Inima, sălașul adevăratei înțelepciuni

Autor: AstroCafe.ro - joi, 10 ianuarie 2019, 18457 vizualizari

Deși suntem tentați să căutăm sfaturi în afara noastră, suntem geniali și știm mult mai multe despre calea pe care o avem de urmat și despre destinul nostru decât recunoaștem. Când ceva este în avantajul tău, instinctul își dă seama de acest lucru.

Am avut odată un interviu fascinant la radio cu un moderator care le-a pus ascultătorilor următoarea întrebare: „Cum îți dai seama când ceva este în avantajul sau spre binele tău?“ Liniile se încinseseră de la telefoanele ascultătorilor dornici să descrie ce simt. Unii spuneau că simt un fel decăldură în jurul inimii; alții că li se ridică părul de pe ceafă; unii vorbeau despre o adiere răcoroasă pe obraji sau pe brațe sau despre un sentiment de liniște și de ușurare care s-ar fi putut traduce prin: „Da, ăsta e drumul meu.“ O ascultătoare ne-a spus că atunci când a dat un test-grilă cu variante multiple de răspuns, răspunsurile corecte păreau că „se aprind“. A obținut cel mai mare punctaj din clasa respectivă.

De mii de ani, oamenii care au nevoie de îndrumare consultă oracole deși propriile inimi le pot oferi cel mai bun sfat. Când cineva murea în Egiptul antic, inima acelei persoane era îmbălsămată, fiind considerată sălașul adevăratei înțelepciuni. Suntem învățați să căutăm răspunsurile în creier, deși cea mai profundă înțelepciune se află în inimile noastre. Adevărații conducători se bazează însă pe amândouă. Când generalul Colin Powell a fost ales să-și depună candidatura la Președinția Statelor Unite, la începutul campaniei electorale pentru alegerile din anul 2000, el a refuzat, argumentând: „Nu-mi dă voie busola mea interioară și-mi cunosc locul.“

Intuiția noastră este la înălțime atunci când este vorba de aprecierea timpului. Nici nu ai nevoie de ceas, ci de ȘTIU. De multe ori a trebuit să mă scol la o anumită oră, dar nu aveam ceas deșteptător. Cel care a preluat sarcina a fost ceasul meu interior care a funcționat impecabil. Într-o dimineață trebuia să mă trezesc la ora 7. În clipa când am deschis ochii, ceasul arăta 7 fix. Cele relatate mai sus demonstrează că intuiția operează la un nivel mult mai profund decât rațiunea. 

Când ai încredere în intuiție și o urmezi, sincronizarea este perfectă. Dacă ai avea încredere în cineva care-ți dă sfaturi bune întotdeauna, nu te-ai duce direct acolo de fiecare dată? Un astfel de consultant există și-i poți cere oricând sfatul. Nu trebuie decât să fii mai atent la ceea ce se întâmplă în tine decât la cele din jur. Nu aștepta să dai cu capul de pragul de sus și să nu ajungi nicăieri pentru că te iei după alte voci și nu după a ta. Urmează-ți instinctul și ți se vor deschide ușile de care ai nevoie.

Uită ceea ce ai învățat pentru a-ți aminti ceea ce știi.

Alan H Cohen

Sursa: Viata ca o teapa - Editira Nemira

Imagine:http://www.sjucfr.caAstro Shop

Cele mai noi articole