Jupiter in Pesti, o noua era a spiritului!

Autor: Nicoleta - marti, 26 ianuarie 2010, 5089 vizualizari
Jupiter in Pesti, o noua era a spiritului!

Pe 19 ianuarie, Jupiter si-a schimbat locul, trecand din Varsator in Pesti. Acestei planete i se potriveste de minune zicala „schimbi locul, schimbi norocul”, fiind numita „marele benefic” in Astrologia traditionala, si atribuindu-i-se meritul ca aduce noroc, in domeniul de viata pe care-l locuieste.

Asadar, in acest an, Jupiter tranziteaza zodia Pestilor, cu exceptia perioadei 31 mai- 9 septembrie, cand se va afla in Berbec. Practic, se va afla in Pesti in perioadele 19 ian- 30 mai 2009 si 10 sept 2009- 22 ian 2011.

Cine este Jupiter...

Este astrul care extinde, aduce incredere, optimism, bucurie. Simbolizeaza succesul, vitalitatea, generozitatea. Sugereaza posibilitatile si caile prin care putem creste un anume domeniu de viata. Stimuleaza credinta intr-un ideal si sentimentul ca orice este posibil, daca ne dorim cu adevarat. Jupiter aduce crestere si dezvoltare in zonele pe care le activeaza, dar si nevoia de libertate, independenta si spargere a tiparelor. Sigur, depinde si de zodia si casa astrologica pe care le tranziteaza.
Insa, in indulgenta si entuziasmul lui, Jupiter poate sa duca si la exagerari, extravagante, atitudini pompieristice. Este, de fapt, autoindulgent si uneori, cam excentric.

Pestii...

Sunt un semn al iubirii universale, al compasiunii, altruismului, empatiei si spiritualitatii. Se spune ca este semnul Divinitatii si ca principala sa misiune este trezirea si extinderea constiintei. Imaginatia Pestilor este inegalabila, iar spiritul de sacrificiu, greu de acceptat si inteles de alte zodii. Misterul se afla la el acasa in aceasta zodie, iar posibilitatile sunt nelimitate.

Jupiter in Pesti...

Este ca un indemn la iubire si credinta.  Jupiter se simte ca acasa in Pesti (este unul dintre domicilii), prin urmare, cele doua energii conlucreaza armonios.
Aici, Jupiter promite, parca, implinirea unui ideal secret ori accesul la un mod nou de a privi viata, spiritul, credinta. Este intuitiv, empatic, imaginativ, generos, iubitor si mai aproape de Divinitate. Accepta mai usor circumstantele vietii, este mai flexibil, mai deschis si mai creativ. Inclinatia catre arta si frumos face parte tot din apanajul acestei pozitii jupiteriene.

Ma astept ca in acest an, oamenii sa devina din ce in ce mai interesati de descoperirea adevarului spiritual, de evolutie prin dizolvarea egoului, de cercetare a fiintei, schimbare a valorilor in care sa creada, compasiune si iubire neconditionata.
Jupiter in Pesti ne va ajuta, cu siguranta, sa privim spre noi insine si spre viata cu alti ochi, sa traim experienta iubirii altfel decat pana acum. Intuitia foarte multor oameni se poate ascuti in acest an, iar revelatiile despre energia universala suprema vor fi la ordinea zilei.
Misticismul, noile curente spirituale, esoterismul, parapsihologia vor lua amploare (nu intamplator am asistat la mediatizarea excesiva a subiectului „flacara violet” si a altora adiacente). Probabil ca, in detrimentul acumularilor materiale, oamenii vor incepe sa-si doreasca, inainte de toate, pace sufleteasca si intelepciune. Si vor incepe sa caute caile potrivite.

Spuneam ca iubirea poate capata valente noi. Si ma refer la transformarea iubirii egotice intr-una atotcuprinzatoare, adica pentru tot ce exista, fara conditii.
Este un an al spiritului, fara doar si poate. Este un an al cresterii spirituale si creativitatii (dincolo de limitele cunoscute pana acum). Se vor inteti si inmulti, probabil, discutiile pe subiecte din zona asta (probabil ca si in media vom vedea mai des emisiuni, interviuri sau fenomene misterioase)

Sigur, daca oamenii primesc mesajul si fac de buna voie schimbarile necesare, energia va curge firesc si armonios. Insa, daca se incapataneaza sa ramana ancorati in interesele strict materiale, vizibile, palpabile, probabil ca vor exista tot felul de evenimente, care vor avea rolul de a ne uni si a starni in noi compasiunea si iubirea pentru aproapele nostru, indiferent in ce colt al lumii se afla (vezi cutremurul din Haiti, care a dus la coagularea fortelor de pretutindeni).
In arta, probabil ca vor aparea opere geniale. Cinematografia va cunoaste un moment de cotitura. Filmele/documentarele probabil ca vor vira spre zona spirituala sau vor contine astfel de mesaje.

Reversul medaliei...

Dupa cum mentionam mai sus, Jupiter in Pesti are si renumele de autoindulgent, delasator, tentat sa fuga de responsabilitate. Asa ca, in unele cazuri (in functie si de aspectele pe care le formeaza), se poate vorbi despre cresterea consumului de alcool/droguri, in incercarea unor oameni de a fugi de realitate sau de a-si ineca amarul. Pentru ca, trebuie spus, aceasta pozitie jupiteriana este sensibila, cu dispozitie romantica, dar este orientata si spre melancolie si depresie.

Este, asadar, posibil, sa creasca numarul initiatilor/iluminatilor, dar si frecventa depresiilor, consumul de droguri sau alcool. De asemenea, mai ales in primavara, este posibil ca industria de medicamente sa ia amploare, comunicand mesaje incorecte/alterate, oamenilor. Aceste demersuri nu vor ramane insa, nesanctionate.

Mai multe etape, efecte diferite...

19 ian- 30 mai (Jupiter  direct, in Pesti)- inceperea unor proiecte, abordarea mai multor directii deodata, entuziasm, incredere, pasiune, dorinta de nou si schimbare, bucurie de viata (mai ales spre finalul intervalului, cand se adauga influenta conjunctiei cu Uranus). Ies la iveala talente nebanuite, apar opere de arta senzationale.
 

31 mai- 30 iul (Jupiter in Berbec )- actiuni indraznete, curaj, punerea in practica a unor idei de la inceputul anului, deglingolada relationala, revolta si pretentii mari, radicalism, forfota sociala, actiuni cu implicarea armatei sau reforma in mediul militar, recorduri in chirurgie.
 

1 aug- 9 sept (Jupiter retrograd in Berbec)- repararea unor greseli, ajustari, potolirea spiritelor. Reeditarea unor conflicte, pentru a fi rezolvate.
 

10 sept- 18 noe (Jupiter retrograd in Pesti)- Smerenie, cainta, pentru greselile personale. Liniste, calm, defensiva. Corecturi, ajustari.
 

19 noe- 22 ian 2011 (Jupiter direct in Pesti)- reluarea proiectelor si ideilor, care au trecut printr-un proces de reformulare. Odata mesajele intelese si lectiile invatate, pornim din nou la drum, cu mai multa incredere si detasare.

Influente pentru fiecare zodie:

Berbec- Evolutie spirituala, nevoie de izolare, de retragere in culise. Meditatie, reculegere, vindecare (a trupului si spiritului), interes pentru psihologie, spiritualitate, esoteric. Protectie pe sanatate.

Taur- Viata sociala activa, popularitate, succes, carisma, magnetism. Relatii numeroase, sustinatori, sponsori. Actiuni caritabile sau intreprinse pentru binele societatii. Aventura, flirturi.

Gemeni- Schimbari in cariera. Viraj spre alt domeniu profesional. Relatii bune cu sefii sau cu autoritatile. Succes, credibilitate, notorietate.

Rac- Calatorii in strainatate, cunoastere superioara, studii, limbi straine, evolutie (mai ales spirituala), orientare catre religie sau curente spirituale, aspiratii indraznete.

Leu- Revelatii, pasiune, o noua abordare a sexualitatii, nasterii, tabuurilor. Transformare personala. Noroc la bani veniti de la altii. Cadouri, avantaje materiale. Succes financiar al partenerului.

Fecioara- Imbunatatirea imaginii publice si relatiilor. Nevoie de libertate. Casatorie. Parteneriate oficiale, colaborari, popularitate.

Balanta- Munca lejera, sanatate mai buna, relaxare, schimbare a locului de munca sau a atitudinii fata de acesta. Grija pentru animale domestice mici sau implicarea in actiuni caritabile adresate acestora. Interes pentru nutritie. Excese alimentare sau bahice.

Scorpion- Iubire absoluta, sentimente intense, implicare totala in orice proiect inceput. Creativitate, succes artistic/public, putere. Carisma, bucurie.

Sagetator- Extinderea familiei (aparitia unui nou mebru) sau o casa mai mare. Investitii imobiliare, marirea averii. Relatii mai bune si mai calme cu familia.

Capricorn- Calatorii numeroase, relatii noi, studiu, contracte. Stimularea capacitatilor intelectuale. Dinamism, miscare, comunicare.

Varsator- Cresterea veniturilor. Profit mai mare dintr-o afacere. Aliante avantajoase. Succes financiar. Valorificarea unui talent.

Pesti- Voie buna, generozitate, toleranta, schimbare la nivel de personalitate.  Noi inceputuri (in relatii sau in cariera).

Nicoleta Svârlefus

 

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole