Kiron in Pesti (2011- 2018). Adevarul despre suferinta

Autor: Nicoleta - luni, 28 noiembrie 2011, 5171 vizualizari

Chiron a intrat in semnul Pestilor, in mers direct, in data de 11 noiembrie 2011, loc unde va ramane prezent pana in luna aprilie a anului 2018.

Ceea ce observam inca din primele momente ale influentei sale este tendinta catre auto-compatimire, deseori privita drept o componenta negativa a comportamentului uman. Se auto-impune o “intalnire” cu propriul sine. Totusi, din punct de vedere spiritual, se pare ca sufletul nostru este cel care incearca sa ne atraga atentia asupra sa, insa acest fapt presupune o anume detasare si maturitate din partea noastra, aducand, in schimb, posibilitatea de a ne auto-vindeca.
   
Cele patru adevaruri nobile, pe care Buddha le-a propavaduit, dupa ce a atins iluminarea, au fost suferinta (drept existenta conditionata a oamenilor), apoi originea acesteia, apoi cel al opririi suferintei, iar – in final - drumul care duce catre evitarea acesteia.
   
Atunci cand Chiron se afla in semnul Pestilor, avem de-a face cu ocazii si circumstante din care sa simtim/percepem/invatam suferinta. Aceasta este reala, o observam in fiecare clipa a vietii noastre, nu neaparat in ceea ce ne priveste cat in lumea in care traim. Abia atunci cand ne asumam resposabilitatea si intelegm ceea ce se intampla cu adevarat putem trece catre un alt nivel. Este momentul ideal pentru a ne transforma, in special in ceea ce priveste propria noastra spiritualitate, este momentul sa transformam propriile stari mentale negative in manifestari de natura pozitiva.
   
Un alt atribut al acestui aspect este faptul ca vom descoperi nevoia de a ne solidifica barierele auto-impuse, mai ales pentru ca si compasiunea noastra pentru ceilalti va creste. Dealtfel, probabil ca intr-un fel sau altul (“fel” determinat de natura casei in care se afla Pestii, ca semn zodiacal, in harta natala a fiecaruia dintre noi) atragem oameni care au nevoie de compasiune. Si, indicat ar fi, sa nu le permitem sa ne invadeze propriul spatiu, propriile limite, cu problemele lor.
   
Inca un motiv pentru care aceste “granite” trebuiesc fortificate este si o posibila necesitate de a ne retrage in solitudine, pentru a medita asupra propriei noastre conditii si situatii actuale.
Este momentul in care escapadele de natura neptuniana trebuiesc evitate, de genul refugiului in alcool ori droguri, de genul oricaror elemente care ne induc stari straine (in conditiile in care nu le putem stapani).
   
Ceea ce Chiron incearca sa ne invete este faptul ca, atunci cand suntem pe deplin constienti de noi insine, senzatia de frica si de izolare dispare, pentru ca, profitand de aceasta perioada de timp, putem intelege mai multe lucruri despre noi insine, lucruri care, in mod normal, nu sunt chiar atat de usor de descoperit.
Amintiti-va, lectia lui Buddha presupune patru adevaruri: dupa descoperirea primului, cel al suferintei, intervine ce de-al doilea, anume faptul ca orice suferinta are o cauza. Cel de-al treilea adevar este acela ca suferinta se poate sfarsi. Iar apoi, cel de-al patrulea adevar este acela care impune gasirea unei metode ori a unui mod de a trai, care sa nu mai repete greselile trecutului.
   
Calea este tocmai propria noastra calatorie interioara, propria noastra prezenta aici, intre aceste coordinate de loc, timp si spatiu.

Alina Cârciumărescu

(Foto: http://crystalliz-one.blogspot.com)
Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole