JUPITER în PEȘTI, din 14 mai 2021. Posibilități infinite

Autor: Nicoleta Svârlefus - marti, 18 mai 2021, 53309 vizualizari

Odată cu intrarea (prima, din cele 3) lui Jupiter în Pești, s-a stârnit un soi de euforie, un noian de așteptări și speranțe, așa cum era de așteptat pe un astfel de tranzit.

Să fie oare Jupiter în Pești speranța de care aveam nevoie? Să fie doar escapism și iluzie, exagerare și imprudență? Sau o întrerupere bine-venită a tiparelor, un respiro mult așteptat, o pauză, o vacanță dar și un “altfel” de a fi? Oare deschide Jupiter în Pești tema credinței și a găsirii adevărului dincolo de stiinta și teorii? Facilitează accesul la sufletul nostru, ne amintește de principiul totalitățîi, ne ajută să vedem imaginea de ansamblu și să acționăm că parte din întreg, cu mai multă empatie și compasiune? Și, mai ales, este o oportunitate sau mai bine zis un infinit (Pești) de posibilități (Jupiter)? 

Jupiter în Pești este toate acestea și multe altele, probabil.

Acest tranzit este special. Mai întâi, pentru că are 3 faze, Jupiter va ajunge de 3 ori în Pești în 2021-2022: 14.05.2021 - 28.07.2021; 29.12.2021 - 10.05.2022; 28.10 - 20.12.2022. Apoi, pentru faptul că Jupiter este în domiciliu (tradițional) în acest semn și, nu în ultimul rând, pentru că este însoțit de Neptun (stăpânul modern al semnului Pești).

Nu e puțin lucru că Jupiter și Neptun se întâlnesc (propriu-zis, în 2022), își vor pune la un loc energia și vor conlucra în semnul lor de domiciliu, atrăgând atenția asupra a tot ceea ce reprezintă Peștii. Este un tandem rar, având în vedere că Neptun ajunge într-un semn o dată la 165 de ani, iar Jupiter, o dată la 12 ani, Efectele vor fi puternice, atât la nivel colectiv, cât și la nivel individual (să privim cu atenție către segmentul de viață în care avem semnul Pești în harta natală).

Ultima dată, Jupiter a fost în Pești în anul 2010 și, deși nu era același context de acum, putem arunca o privire în viața noastră și să notăm câteva evenimente importante de atunci și câteva schimbări pe care ni le amintim. Iar dacă știți să va orientați în  harta natală, identificați și care a fost zona de viață activată.

Putem să ne așteptăm la salturi fără precedent, atât în ce privește arta, cât și în ce privește conștiința colectivă, spiritualitatea. Dar nu așa repede și nici așa de ușor sau clar. Până la urmă, Jupiter în Pești e ca și când ar face un Zoom pe aceste aspecte ale vieții, dar e vorba de dimensiuni mai subtile, mai greu de văzut și detectat, exact ca un far în ceață sau în ocean. Jupiter în Pești este, cu alte cuvinte, o lumina difuză, un ghid subtil, extrem de folositor pentru aceia care știu să se lase să curgă cu viața, în flux, știu să se centreze, să asculte mai degrabă de vocea credinței și a intuiției, de “știința” sufletului, de conștiință, mai mult decât de alte științe.

Pauză, vacanță, relaxare… de preferat lângă apă

În aceste două luni și jumătate, cât durează prima trecere a lui Jupiter prin Pești, putem să ne simțim ca într-o vacanță, din multe puncte de vedere. Și asta nu doar din cauză că începe vara și deci sezonul vacanțelor, ci și pentru că mulți oameni au obosit din cauza acelorași subiecte, gânduri, temeri, de exemplu legate de pandemie. Și mulți vor slăbi vigilența, au nevoie de relaxare, chiar de evadare din anumite contexte de viață. Ca și cum, o perioada am vrea să nu mai fim responsabili, să nu mai muncim așa mult, să nu mai ținem cont de toate regulile, de program, de rutină și de sarcini. Un fel de “dolce far niente”. Bine-venit și necesar. De preferat lângă apă.

Dualitate, neglijență și auto-indulgență

Să fie vacanță, să fie relaxare, doar că… n-ar fi rău să păstrăm proporțiile, până nu ne fură peisajul și alunecăm într-o extremă a auto-indulgenței, neglijenței, disipării, iluziei, exceselor. În cele din urmă, țînând cont că pandemia nu s-a încheiat și că, deseori, semnul Pești are mult de-a face cu astfel de fenomene în masă, nu e exclus ca tot felul de lucruri, scenarii, strategii, erori, mesaje distorsionate să se deruleze în fundal, ca și cum, în timp ce “dormim”, pandemia continuă, iar noi vom fi anunțați, întâi timid pe la finalul lunii iunie, când Jupiter va începe să retrogradeze, și apoi cu subiect și predicat la finalul lunii Iulie, când Jupiter va reveni în semnul locuit și guvernat acum de Saturn (Vărsător), că “promoția” s-a terminat și că avem de suportat consecințele neglijențelor și exagerarilor. Pe modelul “n-ați fost cuminți, sunteți pedepsiți”.

Înțelegeri și percepții noi

Jupiter (convingerile, explorarea și adevărul) în Pești (izolarea, totalitatea, conectarea, transmiterea, sistemul limfatic, colectivitatea, masele), poate aduce propagarea fără precedent, atât a unor informații (unele adevărate, altele false, va trebui să știm să discernem) cât și a unor înțelegeri/percepții noi, mai mult intuite, în ce privește situația globală cu care ne confruntăm, serurile injectate, strategii globale, tendința de uniformizare și unificare, atât în sensul bun, sănătos, prin empatie si colaborare, dar și în scop de manipulare, prin minciună și vânzare de iluzii. E necesar să fim atenți pe cine și ce credem, ce ascultăm, cum alegem informațiile/oamenii care ne servesc, către ce posibilități ne deschidem, pe cine lăsăm să ne influențeze și cât de mult ne lăsăm intoxicați (fizic, mental, emoțional). Pentru că, pe un astfel de tranzit, riscul de intoxicare este crescut. 

Imunitate complexă

Un subiect important care va fi (re)deschis în multe cercuri va fi cel legat de imunitate. Și nu doar fizică, ci mult mai complexă: imunitate emoțională, mentală, energetică, spirituală (atenție la falsi profeți)… Vom putea primi ghidare și sprijin în multe forme, apropo de metode și instrumente cu care să rămânem cât mai “curați” emoțional și energetic, înainte de a urmări sănătatea fizică. În această idee, apare tot mai mult în discuție și devine o prioritate, vindecarea emoțională.

Emoțiile (Pești, semn de apă, emoțional) nu sunt separate de biologie și, conform opiniilor a din ce în ce mai mulți cercetători în domeniu, fiecare boală sau blocaj cu care ne confruntăm apare ca urmare a unor emoții stocate, neprocesate, neînțelese și neexprimate, fiind consecința unor conflicte interioare nerezolvate. Se vorbește tot mai deschis despre traumele copilăriei și chiar ale arborelui genealogic, și despre reverberațiile acestora în vietile noastre. Mai mult decât atât, va apărea din ce în ce mai mult ideea unui fenomen social, colectiv, în sensul că multe lucruri ne unesc, inclusiv suferința (Pești). Așadar, va fi tot mai des abordat subiectul traumelor și comportamentelor rezultate în urma acestora, precum și reacțiile emoționale ca răspuns la stress, anxietatea și alte tulburări tot mai des întâlnite…  ca fenomen colectiv prin care societatea/lumea arată așa cum o vedem, datorită cauzelor enumerate mai sus.

Jupiter în Pești este despre COMPASIUNE

Stimulează nevoia de a înțelege, de a fi mai atenți la celălalt, la ce simte și ce crede. Jupiter în Pești poate să ne apropie mai mult prin compasiune, empatie, acceptare a diferențelor. Semnul Pești este ultimul, el înglobează totul și îi conține pe toți. E principiul unificării, al acceptării, al non-exluderii. Jupiter în Pești dizolvă granițe, limite, scuturi de apărare, chiar puncte de vedere care ne separă.

Jupiter în Pești este un stimulent extraordinar pentru creativitate, inspirație, imaginație, manifestare prin artă. Din acest punct de vedere, acest tranzit creează un context favorabil pentru creație dincolo de limite, dincolo de ceea ce am cunoscut noi până acum în lume (întâlnirea Jupiter- Neptun în Pești, foarte rară).

Jupiter în Pești este despre CREDINTĂ. Despre a fi capabili să înțelegem tabloul mai amplu al vieții, călătoria sufletului, și să integrăm aspecte mai subtile ale existenței. Asta ne va ajuta să ne întărim încrederea și să fim mai inspirați în a naviga cu mai multă ușurință prin viață, indiferent de obstacolele întâlnite.

Jupiter în Pești este despre lărgirea orizontului spiritual. Și e posibil ca mulți să-și redefinească o serie de convingeri, foarte rigide până acum, cu ajutorul descoperirii și înțelegerii unor adevăruri/legi universale. Cert e că simțim mai multă toleranță și fluiditate în aer. 

POSIBILITĂȚi și OPORTUNITĂȚi

Jupiter în Pești este, în definitiv, un privilegiu pentru toți aceia care sunt într-un echilibru emoțional și spiritual convenabil, pentru cei care știu să se alinieze cu viața, să se adapteze, să accepte ce vine și să vadă cum pot folosi și care este mesajul fiecărei experiențe pentru ei. Este un spațiu plin ochi de posibilități. E ca și cum se deschide întreg cerul pentru noi. Și e doar începutul, e doar un “demo version”. în 2022 vom înțelege mai bine ce înseamnă asta. Până atunci, ne putem antrena în a deschide ochii larg. Și mai ales inima.

EXPANSIUNE

Jupiter e expansiune. Semnul Pești este TOT ce este. Să ne amintim mereu, indiferent ce trăim, chiar și în momentele în care realizăm că am făcut erori monumentale, că totul este expansiune. Totul e pentru creștere, învățare, înțelegere și dezvoltare. Totul e pentru noi. Și totul e bine așa cum este.

Fie primit! Inima sus!

  

Sursa imagine https://gudsol.wordpress.com/2015/06/28/magical-worlds-by-caras-ionut/ 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Astro Shop

Cele mai noi articole