Iti vei schimba gandirea, dupa ce vei fi citit randurile acestea

Autor: AstroCafe.ro - marti, 07 ianuarie 2014, 2731 vizualizari
Iti vei schimba gandirea, dupa ce vei fi citit randurile acestea

O poveste despre bucuria de a darui si primi, despre momente pe care ni le putem umple frumos, despre viata ale carei culori suntem liberi sa le alegem.

Doi barbati, foarte bolnavi, au fost colegi de salon de spital. Unul trebuia sa stea in fund pe pat pentru a lasa lichidul sa i se scurga din plamani o ora in fiecare dupa-amiaza. Patul sau era langa singura fereastra din salon. Celalalt era obligat sa stea tot timpul intins pe spate.

Cei doi au vorbit ore in sir in ficare zi. Vorbeau despre familie, sotii, casele lor, despre slujbe, armata, vacante si tot asa…

In fiecare dupa-amiaza, cand omul de la fereastra putea sta in fund, ii povestea celuilalt tot ce vedea pe fereastra. Celalalt ajunsese sa traiasca pentru o ora in fiecare zi experienta lumii de afara, culoarea si activitatea.

Fereastra dadea spre un parc din vecinatatea unui lac. Rate si lebede se jucau pe apa in timp ce copiii lansau machete de barci. Tinerii indragostiti se plimbau la brat printre flori, iar cladirile inalte ale orasului puteau fi vazute in zare.

In timp ce barbatul de langa fereastra descria toate acestea in detaliu, cel de langa perete inchidea ochii si isi imagina totul. Intr-o dupa-amiaza, cel de la fereastra a descris o parada ce trecea prin fata spitalului. Chiar daca cel de la perete nu auzea sunetul, putea vedea totul in mintea sa in timp ce prietenul sau de suferinta povestea.

Au trecut zile, saptamani si luni. Intr-o dimineata, asistenta a venit la ei cu apa pentru baie si a observat ca cel de la fereastra murise in somn. Trista, a chemat personalul spitalului pentru a transporta cadavrul. Imediat ce a simtit ca e posibil, cel de la perete a rugat-o sa-l mute la fereastra. Incet, s-a proptit in cot pentru a vedea si el lumea de afara si nu a vazut altceva decat un perete in apropiere.

Barbatul a intrebat asistenta ce l-ar fi determinat pe colegul sau de camera sa descrie lucruri atat de frumoase pe care le-ar fi vazut afara. Ea i-a raspuns ca barbatul era orb si nici nu vedea zidul acela: “Poate nu voia altceva decat sa te incurajeze”.

Epilog

Simti o fericire enorma atunci cand ii faci pe altii fericiti. Durerea impartasita se injumatateste, dar fericirea se dubleaza. Daca vrei sa te simti bogat, numara lucrurile pe care le ai si pe care banii nu le pot cumpara.

“Ziua de astazi este un cadou, de aceea se numeste the present” (in lb engleza the present = cadou si prezent).

Originea acestei scrisori este necunoscuta.

Sursa: Intuity.roCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole