Jupiter

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 22 februarie 2009, 23566 vizualizari
Jupiter

În Astrologie, Jupiter este considerat astrul bunǎstǎrii, norocului, șansei, oportunitǎților. Așa se justificǎ denumirea pe care i-au dat-o vechii astrologi :”marele benefic”. Pe o astrogramǎ, poziția lui Jupiter aratǎ domeniul de viațǎ în care putem accesa mai ușor norocul și ne putem fofosi mai ușor potențialul și șansele.

JUPITER în BERBEC
 
Este o poziție avantajoasǎ, mai ales dacǎ ești nǎscut într-una din zodiile Berbec, Leu sau Sǎgetǎtor. Jupiter în Berbec îți conferǎ mult curaj, spirit de inițiativǎ, elan, curaj, inventivitate și originalitate, optimism. Ştii sǎ beneficiezi la maximum de șansele care ți se ivesc pe parcursul vieții („știi sǎ prinzi trenul” cum se spune), ești spontan, acționezi cu curaj (uneori precipitat și impulsiv) și poți fi un excelent deschizǎtor de drumuri. Nu-ți place anonimatul, nici rutina . Rareori se întâmplǎ ca un nativ cu Jupiter în aceastǎ poziție, sǎ nu se facǎ remarcat printr-o calitate deosebitǎ, un talent, sau prin performanțele profesionale.
 
Financiar, ai noroc, doar cǎ banii nu prea stau la tine. Așadar, dacǎ vrei sǎ ai o situație materialǎ frumoasǎ și stabilǎ, va trebui sǎ înveți sǎ fii mai chibzuit. Nu te abați niciodatǎ de la scopurile pe care ți le-ai propus, oricâte obstacole ți s-ar pune de-a curmezișul. De regulǎ ai suficient noroc, încât sǎ-ți iasǎ lucrurile destul de ușor și sǎ-ți construiești un destin fericit în general.
 
Este bine de știut cǎ Jupiter va fi din nou în Berbec în 2011, an extrem de favorabil tuturor celor cu Jupiter în Berbec în tema natalǎ.
 
JUPITER ÎN TAUR
 
Jupiter în semnul conservator și pragmatic al Taurului, este de asemenea o poziție care aduce prosperitate și succes, mai ales din punct de vedere material. Evident, sunt avantajați mai ales cei nǎscuți sau cu Ascendent în Taur, Fecioarǎ sau Capricorn. Taurul îi imprimǎ lui Jupiter , tenacitate, ambiție, dorințǎ de acumulare, confort și abundențǎ pe toate planurile. Îl determinǎ sǎ-și foloseascǎ resursele pentru a-și construi un imperiu financiar , chiar dacǎ pentru asta trebuie sǎ munceascǎ din greu.
 
Dacǎ ai aceastǎ poziție jupiterianǎ în astrograma ta, probabil cǎ ești deja conștient cǎ ai o anume autoindulgențǎ, manifestatǎ mai ales prin excese (în primul rând culinare) , ești extrem de tenace și ai un magnetism senzațional în privința banilor și bunurilor materiale.
 
Probabil cǎ nu vei duce lipsǎ de bani în aceastǎ existențǎ, însǎ va trebui sǎ-ți înfrânezi tendința spre lǎcomie și avariție..
Familia este de asemenea foarte importantǎ pentru tine. Practic ești în stare sǎ-ți dai sufletul pentru oamenii dragi din viața ta. Prietenii nu sunt numeroși , dar sunt de cursǎ lungǎ și te poți baza pe ei.

Jupiter ajunge din nou in Taur in vara lui 2011, unde va sta pentru aproximativ un an de zile.
 
JUPITER în GEMENI
 
Aici avem de-a face cu setea de cunoaștere, curiozitatea, talentul oratoric, simțul umorului, flexibilitatea. Este o poziție care te avantajeazǎ în mod special, dacǎ te-ai nǎscut în Gemeni,Vǎrsǎtor sau Balanțǎ.
Jupiter în Gemeni este hazliu, ingenios, inteligent, atras de limbi strǎine și îndrǎgostit de cǎlǎtorie (de preferat în strǎinǎtate). Probabil cǎ ești extrem de abil în a-ți face relații și întri foarte ușor în conversații cu strǎinii. Te pricepi sǎ-ți susții opiniile, de aceea poți reuși cu succes în domenii care țin de comunicare sau vânzǎri.
 
Din punct de vedere financiar, oscilezi între momente în care pur și simplu nu-ți pasǎ de acest aspect și momente în care devii obsedatǎ de bani și acumulare.
Profesional, poți reuși în mai multe domenii simultan. Prin urmare,vei avea douǎ sau mai multe surse de venit, întotdeauna. Atenție la superficialitatea și lipsa de responsabilitate și de rigurozitate, care te pot compromite în ochii celor din jur. Jupiter în Gemeni vrea sǎ știe despre tot și despre toate, este hazliu și vorbǎreț (uneori prea vorbǎreț), dar uneori tinde sǎ se disipeze în mai multe direcții simultan.

Jupiter te va potenta incepand cu vara lui 2012, pentru un an de zile. Atunci, astrul va tranzita semnul Gemenilor.
 
JUPITER în RAC
 
Dacǎ în astrograma ta Jupiter este situat în Rac, îneamnǎ cǎ ești tradiționalist, ții foarte mult la valorile morale ale familiei și ești atașat de trecut, de amintiri, locuri natale și pǎrinți. Jupiter în Rac are nevoie de securitate emoționalǎ și deseori refuzǎ schimbǎrile (mai ales pe cele majore) și rateazǎ șanse , din teama de a nu pierde stabilitatea . Evident, aceste trǎsǎturi se manifestǎ mai pregnant dacǎ ești nǎscut într-una din zodiile compatibile cu Racul (Pești, Scorpion sau Rac).
 
Ai o foarte bunǎ intuiție și inspirație, de aceea ar fi bine dacǎ te-ai îndrepta spre domenii care au legǎturǎ cu arta sau literaturǎ. Banii pot veni din tranzacții imobiliare, agriculturǎ sau industria bunurilor destinate casei, femeilor sau copiilor.
 
Dacǎ visezi la un succes rǎsunǎtor în carierǎ, nu te aștepta sǎ-l ai la o vârstǎ precoce. Nativii cu aceastǎ poziție jupiterianǎ, ating apogeul satisfacției profesionale la maturitate (în a doua parte a vieții).
Este posibil sǎ manifești un comportament protectiv fațǎ de cei din jur, de parcǎ ai dori sǎ-i ții pe toți sub aripa ta ocrotitoare. Uneori, aceastǎ calitate se poate transforma în posesivitate.
 
Jupiter a fost în Rac în anul 2002 și va reveni în acest semn abia în 2014.
 
JUPITER în LEU
 
Iatǎ o poziție bine cotatǎ în astrologie, datoritǎ șanselor de succes rǎsunǎtor pe care le aduce nativilor respectivi. Jupiter în Leu naște dorințe arzǎtoare de afirmare, strǎlucire și recunoaștere socialǎ. Acești nativi nu se mulțumesc cu puțin și urǎsc anonimatul. Dacǎ nu pot fi persoane publice, fac în așa fel încât sǎ se facǎ remarcați mǎcar în comunitatea din care fac parte.
 
Ţintele tale sunt înalte și chiar crezi în posibilitatea de a le atinge și în steaua ta norocoasǎ. Ești atât de încrezǎtor și optimist, încât unii ar putea crede cǎ ești prea idealist pentru lumea în care trǎim. Surprinzǎtor pentru unii, firesc pentru alții, de cele mai multe ori chiar reușești sǎ ajungi acolo unde îți propui. Nu conteazǎ cât timp îți ia, sau cât efort trebuie sǎ depui pentru asta.
 
Ești potrivit  pentru  toate profesiile care-ți pot reliefa calitǎțile artistice și te pot plasa în centrul atenției (actoria, industria modei și cosmeticii, învǎțǎmânt, etc). Adori luminile rampei și urǎsti rutina .
Generos, onest și loial, crezi cǎ viața meritǎ trǎitǎ cu onoare și integritate. Şi chiar dacǎ se întâmplǎ deseori ca viața sǎ-ți demonstreze contrariul, nu te dezici.
 
Jupiter va reveni in Leu in 2015.
 
JUPITER ÎN FECIOARǍ
 
Dacǎ în momentul nașterii tale, Jupiter tocmai trecea prin Fecioarǎ, atunci cu siguranțǎ ești o persoanǎ harnicǎ, muncitoare și foarte atentǎ la detalii. Nu ești prea optimist și nici nu aspiri la afaceri pe cont propriu. Preferi job-urile în instituții organizate, cu o structurǎ bine definitǎ și pusǎ la punct. Nu-ți place sǎ riști, ci preferi sǎ faci pași mici , dar siguri și sǎ accepți doar acele situații care îți conferǎ sentimentul de siguranțǎ.
 
Evident, poți sǎ și pierzi cu aceastǎ opticǎ, pentru cǎ deseori poți rata șanse semnificative de afirmare și realizare profesionalǎ. Oricum, orice ai face și orice meserie ai alege, profesionalismul și corectitudinea ta nu vor trece neobservate. În asta consta secretul succesului tǎu. Poți reuși în domenii precum medicina, asistențǎ socialǎ, publicitate, mass-media, servicii, științe exacte, în activitǎți legate de protecția mediului sau animalelor, farmacie.
Nu ții neapǎrat sǎ ai o funcție de conducere, ci preferi sǎ fii subordonat  (ești angajatul perfect, pentru oricine vrea sǎ facǎ performanțǎ).
 
Jupiter în Fecioarǎ nu se bazeazǎ atât pe noroc, cât mai degrabǎ pe disciplinǎ, efort, seriozitate și consecvențǎ. Astrul nu se simte prea confortabil în acest semn zodiacal(este în exil), pentru cǎ expansiunea jupiterianǎ nu face casǎ bunǎ cu pragmatismul și perfecționismul.
 
Anul 2012 va fi unul favorabil pentru tine, având în vedere cǎ Jupiter va tranzita Taurul și va trimite raze benefice și cǎtre Jupiter natal.
 
JUPITER ÎN BALANŢǍ
 
Jupiter în Balanțǎ este, indiscutabil, o poziție beneficǎ și norocoasǎ, dacǎ luǎm în calcul și faptul cǎ Balanța este casa planetei Venus (consideratǎ „micul benefic”). Venus rezoneazǎ frumos și armonios cu Jupiter, iar din aceastǎ simbiozǎ rezultǎ o personalitate predominant jovialǎ, veselǎ, optimistǎ, orientatǎ spre arte și frumos, amabilǎ, sociabila, comunicativǎ. Nu mai puțin adevǎrat este și faptul cǎ acest plasament al „marelui benefic” (Jupiter), poate sǎ dea și o oarecare tendințǎ spre comoditate și inconsecvențǎ (mai ales sentimentalǎ), atunci când formeazǎ aspecte disonante cu alte planete din astrogramǎ.
 
Persoanele care îl au pe Jupiter în Balanțǎ în tema natalǎ , au calitǎți artistice deosebite și abilitǎți excelente de comunicare. Sunt buni mediatori, consultanți și justițiari. Practic aceastea sunt calitǎțile prin care își obțin succesul.
 
Sunt oameni veseli, au un simț al umorului foarte fin, își fac foarte ușor cunoștințe noi și își construiesc foarte ușor relații, chiar dacǎ uneori sunt acuzați de superficialitate.
Acordǎ importanțǎ deosebitǎ relației de cuplu și parteneriatelor în general..De asemenea, sunt atrași de lux, plǎceri și artǎ. Simțul dreptǎții și onoarei îi pot ajuta pe acești nativi sǎ reușeascǎ în justiție sau politicǎ.
 
Anul 2010 - un an important pentru reconfigurarea relaţiilor parteneriale. 2012 va fi favorabil, pentru ca Jupiter se va afla intr-un semn prieten, Gemenii.
 
JUPITER ÎN SCORPION
 
Aceastǎ poziție a lui Jupiter furnizeazǎ cea mai mare ambiție, determinare și pasiune, pentru un scop, pentru o cauzǎ sau o misiune clarǎ înaltǎ. Jupiter este cumva în antitezǎ cu Scorpionul ca semnificație, vibrație și mod de acțiune. Adicǎ, în timp ce Scorpionul este un semn al tenebrelor, al lucrurilor ascunse, jocurilor de culise, strategiilor subtile, misterelor, tabuurilor, Jupiter este astrul expansiunii , strǎlucirii, idealismului, aventurii.
 
Cu toate acestea, Jupiter și Scorpionul funcționeazǎ bine împreunǎ, pentru cǎ astrul reușește sǎ scoatǎ la ivealǎ cele mai nobile calitǎți ale Scorpionului, focusându-le spre o cauzǎ înaltǎ. Nativii cu aceastǎ plasare jupiterianǎ pot reuși aproape în orice domeniu, dacǎ au un scop precis pentru care sǎ lupte. Medicina (mai ales chirurgia), serviciile secrete, științele esoterice și oculte, psihologia, sunt doar câteva domenii în care acești nativi pot avea rezultate extraordinare.
 
Se spune însǎ cǎ sunt atrași în mod special de experiențe legate de sex, moarte sau mister. Gurile rele spun cǎ aceste persoane ar fi zgârcite. Noi spunem cǎ sunt doar foarte precaute și atente cu resursele lor financiare.
 
Anul 2010- un an favorabil pentru toți cei nǎscuți sub Jupiter în Scorpion.
 
JUPITER ÎN SǍGETǍTOR

 
În Sǎgetǎtor,  Jupiter este în domiciliu, adicǎ la el acasǎ. Este lesne de înțeles cǎ aici astrul se simte în largul lui și cǎ se poate manifesta la cel mai înalt potențial al sǎu.
 
Dacǎ te numeri printre norocoșii cu acest plasament jupiterian, probabil cǎ ești o persoanǎ idealistǎ, cu țeluri înalte și idealuri mǎrețe. Ești justițiar, ai un simț al dreptǎții și onoarei foarte dezvoltat, ești sincer (uneori dureros de sincerǎ), direct, deschis, cu un simț al umorului greu de egalat și foarte energic. Cǎlǎtoriile sunt parte integrantǎ din tine, iar dragostea fațǎ de sport și naturǎ este o altǎ caracteristicǎ a ta.
 
Oamenii care-l au pe Jupiter în Sǎgetǎtor în tema natalǎ, reușesc foarte bine în domenii care au legǎturǎ cu justiția, învǎțǎmântul, religia. Banii nu sunt foarte importanți, ci reprezintǎ doar un mijloc prin care se pot manifesta liber și își pot satisface gustul pentru aventurǎ și cǎlǎtorii. Au totuși un anume magnetism, atrag banii foarte ușor, dar nu sunt foarte buni afaceriști. Sunt expansivi, au un talent oratoric înnǎscut , motiv pentru care pot fi lideri de opinie în comunitatea din care fac parte. De fapt , au un comportament care trǎdeazǎ intenția de a schimba lumea.
 
In 2007, Jupiter a tranzitat semnul Sǎgetǎtorului. Așadar, acest an ar fi trebuit sǎ fie unul favorabil acestor nativi. Anul 2011 poate fi de asemenea favorabil (Jupiter va tranzita Berbecul, semn compatibil cu Sagetatorul).
 
JUPITER ÎN CAPRICORN
 
Jupiter în Capricorn nu este nici prea vesel și nici prea optimist. Este însǎ foarte harnic, organizat, corect, riguros și responsabil. Reușita și succesul nu se vor baza niciodatǎ pe un mare noroc și nu vor avea drept  motto „para mǎlǎiațǎ”, dar cu siguranțǎ vor fi obținute printr-o tenacitate de neegalat , muncǎ, efort și mai ales, ca urmare a unui plan de acțiune foarte bine gândit.
 
Oamenii cu aceastǎ poziție jupiterianǎ sunt coștienți de faptul cǎ nimic nu se obține ușor în viațǎ și acceptǎ sǎ facǎ sacrificiile necesare pentru a reuși sǎ-și împlineascǎ scopurile (care nu sunt neînsemnate). Ei preferǎ sǎ facǎ pași mici dar siguri, crezând cu tǎrie cǎ doar astfel succesul poate fi de duratǎ.
Astfel, ei vor ajunge sǎ ocupe poziții cheie, de mare responsabilitate, în instituții importante, sǎ fie oameni politici de succes, sau manageri foarte buni. Inspirǎ o foarte mare încredere celor cu care lucreazǎ . În alte cuvinte, se poate conta pe ei oricând. De multe ori se întâmplǎ ca acești nativi sǎ obținǎ gloria în a doua parte a vieții, când se pot bucura în sfârșit și de o avere semnificativǎ.
 
2008 a fost un an foarte bun pentru acești nativi, precum si pentru cei cu Ascendent în Capricorn. Anul 2012 va fi, de asemenea, favorabil (Jupiter in Taur).
 
JUPITER ÎN VǍRSǍTOR
 
Jupiter în Vǎrsǎtor este înzestrat cu optimism, încredere în forțele proprii și în viitor, viziune, inspirație, creativitate, originalitate. Acești nativi au idealuri mǎrețe, excentrice și avandgardiste. Au un magnetism uluitor, reușesc sǎ impresioneze prin sclipiri de geniu și inteligențǎ. Uneori șocheazǎ, prin comportamentul nonconformist și excentric. Sunt atrași de tot ce e nou, modern, progresist. Au nevoie de libertate de exprimare și manifestare. Nu suportǎ constrângerile și limitǎrile, de aceea se vor feri sǎ lucreze în instituții cu o ierarhie limitativǎ sau cu condiții de lucru rigide.
 
Şansa acestor nativi rezultǎ deseori din încrederea de nezdruncinat în reușita ideilor și proiectelor lor, încredere care-i ajutǎ sǎ le și materializeze pânǎ la urmǎ. Sunt pietenoși, sociabili și știu sǎ-și creeze relații utile și plǎcute. Sunt altruiști, generoși și foarte sǎritori.
Pot obține rezultate excepționale în orice domeniu care implicǎ tehnicǎ de ultimǎ orǎ , comunicare, culturǎ, sport, mass-media.
 
Anul 2009 probabil a fost un an fructuos pentru acești nativi (Jupiter a tranzitat semnul Vǎrsǎtorului). Dar si 2012 aduce ipostaze favorabile, mai ales in plan sentimental.
 
JUPITER ÎN PEŞTI
 
Aceastǎ poziție jupiterianǎ  naște talente artistice deosebite și înzestreazǎ nativii respectivi cu o intuiție fabuloasǎ, prin care au acces la o lume nevǎzutǎ, magicǎ, divinǎ. Ei pot pǎtrunde înțelesurile lucrurilor altfel decât o fac ceilalți oameni și pot face conexiuni dincolo de orice logicǎ. Sunt creativi, imaginativi și au o gândire abstractǎ. Deseori sunt oscilanți și confuzi, lǎsând senzația cǎ se rup de realitate.
 
Au o credințǎ de nezdruncinat în Dumnezeu, iar asta îi ajutǎ foarte mult pe parcursul vieții. Empatici, sunt în stare sǎ se identifice cu trǎirile celor din jur și chiar sǎ sufere în locul lor. Ar vrea sǎ ajute pe toatǎ lumea dacǎ ar putea. De fapt, se numǎrǎ printre aceia care se simt împliniți fǎcând acte de caritate.
Norocul vine în urma intuiției speciale și credinței. Atrag banii ca un magnet, dar nu pentru cǎ sunt foarte organizați sau foarte harnici, ci pentru cǎ simt, au fler,”miros” afacerile profitabile. Au o capacitate senzaționalǎ de a-și exprima trǎirile și emoțiile,ceea ce-i ajutǎ nespus într-o carierǎ artisticǎ.
 
Jupiter tranzitează Peştii în 2010 (cu excepţia perioadei iunie- august).

 Nicoleta Svârlefus
 


Astro Shop

Cele mai noi articole