Inima si copiii

Autor: Nicoleta - luni, 17 decembrie 2012, 4096 vizualizari
Inima si copiii

Este foarte usor si natural pentru copii, sa-si deschida inima. Puteti ghida copiii in Exercitiul de Putere a Inimii si Sentimentelor. Nu e nimic complicat in asta, pentru ei. Doar spuneti-le despre inima si despre iubirea si bucuria prezente acolo. Rugati-i sa-si atinga inima, sa inchisa ochii si sa simta. Invatati-i sa respire constient si sa-si simta prezenta. Sprijinindu-i pe copii sa fie in inima lor, ii poate ajuta in mod esential. Poate extinde abilitatile creative, ii poate ajuta sa-si administreze emotiile, sa-si imbunatateasca purtarea, sa-si dezvolte relatiile interpersonale si ii poate sprijini sa inteleaga ca adevarata fericire vine din interior.

Daca cei mici nu invata sa experimenteze bucuria din inima, exista un risc mai mare sa caute in exterior bucuria. Asta poate conduce la dorinte acaparatoare sau la comportamente neproductive in speranta gasirii continutului. Cand practici sa fii in inima poti pune muzica si poti cauta noi cai creative pentru a te juca cu copilul tau. Dupa ce copiii experimenteaza starea de bine din inima lor, este minunat sa le oferi posibilitatea sa te ghideze sa fii in inima ta. Copiii adora sa te vada fericit si zambind. Cu cat mai mult zambesti si lasi inima sa fie fericita cu atat mai bucurosi vor fi copiii. 

Putem fi parteneri si prieteni pentru copiii nostri, aratandu-le ca ca inima noastra este cheia catre fericire, dragoste si bucurie! Ce dar este sa impartasesti inima ta cu ceilalti, intr-o maniera profunda si plina de sens! Cat de binecuvantati sunt copiii, sa realizeze si sa simta experienta iubirii impartasite!

Exercitiul inimii:

Respira profund de cateva ori si permite corpului sa se relaxeze. Atinge-ti inima incentrul pieptului la nivelul bratelor. Inchide ochii. Relaxeaza-ti tot corpul. Zambeste si lasa inima si sentimentele sa creasca puternic. Apoi, zambeste inimii tale fara sa gandesti unde si cum, si lasa inima si sentimentele sacreasca si mai puternic. Pur si simplu tine ochii inchisi, stai relaxat, si zambeste inimii. Daca simti pace, calm, lumina, expansiune sau orice placut pur si simplu urmeaza acel sentiment. Daca nu simti nimic, nu incerca sa simti. Doar fii si mai relaxat si zambeste si mai liber inimii tale… Bucura-te, pur si simplu, ca esti si simti. Apoi, permite acestui sentiment sa radieze catre prieteni, familia personala, familia globala, si catre intregul pamant,pentru cat timp vrei. Ramai in aceasta stare buna si cand deschizi ochii. Zambeste in continuare si bucura-te.

Nicoleta SvârlefusCopyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole