Iubirea vindecă frica

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 06 septembrie 2023, 1960 vizualizari

Ce mult avem nevoie să internalizăm acest mesaj: IUBIREA VINDECĂ FRICA. Așa este! Iubirea este starea, emoția, trăirea (spune-i cum vrei) care are puterea de a vindeca orice rană emoțională și uneori chiar probleme fizice de sănătate. Iubirea are puterea de a ridica omul din cel mai jos punct al existenței sale și-l poate pune acolo unde îi este locul.

Unde îți este locul? ACOLO UNDE CREZI CĂ ÎȚI ESTE LOCUL. Crezi că e la coadă? Acolo e. Crezi că e în frunte? Acolo e. Și e acolo pentru că gândești, simți și să te comporți precum un om din acel loc. Nu-ți place unde ești? Schimbă-ți gândurile, simțirea și comportamentul și realitatea ta se va schimba. E prea greu? Poate pentru că te-ai obișnuit cu starea de victimă. 

Lucrez de 7 ani în mod neobosit și fără să mă plictisesc pentru că există 2 lucruri de care vreau să mă conving pe mine și să-mi confirm clipă de clipă:

1. Dumnezeu mă iubește!

2. Dacă vreau să schimb ceva în viața mea, O POT FACE și doar prin schimbare îmi poate fi mai bine. 

Nu mă interesează să conving pe nimeni de absolut nimic. Singurul om cu care lucrez clipă de clipă sunt eu. Uneori m-aș lăsa repetent, însă am și multe momente în care m-aș trimite la olimpiadă. 

Da! Iubirea vindecă frica. Iubirea care înțelege că fiecare are o cale pe care merge și că nu putem controla pe nimeni. Iubirea înțelege că suntem liberi, însă libertatea nu e libertate dacă-i face rău celuilalt și mai mult de atât, libertatea vine cu niște limite care nu, nu te îngrădesc, ci te fac să te simți în siguranță. Iubirea e compasivă, empatică, nu trece nepăsător față de durerea celuilalt, mai ales dacă strigă după ajutor. Iubirea unește. Frica dezbină.

Iubirea vindecă frica pentru că aceste două trăiri nu pot locui în aceeași clipă în interiorul nostru. De obicei, frica este cauzată de gândul la viitor. Iubirea există doar în prezent. Nu există iubire în trecut, ci doar NOSTALGIE. Nu există iubire în viitor, ci doar FANTEZIE. Iubirea se trăiește aici și acum. Iar atunci când trăiești iubirea, nu trăiești frica. Până nu accepți prezentul, nu poți crea nimic, decât retrăiești trecutul în viitor.

Simți frică? E în regulă! Conștientizează acestă trăire și nu te ascunde. Numește-o! Spune: „simt frică”, însă asta nu înseamnă că ești frica. Ai voie să simți orice. Vreau să-ți spun ceva. În fiecare secundă în corpul nostru se nasc o mulțime de celule noi (de ordinul SUTELOR de MII). Care este mediul în care ele se nasc? Unul stresant, caracterizat de frică? Sau unul plin de iubire. TU ALEGI! Nimeni din exterior nu poate fi făcut responsabil oricât de logică ar părea acuzarea. TU ALEGI!

Și dacă îți este frică, poți schimba ceva? Dacă poți schimba ceva, treci la treabă și frica va fi învinsă. Nu mai aștepta. Dacă nu poți schimba nimic, acceptă acest lucru și ieși din frică, pentru că e o formă de sinucidere la nivel emoțional. 

Iubirea vindecă! Iubește! Iubește-te! 
Succes!

Autor: Răzvan Danc Astro Shop

Cele mai noi articole