Jurnal de manifestare: Îndeplinește-ți visele și rescrie-ți viața

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 18 octombrie 2023, 3070 vizualizari

Jurnalul de manifestare este o tehnică de rescriere a mentalității care vă poate ajuta să vă creați în mod intenționat realitatea. Iată câteva recomandări de jurnal aprobate de experți.

S-ar putea să știți deja despre conceptul de manifestare prin intermediul unui jurnal, care, atunci când este folosit corect, are capacitatea de a scoate la suprafață cele mai profunde dorințe: de la bogăție, la relații mai bune, sănătate, succes în carieră sau capacitatea de a depăși provocările.

Poate a venit și pentru tine momentul să încerci să-ți creezi propriul jurnal de manifestare. De ce? Pentru că folosirea jurnalelor de manifestare te poate ajuta să accesezi o viață așa cum ai visat, într-un mod mult mai rapid și cu o mai mare claritate. 

Iată câteva îndrumări despre ce este jurnalul de manifestare, care este diferența între acesta și un jurnal obișnuit și cum poți începe să-ți creezi propriul jurnal de manifestare. 

Ce este Jurnalul de manifestare? 

Dacă manifestarea este trecerea de la gândire la realitate, atunci un jurnal de manifestare este o practică folosită pentru a accelera procesul. În esență, vizualizarea este pusă pe hârtie.

Când crezi că ai deja ceea ce îți dorești, îți este mult mai ușor să atragi.

“Jurnalul de manifestare se concentrează de obicei pe scrierea unui moment viitor din viața ta ca și cum s-ar fi întâmplat deja sau pe scrierea obiectivelor ca și cum le-ai fi atins deja”, spune Jaclyn Gallo, lifecoach. 
Începe-ți ziua cu un set de afirmații pozitive. Vei vedea efectul foarte rapid. 

Diferența dintre Jurnalul de manifestare și Jurnalul tradițional

Există asemănări între a scrie într-un jurnal de manifestare și unul tradițional. Ambele te ajută să reflectezi asupra emoțiilor tale, să procesezi ziua și să găsești claritate în ceea ce îți dorești, explică Gallo. “Aceștia sunt toți factori importanți în manifestare, așa că merg cu adevărat mână în mână.”

Principala diferență este că jurnalul de manifestare vă cere să scrieți despre ceea ce vă doriți să se întâmple ca și cum s-ar fi întâmplat deja, păstrând o mentalitate pozitivă. “ Ideea de manifestare se referă la a simți sentimentul acum, a fi în momentul prezent, vibrând în frecvența manifestării acum” - Taylor Carr, un hipnoterapeut clinic și antrenor în manifestare.

Prin procesul de manifestare, atunci când crezi că ai deja ceea ce îți dorești, îți este mult mai ușor să-l atragi. Acea viziune pozitivă asupra vieții tale te poate face să muncești mai mult pentru ceea ce îți dorești și să fii mai deschis la posibilități atunci când îți apar în cale.

Cum îți schimbă viața Jurnalul de manifestare  

De fapt, simțirea emoțiilor de a avea ceea ce îți dorești este baza manifestării. Deci, este mai eficientă scrierea dorințelor într-un jurnal de manifestare decât simpla vizualizare a acestora. 

Unii oameni consideră că actul fizic de a scrie are un impact mai mare, deoarece crește amprenta asupra creierului. De fapt, cercetările arată că activitatea creierului este mai puternică, iar memoria este mai activă atunci când scrii cu un pix pe hârtie. Așadar, folosirea unui jurnal de manifestare ajută foarte mult. 

Jurnalul de manifestare poate schimba modul în care vă raportați la viața de zi cu zi, ceea ce poate scoate la iveală mai multe oportunități. “Să presupunem că ai scris în jurnal despre o zi imaginară în care ai obținut o mare promovare la serviciu”, spune Gallo. “Astăzi, când șeful tău întreabă dacă cineva din echipă poate face față unei situații care a apărut, treci repede la acțiune pentru că te simți mai încrezător ca urmare a jurnalului tău.”

Astfel, o practică în care scrii zilnic despre ceea ce îți dorești ca și cum ai avea deja, poate atrage către tine manifestarea acelei dorințe și te pune să te imaginezi în situația în care dorința este deja împlinită. 

Cum să scrii un Jurnal de manifestare? 

Mediul contează

În timp ce folosirea unui telefon sau a unui laptop pentru a crea jurnalele de manifestare poate funcționa, cu siguranță, aceste metode nu sunt la fel de personale, precum scrisul de mână. Se recomandă folosirea pixului și a hârtiei. 

Începe cu dorințe mici

Atât Carr, cât și Gallo, susțin că cel mai bun mod de a-ți începe călătoria, este prin a scrie obiective ușor de atins în jurnalul tău de manifestare. Aceste intenții sunt mai ușor de atras, pentru că îți este mai ușor să le vezi realizabile. 

Pentru cineva cu mai puțină experiență în manifestare, încrederea că poate manifesta o ofertă de muncă nouă și foarte bine plătită, poate suna de-a dreptul imposibil. Dar să scrii în jurnal că ai fost chemat la un interviu de angajare poate fi un început bun și o promisiune a unui rezultat palpabil. 

Pentru Carr, prima dorință  a fost un caffe latte. “Creierul meu ar putea crede cu adevărat că cineva de la serviciu ar intra și m-ar surprinde cu un latte, așa că am lăsat ca acesta să fie primul meu test”, explică ea. “Am scris în jurnal cât de recunoscătoare puteam fi pentru latte-ul pe care l-aș fi primit în fiecare zi, l-am descris ca fiind fierbinte sau înghețat și cum m-aș fi simțit sorbind din el.

Acest lucru m-a făcut să am încredere că dorința mea se va materializa.” În cele din urmă, Carr s-a bucurat în fiecare zi de latte-ul primit. 

Dacă mica ta manifestare nu funcționează imediat (și îți dorești cu adevărat), ar trebui să continui să lucrezi cu ea în jurnalul tău de manifestare până când o primești, cu alte cuvinte, nu te descuraja și ai încredere în capacitatea ta de manifestare! “Manifestarea funcționează mereu”, spune ea. “Trebuie doar să renunțăm la presupunerea că ar trebui să funcționeze pe cronologia noastră.”

Identifică în ce mod poți manifesta

Potrivit lui Carr, ești fie o persoană care are capacitatea de a manifesta “specific” (capabil de a manifesta lucruri minore și țintite), fie ai o capacitate “nespecifică” de a manifesta (cel mai bine lucrezi cu obiective mai generale). Ea notează că singura modalitate de a identifica ce tip de manifestare ai, este prin exersare. Ai răbdare în timp ce găsești calea potrivită pentru tine.

Vrei să începi să manifești chiar acum? Apasă pe imagine pentru detalii.

Sugestii pentru Jurnalul de manifestare

Metodele tale de a scrie dorințele în jurnal ar trebui să fie la latitudinea ta. Nu există o modalitate corectă sau greșită de a practica aceste exerciții de scriere în jurnal și nici o metodă anume. Deci, dacă nu se specifică altfel, nu există o anumită frecvență, lungime a cuvântului sau coerență în text pe care trebuie să le urmezi. Fă ceea ce ți se pare corect și ai încredere în instinctele tale, în propria călătorie de manifestare. La urma urmei, tu te cunoști cel mai bine.

1. Ziua ta perfectă

Acest exercițiu simplu este exact așa cum pare. Scrie cum arată pentru tine ziua perfectă și cea mai idilică din viața ta de vis.

Carr oferă câteva întrebări pentru a începe: 
Cum te trezesti? 
Unde ești? 
Ce mănânci? 
Cu cine ești? 
Ce porti? 
Ce mirosi?

2. Jurnalul de recunoștință

În acest exercițiu vă așezați și scrieți 10 lucruri pentru care sunteți recunoscător (pe care de fapt le aveți deja).

Apoi, notează 10 lucruri pentru care ești recunoscător și pe care nu le ai încă - dar scrie-le la timpul prezent, ca și cum s-ar întâmpla.  

De exemplu: “Sunt atât de recunoscător pentru relația fericită și sănătoasă pe care o am cu fiul meu”.

3. Manifestă ceva mic

La fel ca exemplul lui Carr cu caffe latte-ul notează un lucru foarte mic pe care vrei să-l manifesti. Exersează acest lucru în fiecare zi până când îl primești  - și recunoaște că timpul este la latitudinea Universului, așa că ai răbdare. Când scrii în jurnal, fii specific, detaliază cum te face să te simți manifestarea dorinței și fii recunoscător în prezent.

Acest exercițiu este pentru a vă ajuta să câștigați încredere în această metodă de manifestare și pentru a investiga dacă aveți un tip de manifestare specific sau nespecific. 

Odată ce v-ați atins micul obiectiv, încercați să manifestați altul... și altul! De fiecare dată, fă-ți „micul obiectiv” puțin mai mare. De exemplu, următorul obiectiv al lui Carr după un latte gratuit ar putea fi să manifeste un prânz sau o cină gratuită. Pe măsură ce faci asta, vei câștiga încredere în metodă, dar și în abilitatea ta de a realiza orice vrei.

4. Scrie o scrisoare către Univers 

Scrisoarea nu trebuie scrisă despre lucruri viitoare ca și cum le-ai avea deja. În schimb, scopul său este să te conecteze la forța Universului. Cu cât ai mai multă încredere și conexiune cu Universul, cu atât mai repede se vor manifestările dorințele tale. 

În jurnalul tău de manifestare, scrieți o scrisoare de recunoștință către Univers, mulțumindu-i pentru toată dragostea și abundența pe care vi le-a dăruit.

“Lăsați Universul să știe că aveți deplină încredere în el”, spune Carr, “că v-ați predat procesului Său și că știți că sunteți un magnet pentru miracole”.

5. Exercițiu pentru conectare cu propriile emoții 

Gallo oferă un exercițiu pentru a intra în contact cu emoțiile tale — cheia manifestării. Imaginează-ți că ceea ce îți dorești tocmai s-a împlinit, apoi scrie despre asta în jurnalul tău de manifestare. “Descrie, cât mai detaliat posibil, momentul: cum s-a simțit, cum arăta, cu cine erai când s-a întâmplat”. Apoi, gândiți-vă la același vis sau obiectiv. De data aceasta, ia în considerare trăsăturile de caracter ale tale având deja tot ceea ce ți-ai dorit. 

Gallo oferă câteva întrebări pentru a începe:

Sunt mai încrezător? 
Mai angajat? 
Mai deschis? 
În cele din urmă, întreabă-te  și scrie răspunsul la această întrebare: Cum pot să arăt astăzi ca acea versiune a mea?

Concluzia

Puteți practica manifestarea în diferite moduri, scrierea în jurnal fiind doar una dintre multele tehnici de manifestare. Testați unul dintre aceste exerciții și scrieți, scrieți, scrieți în jurnalul vostru de manifestare. Dacă descoperiți că această metodă nu este pentru voi, există multe altele de încercat. Orice ai face, continuă să manifești, să crezi în tine și să ai încredere în propriile tale abilități.

Sursă articol: www.dailyom.com 
---- 
🌐 Facebook 🌐 Instagram 

 Astro Shop

Cele mai noi articole