolo unde experimentam blocaje si neimplinire, poate fi vorba despre lucruri nerezolvate din trecut, in familie.

Oricat am incerca sa acoperim experientele provocatoare din perioada copilariei, pretinzand ca le-am uitat si nu ne mai pot afecta, oricat de mult ar incerca unii sa se indeparteze de familie sperand ca-si vor croi un drum separat, mult mai frumos si implinitor, adevarul este ca pana nu se intorc acolo, la matca, pana nu vindeca si transmuta energia blocanta, nu inainteaza cu adevarat niciodata.

Ferindu-ne de durere, producem si mai multa durere. Toti am fost raniti la un moment dat, am fost in mijlocul unor evenimente care ne-au marcat si ne-au produs durere, am avut relatii provocatoare. Insa nu toti am stiut cum sa gestionam durerea si nu i-am cunoscut rolul esential. Asa ca ne-am construit platose, ne-am inchis inimile, sperand ca astfel vom fi in siguranta si nu ne va mai rani nimic. Numai ca in felul asta, am devenit noi insine principala sursa de durere, pentru ca o inima inchisa nu poate primi si oferi iubire, sigura energie cu adevarat vindecatoare si inaltatoare.

Acum, tot ce e nevoie sa fie eliberat va iesi precum uleiul la suprafata apei. Nu trebuie sa cercetam prea adanc pentru a vedea cu ce avem de lucrat. Pur si simplu, apar experientele necesare. Se reediteaza evenimente din trecut. Si tot ce avem de facut este sa le primim si sa ne angajam in vindecare. Sa le acceptam si sa patrundem in miezul lor, de data aceasta cu iertare, compasiune si iubire. Energia iubirii este cea care transforma si vindeca orice. Vindeca pentru tine si vindeca si pentru familia ta. Odata ce iti asumi aceasta "munca", totul se reaseaza. Relatia cu mama merita acum o atentie speciala. Dar si cu feminitatea noastra, receptivitatea, capacitatea de a fi vulnerabili, de a primi si darui in mod natural. 

E nevoie sa fim atenti la sentimentele noastre, sa nu le mai negam, oricum ar arata ele. Si sa ne imbratisam trecutul cu tot ce ne-a oferit. Caci e punctul din care venim, e radacina noastra, e ceea ce, cumva, ne hraneste si astazi. Putem curata seva de impuritati (resentimente), pentru binele nostru si al intregii familii. 

Sa nu uitam ca, ori de cate ori vindecam pentru noi, o facem si pentru altii. Mai ales in familie, in neam, energia noastra se raspandeste si este receptionata rapid, binecuvantand sau distrugand. Noi alegem ce amprenta lasam. 

Un alt aspect pe care Luna Neagra in Rac ne ajuta sa-l echilibram este legat de relatii in care am dezvoltat atasamente si dependente. E timpul ca aceste atasamente sa fie dizolvate si inlocuite cu puterea personala. Pentru ca, daca suntem pregatiti, vom constientiza adevaratele motive pentru care am creat dependente unor oameni sau noi am devenit dependenti la randul nostru. Ne vom da seama ca in spatele ajutorului primit sau oferit statea intentia de control, frica de a trai pe propriile picioare, dorinta de a castiga ceva. 

Tot ce am asteptam sa faca altii pentru noi, acum sa facem singuri. Pe scurt, acesta este mesajul. E timpul sa nu mai asteptam ca altii sa ne serveasca pe tava fericirea, implinirea, confortul, siguranta, belsugul. Tocmai pentru ca e o iluzie, niciodata nimeni nu va putea sa ne dea ceea ce doar singuri ne putem lua. Suntem fiinte autonome, iar acum ne amintim cum sa traim astfel. Nu singuri, ci liberi si puternici, stapani pe propriile alegeri si pe drumul pe care ni-l dorim in viata. Nu separati, ci impreuna, dar fara a ne controla unii pe altii, fara a ne lua din putere unii altora. Taiem stringurile formate intre noi si ceilalti si invatam sa stam pe propriile picioare, sa ne incredem in propriile sentimente. Si sa ne deschidem inima.

Tot acest proces este frumos sustinut si incurajat din astral. 

Evident, nativii Rac, Capricorn, Berbec si Balanta vor resimti mai puternic influenta, dar cu totii vom avea parte de efectele acestui tranzit, in anumite arii de viata. Mai ales pentru Raci, pot avea loc schimbari cu adevarat spectaculoase, daca isi asuma intregul proces si sunt gata sa renasca. 

Sa aveti familii fericite!

Nicoleta Svârlefus


*Sursa imagine: www.sladeresearch.com

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole