Imaginaţia

Autor: AstroCafe.ro - marti, 11 decembrie 2018, 6184 vizualizari

Un om imaginativ, în adevăratul sens al cuvântului, este o fiinţă creativă, sensibilă, capabilă să scrie, să compună, etc. Denumirea a fost denaturată în timp, aşa după cum mulţi termeni descriptivi au fost schimbaţi ca sens în toate limbile. Astăzi, imaginaţia are un înţeles fără o foarte bună reputaţie. Dar imaginaţia controlată este cheia care ne deschide spiritul şi ne ajută să înţelegem lucrurile învăluite în mister.

În lupta dintre imaginaţie şi voinţă, imaginaţia câştigă întotdeauna – voinţa nu înseamnă nimic fără imaginaţie. Nu există nici o forţă mai mare decât imaginaţia. Avem în noi unele mecanisme care ne avertizează asupra riscurilor stupide. Unele persoane sunt înspăimântate la gândul de a petrece noaptea într-un cimitir. Dacă li s-ar impune aceasta le-ar veni rău de frică.

Sunt persoane cărora nu le place ceea ce fac la serviciu şi de aceea încearcă evaziunea din cotidian. Aceasta poate provoca uneori depresiuni nervoase sau alienare mentală. Uneori subconştientul lucrează pentru a „ajuta” celui în cauză să se sustragă activităţii neplăcute provocându-i boli fizice reale care să-l ţină acasă, în pat. La schimbarea activităţii, aceeaşi persoană, care suferise de toate bolile, devine sănătoasă şi tonică.

Imaginaţia dărâmă dar şi construieşte. Imaginaţiei nu i se poate ordona, este îndărătnică precum un catâr. Ea se poate dobândi dar numai cu practică.
Imaginaţia poate fi controlată cu antrenament. Gândindu-ne la o situaţie care ne produce frică sau dezgust şi încercând să o depăşim considerându-ne o persoană specială, plină de curaj, aceasta este o cale de a ne manevra imaginaţia.

Dacă ne imaginăm că suntem maimuţă putem realiza o traversare la mare înălţime care altfel ne-ar umple de spaimă este doar o chestiune de încredere şi antrenament să ne utilizăm imaginaţia în mod constructiv. Singurul lucru pe care trebuie să-l eliminăm este teama. 
Controlându-ne imaginaţia putem realiza orice. Voinţa nu va putea face orice şi ne va provoca nevroze.

Înainte de toate trebuie să ne convingem că nimic nu este imposibil. Imposibilul, nu există.

T. Lobsang Rampa

Sursa: Secretele Aurei - Editura ROTARY

Imagine:The Unbounded SpiritAstro Shop

Cele mai noi articole