Îți asculți intuiția?

Autor: AstroCafe.ro - marti, 07 august 2018, 9671 vizualizari

 „Atunci când reușești să ai încredere în tine, vei învăța să trăiești“, spunea Goethe. Dacă te gândești puțin la greșelile pe care le-ai făcut, amintește-ți că aproape întotdeauna a existat o voce interioară care te-a îndemnat să nu faci un lucru sau altul. Și nu-ți vine să crezi că ai ignorat toate semnalele de avertizare. Așadar, nu dăm de necaz pentru că nu știm ce să facem, ci pentru că ignorăm ceea ce știm.Și dacă regreți că nu ai dat atenție impulsului interior, vei învăța din experiență o lecție importantă:

Știi întotdeauna ce trebuie să faci.

Imaginează-ți o stație radio, să-i zicem Ș-T-I-U, care te sfătuiește, de undeva din subconștient, timp de douăzeci și patru de ore pe zi. Și mai imaginează-ți că ai un aparat care-i poate recepționa semnalele. Dacă prinzi bine frecvența, asculți emisiunea și primești informații prețioase. Dacă nu, pierzi mesajul.

Te-ai născut cu aparatul fixat pe ȘTIU. Copiii și animalele sunt bine setați: ei știu cine sau ce sunt și percep imediat situațiile favorabile sau pe cele nefavorabile ori oamenii care le vor binele sau pe cei de care trebuie să se teamă. Pe măsură ce ne maturizăm, suntem tentați să nu-i mai dăm atenție lui ȘTIU.

Suntem învățați că dacă facem ceea ce vrem suntem egoiști. Că dacă nu ne ascultăm părinții și nu ne alegem prietenii pe care ar vrea ei să-i alegem, greșim. Sau că suntem inconștienți dacă urmăm o carieră artistică și câștigăm mai puțin decât am câștiga dacă am fi programatori de calculator, de exemplu.

În cele din urmă, semnalele din afară înăbușă vocea acelui ȘTIU, iar tu te simți din ce în ce mai pierdut sau derutat. Și pentru că ai fost politicos sau docil, ai ignorat ceea ce știai pentru a asculta vocile stridente din afară. Ignoranța se poate însă corecta ușor dacă îți asculți instinctul. Instinctul activat este permanent în alertă și te avertizează atunci când apar la orizont situații periculoase.

Animalele devin agitate înainte de un cutremur și s-au făcut studii care arată că anunțurile din ziar semnalând pierderea unor animale de companie se înmulțesc înainte de un cutremur. Alte studii indică un procent destul de ridicat de anulări de ultimă oră ale unor rezervări de bilete la avioane care s-au prăbușit ulterior.

Deși suntem tentați să căutăm sfaturi în afara noastră, suntem geniali și știm mult mai multe despre calea pe care o avem de urmat și despre destinul nostru decât recunoaștem.

Alan H. Cohen

Sursa: Viața ca o țeapă – Editura NEMIRA

Imagine: hbr.orgAstro Shop

Cele mai noi articole