Libertatea financiară

Autor: AstroCafe.ro - joi, 25 ianuarie 2018, 9518 vizualizari

A fi liber din punct de vedere financiar înseamnă a avea destui bani pentru a nu-ţi mai face tot timpul griji din cauza lor, aşa cum face majoritatea oamenilor. Nu banul stă la originea oricărui rău, ci lipsa banilor. Obţinerea propriei independenţe financiare reprezintă unul dintre cele mai importante scopuri şi responsabilităţi din viaţa noastră. Este o problemă prea impor­tantă pentru a fi lăsată în voia sorţii.

Peste 80% din populaţie este preocupată de problemele legate de bani. Mulţi se gândesc la bani şi îşi fac griji din cauza lor când se trezesc dimineaţa, când iau micul dejun si pe parcursul întregii zile. Se gândesc si vorbesc despre bani în timpul serii. Nu este un mod sănătos şi fericit de a trăi. Nu vă ajută deloc să daţi tot ce aveţi mai bun în voi.

Banii sunt importanţi. Deşi i-am pus ca numărul patru pe lista componentelor succesului, ei reprezintă un factor esenţial în obţinerea primelor trei. Cele mai multe dintre îngrijorările, tensiunile, neliniştile şi motivele pentru care ne pierdem pacea interioară sunt determinate de grija pentru bani. Multe dintre problemele de sănătate apar datorită stresului cauzat de lipsa de bani. Multe dintre problemele interumane sunt cauzate de grijile pentru bani şi una dintre principalele cauze de divorţ o reprezintă disputele legate de bani. De aceea, vă sunteţi datori vouă înşivă să vă folosiţi talentele şi abilităţile, până în momen­tul în care ştiţi că puteţi câştiga destui bani, astfel încât să nu mai trebuiască să vă faceţi griji din cauza lor.

Senzaţia de libertate este esenţială în realizarea oricărui alt ţel important şi nu vă veţi simţi liberi, până când nu veţi avea destui bani, astfel încât să nu mai fiţi preocupaţi de ei. Unul dintre ţelurile principale din viaţa voastră trebuie să fie asigu­rarea independenţei financiare, fără a vă autoamăgi, fără a amâna, sau a vă lăsa în voia norocului.

Imaginaţi-vă că aveţi o baghetă magică şi că o puteţi folosi pentru a vă concepe viaţa financiară exact aşa cum doriţi. Cum ar arăta ea, dacă v-aţi atinge toate scopurile financiare? Ce ar fi diferit în viaţa voastră de zi cu zi? Ce anume aţi face mai mult, sau mai puţin?

Cât de mult aţi vrea să câştigaţi într-un an, în cinci ani, în zece ani, începând de azi? Ce stil de viaţă aţi adopta? Cât de mare aţi dori să fie contul vostru din bancă? Cât de mare aţi dori să fie pensia?

Acestea sunt întrebări foarte importante! Majoritatea oamenilor nici nu şi le pun şi nici nu răspund la aceste întrebări în întreaga lor viaţă. Dar, dacă vă este perfect clar unde vreţi să ajungeţi din punct de vedere financiar, puteţi învăţa ceea ce trebuie să ştiţi şi să ajungeţi unde v-aţi propus. Mulţi absolvenţi ai seminarelor mele s-au apucat de treabă si au ajuns din săraci, bogaţi. Ei au devenit preşedinţi ai unor firme mari. Unii au devenit milionari. Ei au început să-şi construiască propriile lor afaceri de succes, sau au fost promovaţi rapid în companiile sau în domeni­ul în care lucrau, dar numai după ce au decis ce anume vor.

Când veţi decide exact cum aţi dori să arate aspectul finan­ciar al vieţii voastre, veţi putea utiliza acest sistem pentru a vă îm­plini ţelurile, mai rapid decât v-aţi imaginat. Totul începe cu defi­nirea clară a viitorului financiar şi apoi prin elaborarea unui plan pentru a-l realiza. 

Brian Tracy

Sursa: Succesul în viaţă - Editura For YOU

Imagine: salemnet.vo.llnwd.netAstro Shop

Cele mai noi articole