Lilith in Leu (4 martie- 27 noiembrie 2014). E timpul sa ne manifestam calitatile si creativitatea

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 14 martie 2014, 2818 vizualizari
Lilith in Leu (4 martie- 27 noiembrie 2014). E timpul sa ne manifestam calitatile si creativitatea

Începând cu 4 martie de la ora 19.01, Lilith a trecut în semnul Leului, schimbând radical influenţa asupra noastră pana pe 27 noiembrie 2014. Lilith reprezintă un punct virtual prin care vin către conştientul fiecăruia dintre noi informaţii, mesaje sau energii de o natură destul de delicată, provocându-ne să scoatem din noi un fel de ”rău” care ne eliberează de frici şi temeri. Lilith este de multe ori asociată cu luciditatea, dar nu este cea raţională, ci stimulată prin condiţii de criză, căci în acest fel operează Lilith, generează în viaţa noastră crize pentru a provoca pierderi, rupturi, sau renunţări la ceea ce ne provoacă. Această imagine de provocatoare pe care o are Lilith, la nivel sexual, este un simbol, femeia vampă pe care o reprezintă sau mai bine spus care îi este tradiţional alăturată, de fapt reprezintă un blocaj major faţă de anumite sentimente care ne rănesc. Atunci, din frică, bravăm şi arătăm altceva, acest altceva, în timp, devenind un mod de a trăi, adică ca în exemplul de mai sus, o profesie.

La baza acţiunilor lui Lilith se află pierderea identităţii şi împrumutarea unei imagini care ne favorizează pe moment. Şi pentru aceasta ne concentrăm pentru a obţine cunoaşterea a ceva de care ne este teamă, de aici probabil asemuirea cu luciditatea, doar că devine o problema când noi ne identificăm cu acel ceva şi, în acest fel, apare aspectul distrugător a lui Lilith. Când această distrugere tinde să ne devieze de la Destinul nostru, se elimină din viaţa noastră ceea ce generează distrugerea, doar că atât de identificaţi şi ataşaţi suntem de ceea ce disimulăm, încât nouă ne pare o pierdere sau suferinţă.

Apoi Lilith aduce, mai ales femeilor, o fugă de feminitate, ea ne fugăreşte prin evoluţie, ne împinge spre cotloane ascunse, spre locuri interzise, aduce nelinişte şi mişcare pentru a ne trezi din letargie, însă tentaţia de a rămâne în aceste locuri devine foarte mare şi de aceea ea este asemuită cu ispita. Odată ce rămânem în locurile ispititoare, intrăm într-o lume a întunericului în care Lumina este foarte greu să ajungă, şi de aceea ne putem întâlni cu proprii noştri demoni.  Lumea demonilor e fără valori. Numai atunci devine rău dacă pune stăpânire pe omul întreg, dacă nu poate să se integreze şi-l înghite pe om. Atunci devine dominator. Dacă este reprimat atunci evadează din când în când uneori la modul exploziv. Agresiunea este explozia demonului. Aceste forţe distructive pot fi învinse numai dacă sunt îndreptate spre canale potrivite. Luptăm cu demonii noştri şi nu percepem că în realitate luptăm cu noi înşine. Dacă învăţăm să suportăm acele trăsături pe care le considerăm insuportabile, atunci reuşim să le schimbăm. Este un dans al paradoxurilor. Acest dans însă necesită efort ca să creştem, să evoluăm să ne schimbăm. În acelaşi timp avem nevoie şi de relaxare şi de acceptare şi de credinţa că suntem aşa cum suntem, dar putem deveni mai buni. Astfel poate să se "întâmple" să reuşim să ridicăm în noi, ceea ce mai înainte am alungat şi încet, încet reuşim şi să trăim experienţele de care nu ne credeam capabili. De multe ori asta conduce la o revelaţie atât de plăcută, care dezvoltă conştiinţa noastră, ne transformă si ne dă curaj.

Altfel ajungem sterili – o altă calitate specifică lui Lilith, adică nu ne mai putem manifesta creativitatea, devenim rigizi, apatici şi se generează dependenţe.

Unul dintre efectele lui Lilith în semnul Leului este acela că ne va provoca să devenim creativi, să ne manifestăm calităţile, căci altfel cădem în propriul nostru iad. De aceea este absolut necesar să ne dezvoltăm conştiinţa, să ne debarasăm de egoism şi vanitate – acestea vor fi cele mai mari provocări, pentru că într-un anume fel Lilith este mesagerul lumii întunecate pe care trebuie să o aducem la lumină pentru a nu mai exista. Semnul Leului este semnul Soarelui în sine, deci ceea ce trebuie să facem este să devenim noi înşine, pentru că aşa vom străluci iar la lumină toate provocările dispar. De aceea va fi o luptă puternică între ego şi realitate, între tentaţiile de a avea  pentru a fi consideraţi în rândul lumii şi a avea creativitatea cu care am fost înzestraţi – de a o exprima. În acest fel vom scoate la lumină şi vom curăţa – să nu uităm că domiciliul lui Lilith se află în semnul Scorpionului care se ocupă de eliminarea tuturor impurităţilor, producând transformare. Ideea este de a depăşi vanitatea că noi nu avem defecte, simulând perfecţiunea, pentru că facem ceea ce vor cei din jur să fim, autointoxicându-ne în acest fel.

Când are loc trecerea, Luna Neagră şi Luna sunt în cuadratură, la fel Luna neagră formează cuadratură cu Nodul Nord şi opoziţie cu Venus, formând o cruce fixă, dar cumva incompletă, pentru că ea aduce valorile trecutului şi energiile furioase odată cu ea, existând riscul ca acestea să fie preluate cu forţă şi transformate în resentimente. De aceea este momentul şi perioada de a discuta sincer şi deschis cu cei din jur despre nemulţumirile noastre, dar şi cu noi înşine, făcând o listă cu ceea ce ne înspăimântă cel mai mult.

Ascendentul se află în semnul Fecioarei, şi Mercur guvernatorul se află în casa a V a în semnul Vărsătorului, ceea ce ne sugerează foarte clar că este momentul să ne dezvoltăm creativitatea, să înţelegem cine suntem şi care ne sunt calităţile cu care am fost înzestraţi, acestea trebuie aplicate cu răbdare şi umilinţa că până acum le-am neglijat, lăsându-l pe Dumnezeu să ne deschidă încet calea spre împlinire.

Gabriela Apostol- Mirabilys-magazin.ro

Astro Shop

Cele mai noi articole