Jonglați, nu stați! Soare în Gemeni, 20 Mai- 21 Iunie 2020

Autor: Nicoleta Svârlefus - miercuri, 20 mai 2020, 19247 vizualizari

Soarele intra astăzi în semnul Gemenilor, iar până pe 21 iunie vom avea multa efervescență în cap și în viață, datorita amplificării și intensificării acestei energii de tip Gemeni (în momentul ingresului Soarelui, se afla în Gemeni și Mercur, Venus, Destinul).

Mă uit la contextul astro al acestei perioade, sunt atentă la cum se simte energia și îmi vine în minte imaginea aia cu nenumărate ferestre deschise pe ecranul calculatorului. Și nu, nu e că le-ai decshis degeaba, pare că știi ce faci acolo. Intri pe fiecare în parte, rapid, apoi le iei pe rand din nou, deschizi una oarecare, iți iei ce-ți trebuie, ieși, treci la următoarea, sari vreo trei cu gândul că te întorci mai târziu… intre timp mai deschizi vreo 3 noi, cauți ceva, nu găsești… dar, stai, răspunzi la un email și revii, numai că intre timp cineva iți scrie pe watsapp și vrei să vezi musai acum. Și… aaa, mailul a rămas scris pe jumătate, pentru că tocmai ți-a venit o megaidee și trebuie să o împărtășești așa că deschizi Facebook… și scrii pe wall, dar te răzgândești, iți dai seama că mai bine scrii în privat… în timp ce scrii iți dai seama că a sosit curierul cu un colet și parcă ai vrea să faci și ceva de mâncare și tooot așa.

Avem senzația că ni se rotesc la propriu niste elice în cap, vin multe idei, creativitatea e în floare, cheful a de împărtăși e și el mult mai prezent acum, curiozitatea ne da afara din casa la propriu și la figurat.

E o perioada pe care să o folosim pentru a crea, a mișca energia, a schimba cate ceva pe ici pe colo. Energia Gemenilor înseamnă flexibilitate, adaptabilitate, mobilitate. Ne e mai ușor să primim schimbările, ne repliem mai repede, soluțiile și ideile sunt deja acolo când le căutam.

Iar un instrument senzațional acum este comunicarea. Prin interacțiuni cu oamenii, prin întrebări și conversații, vin cele mai multe informații, apare inspirația, apar alternativele. Cu condiția să mai punem și punct conversațiilor și să urmărim totuși un fir al acestora, altfel ne fura peisajul, nu mai știm de la ce ne-am luat, despre ce am vorbit și de ce.

O perioada extraordinara pentru a deschide ferestre, nu doar pe ecrane, ci și în mintea noastră. Acum e momentul în care aflam, investigam, învățam, cream. Evident, potențialul acesta vine la pachet și cu riscul distragerii și disipării, al superficialității și agitației fară scop și rezultat. Cât despre plângeri, judecați, crtitici, și acestea trebuie să știm că sunt moduri în care ne lașam distrași de la noi, de la drumul nostru și de la posibilitățile de creație pe care le avem la îndemăna.

Una peste alta, e simpatica energia asta și poate mișca multe, acum să vedem și în ce direcție. Pentru că, deh, cei care stiu cum și vor, pot folosi cuvintele pentru a manipula și direcționa lucrurile așa cum le este lor convenabil. Iar cei care nu stiu a filtra informația sau sunt naivi ori neatenți e posibil să fie foarte ușor de atras și de folosit că masa de manevra.

În plus, nimic nu e ancorat, nimic nu e sigur, stabil, definitiv. Sunt activate doua semne mutabile acum cu precădere: Gemeni și Pesti. Așa că totul are mai multe înțelesuri, mai multe fațete. Totul e alunecos, temporar, fragil, interpretabil.  Nici deciziile nu sunt ușor de luat, dar nici drama și supărarea nu mai pot fi luate așa de în serios. Uneori se lasă cu agitație, confuzie, irascibilitate și insomnii. Dar, cel puțin, jonglăm mult mai ușor cu viața și, culmea, suntem eficienți în haosul nostru, chiar dacă nu ne putem lăuda cu prea multă profunzime și substanță sau coerență.

Cu toate acestea, unele lucruri devin clare, încep să se deschidă culoare inedite în fata noastră, reușim să schimbam percepția despre o serie de aspecte ale vieții noastre. Se deblochează situații stagnante, se rezolva probleme pe care le vedeam fară ieșire, se schimba energia în cadrul unor relații și se pot clarifica multe aspecte supărătoare, prin comunicare. Multe se vor spune acum, multe se vor vedea. Ce a fost reprimat, ținut ascuns… iese la suprafață, uneori prin gafe și neatenții. Și macar știm cum stam, chiar daca nu e plăcut ce aflam.

Seninătatea, umorul, curiozitatea intelectuala, studiul, conversațiile inspirationale, oamenii inteligenți, preocupările creative, ne ajuta să traversam aceasta perioada cu ușurință.
Apropo de idei, n-ar fi rău să le notam când vin, pentru a nu le rătăci printre ganduri, cuvinte, mesaje, ferestre deschise și telefoane. Cine știe când ne mai întâlnim cu ele?

Fie primit!

Nicoleta Svârlefus

 

Foto: www.johnlund.comAstro Shop

Cele mai noi articole