Jupiter in Varsator (2009) incurajeaza visele indraznete!

Autor: Nicoleta - joi, 26 februarie 2009, 1216 vizualizari

Coloratura anului 2009 este schimbatǎ în principal de trecerea planetei Jupiter din Capricorn în Vǎrsǎtor, pe 5 ianuarie . Jupiter configureazǎ așadar trendul noului an, urmând sǎ fie acompaniat de Saturn, care trece în Balanțǎ , abia pe 30 octombrie.

Însǎ chiar dacǎ vorbim în principal despre tranzitul unei singure planete, nu este deloc un tranzit nesemnificativ, ci dimpotrivǎ.

În mod cert este o schimbare majorǎ de vibrație. Capricornul este un semn de pǎmânt, stabil, responsabil, perseverent , constructiv dar lent și prudent, în timp ce Vǎrsǎtorul este un semn expansiv, avangardist, original, umanitar, spontan, prietenos, îndrǎzneț, chiar imprevizibil.

Dacǎ Jupiter în Capricorn ne-a fǎcut ceva mai responsabili, serioși, interesați de securitatea materialǎ și focusați pe imaginea noastrǎ profesionalǎ și socialǎ, de data aceasta, Jupiter în Vǎrsǎtor vine sǎ ne dea impulsul necesar pentru a ne exprima din plin potențialul creativ și inovator.

Concret, în plan personal, Jupiter în Vǎrsǎtor , acompaniat de Neptun(întregul an) și Destin (pânǎ în iulie), încurajeazǎ schimbǎrile curajoase, fie cǎ se referǎ la profesie,cerc de prieteni sau preocupǎri în sensul valorificǎrii talentelor, pasiunilor și hobby-urilor.

Este anul în care ne putem pune în valoare, dar mai ales, avem curajul de a fi noi înșine și a ne exprima exact așa cum simțim.Pentru cǎ este un an impregnat de vibrația uranianǎ a Vǎrsǎtorului.

Jupiter în Vǎrsǎtor încurajeazǎ proiectele îndrǎznețe, originale, orientate spre progres și aduce nevoia de modernism și nonconformism. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi va simți nevoia sǎ se manifeste în direcția binelui propriu și mai puțin în cadrul tiparelor impuse de societate. Fiecare va avea un impuls inedit de a descoperi noi valențe și talente personale, pe care sǎ le arate lumii.

Ne vom întreba probabil și nu de puține ori, care este acea laturǎ a noastrǎ care așteaptǎ sǎ fie exprimatǎ, care sunt darurile și calitǎțile noastre de preț ,care au fost anesteziate pânǎ acum de prejudecǎți și preconcepții , care sunt pasiunile noastre cele mai aprinse și în ce mod le putem exprima.

Fiecare dintre noi va manifesta impulsul uranian (Uranus-guvernator al Vǎrsǎtorului) într-un fel sau altul, într-un domeniu sau altul de viațǎ, pentru cǎ fiecare dintre noi are Vǎrsǎtorul undeva în tema natalǎ.

Sigur cǎ Jupiter plasat în Vǎrsǎtor aduce și bucurie de viațǎ, dar și o schimbare a prioritǎților noastre.Vom cǎpǎta conștiința faptului cǎ existǎ alte lucruri cu adevǎrat importante în viațǎ , cǎrora nu le-am acordat prea multǎ atenție. Cum ar fi sǎ ne facem mai mulți prieteni sau sǎ-i ținem aproape pe cei vechi, sau sǎ cǎlǎtorim mai mult, sǎ ne bucurǎm de lucrurile mǎrunte ale vieții, sǎ fim autentici, sǎ ne urmǎm visele și pasiunile, oricât de nepotrivite ar fi în raport cu valorile societǎții în care trǎim.

Cu alte cuvinte, cǎpǎtǎm curaj sǎ ne urmǎm propriile vise și idealuri. Neptun și Destinul pun umǎrul și întǎresc aceasta atitudine.

Este anul în care ne putem împlini unele dintre cele mai intime vise și ne putem vedea dorințele materializate. Şi nu pentru cǎ pânǎ acum nu am fost capabili, ci doar pentru cǎ schimbǎm modul de a gândi, schimbǎm atitudinea fațǎ de noi, de oameni și de viațǎ în general. Pentru cǎ suntem mai încrezǎtori în forțele noastre și mult mai pozitivi. Pentru cǎ ne trezim din amorțealǎ și ne dǎm seama ce este cu adevǎrat important pentru noi. Realizǎm cǎ scopul nostru suprem este sǎ ne bucurǎm de viațǎ și astfel gǎsim culoarele prin care putem sǎ afcem asta.

Mulți dintre noi,nu vor mai simți sarcinile zilnice ca pe o povarǎ, chiar dacǎ ele rǎmân aceleași. Dar pur și simplu, schimbând perspectiva, schimbând gândirea, lucrurile apar într-o nouǎ luminǎ.

Vǎrsǎtorul este și un semn al umanitǎții, ceea ce înseamnǎ cǎ vom fi mult mai orientați spre relații sociale și vom deveni poate mai generoși și mai atenți la nevoile celor din jur. Este momentul în care nu ne vom mai privi ca entitǎți separate și izolate, ci ne vom raporta la noi înșine ca la niște fragmente dintr-un întreg.

Iatǎ un an 2009 fertil, în care putem planta semințele talentelor noastre. Aș spune ca în prima jumǎtate a anului suntem focusați pe descoperirea valențelor noastre autentice (calitǎți,talente) și exprimarea lor, urmând ca în a doua jumǎtate sǎ extragem și beneficiile, adicǎ sǎ culegem roadele semințelor plantate în prima parte.

Sigur cǎ fiind vorba despre Vǎrsǎtor, ne așteptǎm ca semnele de aer (Gemeni,Balanța,Vǎrsǎtor) sǎ fie cel mai puternic impactate . De asemenea, semnele de foc (Berbec,Leu,Sǎgetǎtor) sunt inspirate de influxul inovator venit dinspre Vǎrsǎtor. Însǎ, dupǎ cum spuneam mai sus, fiecare zodie va simți influențele în diferite domenii de viațǎ, funcție de locul pe care-l ocupǎ Vǎrsǎtorul în tema natalǎ.

Evident, Jupiter în Vǎrsǎtor va aduce și la nivel politic, social, economic, educațional, foarte multe transformǎri. Tehnologia poate cunoaște un progres fantastic, iar știința se va îmbogǎți , cǎpǎtând noi unghiuri de abordare. Vom asista probabil la nenumǎrate invenții și inovații fascinante, la descoperiri în multe domenii , dar mai ales în cele uraniene (media,astronomie,astrologie,electronicǎ, informaticǎ, cinematografie, comunicații, etc).

Sigur ca amprenta puternica a Varsatorului, poate da si senzatia de anarhie, de dezordine, de destructurare profunda si de agitatie continua. Acest sentiment poate fi mai pregnant in prima parte a anului si este intens simtit mai ales de semnele mai conservatoare, care nu sunt prea prietene cu schimbarea (Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn). 

Dar cum nimic nou nu se poate institui, fara efort, schimbare si chiar criza, este necesar sa ne asumam aceste schimbari, sa le acceptam (sa nu opunem rezistenta), sa fim creativi si inovatori.

A doua parte a anului, pare sa aduca ceva mai multa stabilitate si sansa de a culege roadele actiunilor noastre, mai ales daca am avut curajul sa riscam, daca ne-am asumat responsabilitatea faptelor noastre, daca am avut incredere intr-un talent si am mers „pe mana lui”, daca am acceptat sa ne lasam dusi de curent si am preferat sa ne orientam spre solutii si nu spre probleme.

Exista si riscul unui entuziasm exagerat, nejustificat, care ne poate conduce spre asumarea unor riscuri mai mari decat ne-am asteptat la inceput, dar numai jucand mare, putem avea rezultate mari. Acceptand ca esecul este o parte a succesului, putem merge mai departe, ne putem mobiliza si putem crea noi contexte, care mai de care mai creative, care ne pot conduce spre succes.Astro Shop

Cele mai noi articole