Initiere Reiki. Intalnirea cu Maestrul personal

Autor: Nicoleta - luni, 09 martie 2009, 7458 vizualizari
Initiere Reiki. Intalnirea cu Maestrul personal

Are sa vi se para ciudat, dar cel mai greu lucru de indeplinit inainte de a incepe practica Reiki este intalnirea cu Maestrul “personal”. Se spune ca: atunci cand elevul este pregatit apare si Maestrul. Si ca: Un Maestru este bun atunci cand din “mainile sale” ies maestri autentici.
 
As adauga eu ca Exista un Maestru pentru fiecare. Cum il gasesti? Afli despre el de oriunde: de la prieteni, de la televizor, dintr-o carte sau dintr-o revista sau pur si simplu il intalnesti pe strada. Cum il recunosti? Cum recunosti de la prima intalnire ca cineva iti va deveni un foarte bun prieten? Stand de vorba cu el, dar mai mult decat atat, ascultandu-l. Asa si cu Maestrul: il citesti sau il asculti vorbind. Si daca intelegi ce spune si daca te simti bine in prezenta lui, atunci esti la un pas distanta de initierea ta in Reiki.
 
Initierea este realizata doar de un Maestru si presupune un ritual care ramane secret discipolilor pana ajung la nivelul de Maestru.
 
Reiki Usui sau Reiki traditional cum mai este el denumit are patru grade si fiecare necesita o initere separata. Cel de al patrulea grad este cel de Maestru.

In timpul initierii, Maestrul este un canal prin care Energia Divina, Iubirea Universala, curge si se manifesta si intra in cel ce urmeaza a fi initiat, unde activeaza si “curata” canalele energetice principale ce strabat corpul uman prin si in jurul coloanei vertebrale.
 
Initierea presupune folosirea unor simboluri din Reiki de catre Maestru, simboluri la care, dupa initierea pe diferite grade, are acces si discipolul. Fiecare grad de Reiki ii ofera discipolului capacitatea de a lucra cu simboluri, de a trata sau de a transmite lumina.
 
Initierea este un act care poate fi facut doar cu acordul ambelor parti. Copiii pot fi initiati in Reiki numai cu acordul parintilor, in special al mamelor. Initierea  Reiki nu se poate face impotriva vointei cuiva.
Persoanelor foarte grav bolnave se pot face initieri doar cu acordul unui membru al familiei, de preferat ruda de gradul 1.
 
Exista cazuri in care Maestrii refuza sa ofere initierea unor anumite persoane. Sunt rare aceste situatii, dar exista. Si asta pentru ca adesea discipolii inteleg gresit importanta initierilor si duarata de timp care trebuie sa treaca intre o initiere si alta.
 
Exista Maestri care fac initiere pe mai multe grade odata dar niciodata nu se poate realiza o initiere pe grad de Maestru de la prima sedinta. Initierea pe grad de Maestru se primeste dupa ce discipolul devine familiar cu simbolurile, cu importanta lor, dupa ce intelege modul in care acestea sunt utilizate si felul in care functioneaza.
Initierea pe Reiki poate fi facuta oricui indiferent de nationalitate, sex, varsta sau religie.

Andreea TalmazanAstro Shop

Cele mai noi articole