Impuls versus Intuitie - Descifrarea ghidarii interioare

Autor: AstroCafe.ro - joi, 18 decembrie 2014, 2585 vizualizari
Impuls versus Intuitie - Descifrarea ghidarii interioare

Intuitie. Voce interioara. Senzatie in abdomen. Vocea din interiorul tau care cumva stie in ce directie sa mearga. Ea este harta interioara pe care o avem si care ne ghideaza pe calea fericirii, iubirii, pacii si implinirii. Este un exemplu de magie pura pe care o avem in interiorul nostru si care poate fi atat de usor ignorata in viatile noastre de zi cu zi, pline de presiuni, termene, asteptari si facturi.

Cand incepi sa incerci si sa iti asculti vocea interioara, ai putea ajunge la o rascruce de drum. Cum poti spune daca vocea din interiorul tau este de fapt intuitia care iti vorbeste sau este doar un impuls?

Impuls - Cel bun, cel rau si cel urat

A actiona din impuls nu este in mod necesar intotdeauna gresit, si nici corect. Cand actionezi din impuls, vei lua decizii fara a cantari argumentele pro si contra. Adica, nu ai o stare de spirit echilibrata, cu un punct de vedere echilibrat, analizand cu atentie si calm intreaga situatie. E ca si cum ai juca un joc de darts legat la ochi. Tii sageata in mana, stii ca trebuie sa o arunci, dar nu ai nici o idee unde este tinta. Ai putea lovi plansa sau ti-ai putea lovi prietenul care joaca cu tine. Nu exista nici o cale reala de a cunoaste, si chiar daca te simti increzator in abilitatile tale de jucator de darts, nu stii niciodata cu adevarat daca tintesti corect.

Cand reactionezi din impuls, reactionezi imediat si inconstient la un declansator extern. O emotie, un loc, o persoana. Nu pui pauza, nu te asezi si nu analizezi, doar o faci. O lovitura in intuneric. Impulsul este o forta de propulsie, sau emotie, care va declansa un anumit tip de reactie la tine. De fapt, este ceva care iti copleseste fiinta si care te controleaza.

Cine stia ca putea sa iasa asa urat?

Odata cu impulsul vine si riscul imens de a face o greseala foarte mica sau foarte mare. Si chiar daca acele greseli ne ajuta sa crestem, nu vrei sa continui sa tintesti in intuneric in mod constant, nu-i asa? Ar fi o pierdere de timp, un proces constant de a te ridica, a cadea, a te scutura de praf, a te ridica din nou.
Iti vei trai viata orbeste, fara nici un control real asupra emotiilor, actiunilor si deciziilor tale. Fara auto-control real.

Este impulsul intotdeauna rau?

Nu chiar. Printr-o serie de cauza si efect, ai putea lovi tinta, dar nu exista nici o garantie ca o vei face. Iar aceasta nesiguranta constanta te duce la auto-indoiala, care duce la fica. Asa cum spunea Master Yoda cu intelepciune:

"Frica este calea catre partea intunecata. Frica duce la manie. Mania duce la ura. Ura duce la suferinta."

Nu vrem sa ne expunem la si mai multa suferinta umana pe aceasta planeta.

Intuitia - Magia ta personala

Intuitia ta este intr-adevar fantastica in sensul ca, daca te acordezi realmente la ea, ea nu te va duce niciodata la suferinta. O poti atribui glandei pineale, intelepciunii care vine din alinierea Chakrelor, fluxului de energie cosmica care te ghideaza de-a lungul calatoriei tale, canalizarii intelepciunii universale prin fiinta ta, sau ingerului tau pazitor care te tine in siguranta.

Oricum ai numi-o, este cu siguranta ceva ce vine din interior. Cunoastere din interior. Auto-cunoastere. Intr-un sens filosofic, este cunoasterea pura, nestiutoare, fara a fi bazata pe deductie.

Intuitia este o parte din tine precum ochii si plamanii tai. Ea are propria curgere naturala, la fel ca si tiparele respiratiei. Ea exista si traieste in tine, si o duci cu tine oriunde mergi, indiferent cu cine esti, cum arati, unde traiesti, sau cum te-ai putea simti.

De ce este diferita de impuls?

Intuitia nu este influentata de declansatori externi. Ea nu este o reactie imediata, impulsiva. Este o voce care functioneaza atunci cand mintea si sufletul sunt clare, echilibrate si in pace. Cand poti bloca cu succes orice "zgomot" extern in viata ta, cand poti echilibra cu succes orice emotii si ganduri negative, cu altele pozitive si invers, cand ajungi la acel sentiment de echilibru, ii vei lasa intuitiei tale spatiu sa curga si sa fie auzita.

Impulsul este complet bazat pe un declansator extern. Ai putea vedea un anunt tentant ce aparte pe telefonul tau, de la un resort de lux. REDUCERE, cuvintele clipesc. Imaginea declanseaza in tine o reactie, o dorinta de A AVEA ceea ce este promovat, si imediat, fara a te gandi de doua ori, "scuturi" cartea de credit si rezervi atat zborul, cat si locatia.

O saptamana mai tarziu, vine extrasul tau de cont si simti cum remuscarea te incolteste.

Intuitia este plasa ta de siguranta, care te ajuta sa te gandesti de doua ori. Blochezi tentatia, iti echilibrezi emotiile, ritmul cardiac incetineste si gandurile tale devin clare. Se simte potrivit sa cumperi vacanta? Se simte cu adevarat potrivit in adancul tau? Nu conteaza cat de stralucitoare este reclama, nu conteaza cat de mult costa, nu conteaza cat de mult datorezi deja pe card, nu conteaza cat de stresat te-ai putea simti, nu conteaza cat de mult iti doresti sa evadezi. Se simte potrivit?
Da. Sau nu. Intuitia este singurul lucru care iti da raspunsul.

Are intuitia intotdeauna dreptate?

Daca are sau nu dreptate va depinde de judecata ta personala. Partea buna este ca intuitia iti apartine exclusiv tie, si nimeni altcineva din afara nu are acces la ea, nimeni nu poate sa ti-o ia, si nimeni nu poate percepe intuitia ta. Ei pot percepe doar propria lor intuitie, asa cum tu o poti percepe doar pe a ta.

Deci, ceea ce iti spune intuitia s-ar putea sa nu fie exact acelasi lucru cu ceea ce aceasta ii spune altcuiva sa faca - si asta este doar un alt motiv pentru care este intuitia perfecta.

Intuitia ta este aliniata cu adevarul tau personal - ceea ce se simte corect pentru tine, ceea ce te face fericit, satisfacut, implinit, in siguranta si pace. Ea te va ghida pe drumul tau personal.

Deci, daca te acordezi la ea in mod corect, ea va fi intotdeauna potrivita pentru tine. Va fi secretul tau catre auto-protectie, auto-cunoastere, auto-trezirea ta, respectul si iubirea de sine.

Intuitia este secretul vietii tale. Nu al Vietii in general, ca o intrebare existentiala. Ea va fi secretul calatoriei tale personale, harta care iti va arata calea, pas cu pas, si chiar daca nu stii exact unde se va termina, vei avea un sentiment deplin de siguranta stiind cu exactitate unde te afli acum.


Angela Norambuena
www.collective-evolution.com

Traducere: Cristina Ciobanu

Sursa imagine: www.cauldronsandcupcakes.comAstro Shop

Cele mai noi articole