Invatatura Taoista: Conexiunea Universala si Contractul Spiritual

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 19 februarie 2014, 2546 vizualizari
Invatatura Taoista: Conexiunea Universala si Contractul Spiritual

"Soarele va apune intotdeauna, indiferent daca il privesti sau nu..."

Aceasta este o minunata invatatura spirituala pe care am primit-o de la Maestrul meu Taoist intelept din China, despre "Tao" sau "Calea" Universului, relatia fundamentala si interactiunea sa cu toate vietile noastre.

Invatatura serveste ca un memento a faptului ca, daca alegi sa te deconectezi de la fluxul de iubire si energie din jurul tau, probabil din cauza fricii sau a neincrederii, Universul niciodata nu va judeca sau pedepsi, nici nu va impiedica abundenta si binecuvantarile sa vina la tine. El pur si simplu isi continua curgerea si daruirea, chiar daca tu (constient sau inconstient) alegi sa respingi sau sa te inchizi catre tot ce are el de oferit.

Uneori, Ego-ul poate incerca sa te convinga ca aceasta nu este calea Universului. Orice gandire negativa si auto-blamare precum "eu nu merit...", "sunt o persoana rea...", "Viata/ Universul este impotriva mea...", "sunt o victima...", "eu sunt facut sa platesc/ sufar"...etc, doar te vor decupla si mai mult de la fluxul energetic a tot ce e prezent, pozitiv si hranitor, de energia spirituala disponibila pentru tine.

Asa cum soarele apune fara greseala, in tot acest timp Universul, iubitor si pasnic, isi vede de treburile sale. El te asteapta rabdator sa reajustezi orice ganduri extreme ale Ego-ului, pe care le-ai putea avea, astfel incat sa revii la o mentalitate mai echilibrata si neutra. Cand faci acest lucru, reactivezi ceea ce eu numesc "Contractul tau Spiritual" cu Universul.

Acest Contract Spiritual este dreptul tau prin nastere. Din momentul in care tu te-ai manifestat energetic intr-o forma umana la nastere, contractul ramane conexiunea cu Sursa ta spirituala. Este o amintire a locului cu energie divina si iubire din care ai venit, si aceeasi energie divina si iubire care esti astazi. Acest contract poate servi drept busola ta spirituala si ghid neclintit prin vremurile bune sau rele, si, de asemenea, conexiunea ta cu abundenta oferita de Univers.

O parte esentiala a Contractului tau Spiritual cu Universul este liberul tau arbitru, ca adult, de a-ti asuma responsabilitatea pentru gestionarea si echilibrarea gandurilor tale umane, a cuvintelor si actiunilor. Universul te va sprijini intotdeauna, daca iti doresti asta, dar tu singur trebuie sa-ti asumi responsabilitatea personala, de a naviga in calatoria ta unica de viata, astfel incat sa poti ajunge la adevaratul tau potential spiritual si implinire.

Este alegerea ta daca te aliniezi sau nu la Calea Universului si primesti sau respingi fluxul de iubire si abundenta. Maestrii Taoisti numesc aceasta armonizare si echilibrare din conexiunea ta spirituala: "Succesul Suprem". Ei spun ca atunci cand este atinsa, "Ajutoarele Universului" si binecuvantarile se vor revarsa in viata ta. Interpretarea moderna a acestei invataturi despre fluxul de energie universala ar fi "Legea Atractiei".

Daca alegi sa te re-echilibrezi si sa te reconectezi la Univers, acesta nu are nici un avantaj in orice neintelegeri din trecut sau indiscretii, si nu te poate judeca ca fiind "vrednic" sau "nevrednic". Astfel de probleme au doar valoarea si importanta pe care Ego-ul uman le plaseaza asupra lor. Maestrul meu Taoist m-a invatat ca trecutul ar trebui sa fie vazut ca un "mort umblator" - aceasta analogie profunda reflecta adevarul spiritual ca noi intotdeauna avem doar acest moment prezent, asa ca ar trebui ca intotdeauna sa cautam sa traim in "aici si acum".

Aminteste-ti, tu esti minunat, copilul divin si spiritul Universului. Vei inavata doar lectii spirituale in calatoria ta umana, unica, facand "greseli" si invatand lectiile Universale din aceste interpretari gresite. Principiul Taoist al Unicitatii ne invata ca acelasi proces, de invatare si iluminare, se aplica pentru toata lumea. Acest lucru inseamna ca nimeni nu este scutit de a face greseli, nimeni nu este superior sau inferior, nimeni nu este special - suntem toti la fel, dar toti fabulosi, unici!

Desigur, Ego-ul tau uman iubeste a vedea calatoria ta spirituala si conexiunea Universala intr-un mod cu totul diferit. Acesta nu are incredere si se indoieste de fluxul, nevazut si necunoscut, de energie Universala sau Qi, din jurul tau. Ultima frica a Ego-ului tau este de a fi expus sau ranit emotional, asa ca se va stradui si va manipula intotdeauna pentru a se proteja de a fi vulnerabil, confruntat, descoperit sau jenat. El tanjeste dupa securitate si satisfactie intr-o lume fizica si materiala ingusta: ceva ce este direct, tangibil, predictibil si controlabil. In acest sens, Ego-ul tau te conduce departe de Contractul tau Spiritual si de adevar, asa cum te abate pe drumul sau gresit de cautare a perfectiunii, aprobare, lauda si superioritate.

Deci, eterna provocare umana (si cea care ma tine foarte ocupat in munca mea ca si terapeut spiritual si Coach!) este de a gasi ceea ce Taoistii numesc Wu Wei. Acesta este unicul tau "loc dulce", de armonie dintre energiile tale umane si universale. Gasirea acestui punct de echilibru interior si exterior, in viata ta, iti permite sa supravietuiesti si sa prosperi in forma umana impreuna cu Ego-ul colectiv din societatea de azi, in timp ce ramai complet conectat cu Universul si adevarul tau spiritual, astfel incat, in cele din urma, sa poti crea unica ta experienta spirituala, aici pe pamant.

Data viitoare, cand Ego-ul tau va incepe sa te critice si sa te cicaleasca pentru a atinge perfectiunea... sau sa se planga ca situatiile nu se misca suficient de repede... sau ca nu esti "suficient"... fa o pauza, respira profund, si reconecteza-te la frumusetea apusului de soare din adevarul tau interior. Aceasta este natura Tao din tine si din toate lucrurile care NICIODATA nu pot fi distruse sau tinute departe de tine. Cand Ego-ul tau striga cel mai tare ca acesta este momentul absolut de a lua controlul, calmeaza-te si re-echilibreaza-ti gandirea, reafirma conexiunea cu propriul tau Contract Spiritual, si apoi deschide-te pentru a primi ajutoarele si binecuvantarile pe care Universul le asteapta pentru tine.

Soarele apune, indiferent daca te uiti sau nu... dar de ce nu te opresti si nu reflectezi la splendoarea sa, intelegand ca ai venit din acelasi loc si esti in aceeasi magica calatorie Cosmica de transformare!

David James Lees

www.consciouslifenews.com


*Traducere: Cristina Ciobanu

*Sursa imagine: ecovegano.blogspot.comAstro Shop

Cele mai noi articole