Inima, centrul iubirii si puterii reale!

Autor: AstroCafe.ro - sambata, 03 iulie 2010, 2044 vizualizari
Inima, centrul iubirii si puterii reale!

Desi multi dintre voi stiti deja ca puterea autentica se afla in inima si ca alegerile in acord cu scopul suprem al existentei voastre sunt cele facute cu inima, poate ca inca aveti dificultati in a o asculta. Poate inca va indoiti. Inca va intrebati care alegere e a inimii si care e a mintii. E normal sa fie asa, din moment ce o viata intreaga ati fost invatati sa trati in cap, sa alegeti cu mintea, sa analizati. In tot acest timp, v-ati inchis inima.

Adevarul este ca sunt din ce in ce mai constienta ca in prezent, criza cu care ne confruntam este una a inimii si nu a economiei, finantelor, climei, politicii. Oamenii au nevoie sa se intoarca la sentimente, sa-si deschida inimile, sa se apropie din nou de esenta divina, sa inteleaga care le este natura si scopul pe acest pamant.

Am creat un workshop intreg, de patru zile, despre asta, si am practicat impreuna cu oamenii prezenti in tabara "Eu pot!" de la Moeciu, deschiderea inimii si alegerile facute din acest spatiu al iubirii, generozitatii, gratitudinii. A fost fabulos! Experienta a fost mult peste intentia de la care am pornit. Pur si simplu trairile, manifestarile, sentimentele generate au fost divine, absolute, supreme. Am simtit cu totii cum se deschid inimile si am simtit fericirea aferenta acestui proces. Am simtit puterea care izvoraste din inima, odata ce o deschizi si o lasi sa comande mintea.

TREBUIE sa ne deschidem inimile. Din ce in ce mai mult. Sa invatam sa ascultam ce ne spune inima. Sa auzim.
Vestea grozava este ca E USOR! Nu ai nevoie de niciun talent special pentru a-ti deschide inima. Toti oamenii au inima si e dreptul lor din nastere sa si-o deschida si sa traiasca cu bucurie.
Unii dintre voi pot sa-si simta inima foarte usor, in timp ce altii pot avea nevoie de ceva mai mult timp. Totul tine de relaxare. Daca nu-ti simti inima, este pentru ca nu esti relaxat destul, inca traiesti in cap, inca lasi toate gandurile sa te traiasca.

Si totusi, inceteaza sa te straduiesti sa-ti simti inima. In loc sa incerci, mai bine relaxeaza-te din ce in ce mai profund si permite inimii sa se deschida. Lasa acest proces sa fie usor si natural, in timp ce sentimentul de pace, bucurie si iubire apare. Este o mare diferenta intre a-ti observa inima si a o simti.
Initial, multi oameni nu-si simt inima, pentru ca ei confunda sentimentul profund din ea cu simturile fizice, cum ar fi fierbinte sau rece, dulce sau sarat, etc. Insa sentimentul care apare cand iti simti inima este asemanator cu acela care exista cand te simti fericit si bucuros.
Aceste sentimente care vin din inima sunt foarte diferite de emotii precum furia, frica, supararea, frustrarea.

Recunoaste diferenta!

1. Cand traiesti in CAP?

Ia-ti un minut si gandeste-te la cateva probleme de la serviciu, de acasa, din relatii sau din alta parte. Poti sa vezi care parte a ta a fost dominanta? Poti sa vezi ca mintea/capul a preluat controlul? Ce-ai simtit? Cei mai multi simtim o presiune in cap, in momentul in care lasam gandurile de acest fel sa-si faca „numarul”. Asta este normal si este modul in care cei mai multi oameni experimenteaza viata.

2. Cand traiesti in INIMA?

Acum aminteste-ti un moment din viata ta in care ai experiementat bucuria, fericirea, linistea, increderea totala in tot ce este. Re-experimenteaza aceste sentiment de bucurie din nou. Nu e nevoie sa-ti amintesti detaliile, nu e nevoie sa vizualizezi. Doar simte.

Acum, realizeaza care parte a corpului a fost gazda acestui sentiment? Majoritatea dintre voi experimentati un sentiment placut in mijlocul pieptului. Acesta este primul stadiu al deschiderii inimii si ascultarii ei.
       
Acest mic ex. ajuta sa facem distinctia intre starea pe care o avem cand traim in cap si starea pe care o avem cand traim in inima. Numai stiind sa facem diferenta, vom putea trai o viata centrata pe inima. O viata implinita, o viata extraordinara!


Inima este centrul sentimentelor noastre, in timp ce capul este centrul gandirii si centrul Ego-ului. O viata implinita si fericita se bazeaza pe bucurie, generozitate, iubire, gratitudine. Iar acestea sunt sentimente, nu ganduri. De aceea este fundamental sa ne deschidem inimile, sa le simtim, sa le cunoastem, sa le lasam sa se manifeste.

Este esentiala centrarea in inima, pentru a putea trai o viata construita din alegeri intelepte, facute in acord cu fiinta noastra.
Aici nu ne referim la inima fizica, la cea care exista fizic in cavitatea toracica. Ci la inima non-fizica, prezenta in centrul pieptului. Acolo se afla chakra inimii si este centrul energetic al iubirii.
 
La inceput, cand invatam sa ne deschidem inima, poate fi necesar sa o atingem cu cateva degete, in timp ce suntem prezenti la ea. Asta face ca inima sa devina activa.
      
Ce este inima?
- Sinele nostru real
- Cheia conexiunii cu Sursa
- Centrul iubirii
- Centrul linistii, armoniei si calmului interior
- Centrul adevaratei fericiri si bucurii
- Centrul inteligentei inimii
- Centrul cresterii spirituale
- Centrul sanatatii fizice, mentale si emotionale.
      
Asadar, deschide-ti inima, las-o sa simta, da-i voie sa aleaga pentru tine, da-ti voie sa iubesti si sa primesti iubire, fii iubire, fii in inima!

~Nicoleta Svârlefus

 Astro Shop

Cele mai noi articole