Iubirea nu poate fi un pacat

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 25 aprilie 2014, 2915 vizualizari
Iubirea nu poate fi un pacat

Nu cred in pacat. Degeaba incearca unii sa-mi schimbe parerea, nu cred si basta. Asa cum nu cred ca ne nastem pacatosi. Sa fim seriosi, asta cu pacatul originar este un bullshit fara de margini. Pai cum vine asta?

Dumnezeu te trimite pe lume direct pacatos, iar biserica iti iarta pacatele? Nu vi se pare ca gandirea asta plaseaza putin Biserica peste Dumnezeu? Ce non-sens!

Dar ce inseamna pacat? Potrivit dexonline – “calcare a unei legi sau a unei porunci bisericesti, abatere de la o norma, greseala, vina etc”. Excelent! Porunci, norme, legi – adica – CONSTRANGERI!

Ei bine, eu nu cred in norme, legi, constrangeri. Nu cred. Eu cred in iubire si deci in Dumnezeu. Pentru ca – si aici o sa sara in sus ultra-religiosii – Dumnezeu este iubire si nu un despot.

Cineva ma intreba de ce nu imbratisez doctrina lui Iisus? I-am raspuns – “de ce sa-l imbratisez pe Fiu cand il am pe Tata in mine”? Asta aleg eu! Nu ma poate nimeni obliga sa gandesc altfel. Daca ar incerca, atunci ne-am intoarce probabil la Inchizitie.

Revenind la iubire, am mai intalnit o idee care mi se pare stupida – iubirea este un pacat in afara casatoriei. Mai sa fie! Nu am auzit o prostie mai mare. De cand a ajuns casatoria o obligatie? Iubirea este iubire, este un sentiment suprem, este esenta binelui… deci nu are nevoie nici de legi si nici de porunci ca sa existe. Ea exista mai presus de orice impunere umana. Pentru ca Dumnezeu este mai presus de orice impunere umana.

Iubirea nu are cum sa fie pacat! Niciodata. Oamenii se pot iubi si fara acte si fara slujbe, pot face copii pe care sa-i creasca in iubire, in slujba binelui si fara sa vina cineva sa le spuna ca trebuie sa faca un lucru sau altul pentru a ajunge in gradina lui Dumnezeu.

A facut cineva vreo verificare in Rai sa vada cati oameni au ajuns acolo fara sa fie casatoriti? Mda, ma gandeam eu.

Din niciun punct de vedere binele (iubirea) nu poate fi un pacat! Iubirea este libera, ea nu poate fi inregimentata in legi sau porunci. Ea este si atat!

Oare ce ar inseamna legile si poruncile fara iubire? Simple cuvinte, simple manipulari – ceea ce mi-e teama ca si sunt dintotdeauna. De ce? Simplu – haideti sa ne gandim la divorturi – vi se pare ca legile si poruncile religioase pot stopa cresterea numarului divorturilor?

Divorturile nu tin cont de ideea de pacat, iar acest lucru se intampla tocmai pentru ca iubirea este libera, iar atunci cand ea dispare, oamenii nu mai au niciun motiv real sa traiasca impreuna.

Asa ca iubiti-va, zambiti, imbratisati binele chiar daca va duceti sau nu la biserica. Iar daca mergeti la biserica, mergeti cu iubire si nu cu teama.

Incercati sa scapati de cel mai mare dusman al omului – FRICA!

Andrei Vulpescu

Sursa articol: Vulpescu.eu
Astro Shop

Cele mai noi articole