Lecția de familie

Autor: AstroCafe.ro - marti, 21 ianuarie 2014, 30168 vizualizari
Lecția de familie

Nu întâmplator, familie sunt purtătoare ale unui nume comun. Exista rude si membri de familie, pe care poate nu i-am întâlnit niciodată, sau poate ii cunoaștem foarte puțin, dar care poarta același nume ca si noi. 

Numele de familie reprezintă lecția comuna pe care membri acesteia au ales sa o învețe împreuna. Nu de putine ori, aceste lectii sunt dificile si dureroase pana in momentul in care Reușim sa le acceptam ca fiind parte din viața noastră. Sunt multe metode prin care putem afla lecția familiei noastre, dar asta e o alta discuție. 

Cunoașterea naturii acestei energii comune, poate aduce armonie in relațiile atât de pretioase care se nasc intr-o familie. Poate chiar sa vindece răni care apar, uneori din simplu fapt ca apartenenta la familie ne aduce foarte aproape unii de alții, situație in care toate defectele, toate Greșelile, toate imperfectiunile sunt văzute printr-o lentila de lupa, exacerbate de apropiere si repetiția întâlnirii cu ele. Înțelegerea lectiei pe care am ales sa o învățăm împreuna, ajuta de asemenea, la reducerea riscurilor de manifestare a bolilor genetice, prin constientizarea tipului de tensiuni pe care le exercita familia asupra membrilor.

Familia este un loc foarte interesant. De-a lungul liniei ancestrale se alipesc noi si noi membri, care au de învățat aceeași lecție. 

Familia este locul celor mai mari contraste. Familia e de multe ori, scena pe care se disputa conflicte, uneori violente psihice sau fizice, agresiuni. E locul unde se nasc si se derulează divergente de toate tipurile. Si asta, pentru ca politetea, curtoazia și Diplomația care ne feresc in public de adevarul crud al celorlalti, rămân in cazul familiei, undeva la intrare. De aceea, divergentele de opinie pot avea multe asperitati.

In același timp, familia este locul in care primim cea mai profunda dragoste. E locul in care ne naștem, facem primii pași, învățăm ce înseamnă demnitate si respect. Familia reprezintă rădăcinile din care ne dezvoltam. Familia e refugiul nostru, atunci când ne este cel mai greu. Suportul total si necondiționat. E locul in care caldura, iubirea si siguranța par resurse inepuizabile. 

Familia este energie karmica acumulata de-a lungul multor Vieți: ale părinților, bunicilor, strabunicilor si inaintasilor lor. In același timp, familia este ocazia de a dizolva si a desface vraja multor noduri legate de-a lungul timpului.

De aceea, de câte ori aveți ocazia ( si astăzi e o ocazie minunata, va asigur!), deschideți-va inima către familia strămoșilor vostri si oferiti un gest de iubire: un gând frumos, un remember, o vorba buna, o binecuvântare, o fapta generoasa, prin care sa faceți mai ușoare vindecarea rănilor emotionale si psihice vechi, rezolvarea problemelor, divergentelor si conflictelor care stagnează de mult, nerezolvate. Prin care sa dați drumul resentimentelor, Iertand ofense, greșeli, neînțelegeri. 

Căci, pana la urma, familia este cea mai profunda lecție despre noi. Despre capacitatea noastră de a-i accepta pe ceilalți așa cum sunt, Înțelegând ca tot ce ne deranjează este in noi. Este o lecție despre puterea noastră de a iubi. Este o lecție despre cum sa invingi timpul. Si cum sa-l castigi. Iertand Greșelile, pentru a câștiga armonia, caldura si dragostea. 

Ibolya Beres

www.ibolyaberes.blogspot.com


Photo credit: Martin Bennett


Astro Shop

Cele mai noi articole