GEMENI: Învață, joacă-te, vorbește!

Autor: Nicoleta Svârlefus - vineri, 29 mai 2020, 53782 vizualizari

Degeaba știm, dacă nu dăm mai departe. Gemenii sunt aici pentru a asigura fluxul de informații, ei sunt cei care află primii ce se mai întâmplă prin cartierul și în orașul lor. Pare că au un auz altfel decât al celorlalți oameni și uneori parcă dețin niște antene invizibile cu care captează simultan o mulțime de informații, neselectiv și independent de scopurile lor. De altfel, ce mai contează dacă le trebuie sau nu ceea ce află, câtă vreme le sunt gâdilate urechile și mintea, sunt mulțumiți.

Culmea e că de multe ori nici nu folosesc informația pentru propriul interes, ci își iau rolul de pod. Între oameni. Ei facilitează, creează conexiuni, mișcă energia cuvintelor, deseori sunt un mare birou de informații pentru cei din jur, indiferent de calea folosită pentru a comunica. 

Gemenii vorbesc. Mult. Despre tot și toate, facând slalom rapid printre subiecte, devenind greu de urmărit și chiar obositori. Nu există limite pentru curiozitatea și dorința lor de a se exprima. Sunt cu ochii  în toate direcțiile, fac mai multe lucruri odată, ascultă mesaje din două sau mai multe surse simultan, timp în care musai fac ceva și cu mâinile, de exemplu butonează telefonul, șofează, scriu sau răsfoiesc o carte...

Cuvântul e aliatul Gemenilor. Prin cuvânt dau mai departe, creează, rezolvă, se salvează, (se) vindecă, se conectează la lume, flirtează sau ironizează. Uneori îl folosesc pentru a se elibera de tensiunea nervoasă acumulată, caz în care devin conflictuali, certăreți. 

Semn dual, Gemenii sunt gazda unui perpetuu conflict interior. Și, ori de câte ori se gândesc să facă ceva, în secunda doi simt îndoială și nenumăratele întrebări cum vin să submineze decizia primului impuls. De aceea, au renumele de nehotărâți și evazivi, mai ales când e vorba să-și ia vreun angajament serios și de durată. Căci, semnul Gemeni vine după Taurul cel dornic de stabilitate și siguranță, ca să schimbe asta.

La Gemeni găsim nevoia de desprindere, de volatilitate, de flexibilitate și mișcare. Orice, dar să nu existe ancore. Sau legăminte. Sau stagnare.  Ei vor să se poată mișca și răzgândi în voie. Semn de aer, trebuie să simtă că respiră liber, nestingherit. Au nevoie de lejeritate și păstrează o oarecare inocența toată viata lor.

Unii zic că Gemenii sunt superficiali și nu te poți baza pe ei. Dar cine a zis că ei își doresc să se bazeze cineva pe ei? Nu sunt făcuți pentru asta. Nu le place să fie considerați punct de sprijin, asta ar însemna că ei trebuie să rămână fixați într-un crez, într-un loc, într-un context sau în vreo teorie. Dar asta nu e prentru Gemeni. Ei nu trăiesc să sprijine, ei vor să exploreze, să experimenteze, să învețe, să comunice, să se miște permanent, la propriu și la figurat. Gemenii care știu astrologie, v-ar putea spune, când căutați la ei stabilitate și confort: “pentru acestea, va rog apelați la Tauri. Pe mine, însă, puteți conta pentru companie spumoasă și memorabilă, conversații vii, idei faine, inspirație, umor, soluții, informații care mai de care mai interesante. Dacă vreți să ne plictisim împreună, uitați-mă. Dacă vreți să ne distrăm și să învățăm/aflăm ceva nou mereu, aici sunt.”

Gemenii se plictisesc foarte ușor. Au nevoie mereu de stimuli vizuali și auditivi, de experiențe noi și mai ales de comunicare. Ei, ca semn de aer mutabil, trebuie să miște aerul. Iar aerul poate fi mișcat prin mers sau alte activități care implică mai ales mâinile, dar și prin cuvânt rostit. Vântul îi ajută să-și liniștească mintea destul de agitată și veșnic preocupată de ceva. Exercițiile de respirație conștientă sunt de asemenea benefice pentru ei.

Gemenii sunt tinerii veșnici ai zodiacului. Au umor, au vorbele mereu pregătite, comunică jucăuș și versatil, sunt spontani și curioși. Deseori, nu doar atitudinea este una proaspătă și deschisă, ci și corpul este astfel echipat încât să-i ajute să se miște în voie, de cele mai multe ori fiind supli, cu o conformație sau un mers care ne duc cu gândul la spiritul adolescentin.

Un aspect important în comunicarea cu Gemenii, mai ales dacă dorim să le cerem ceva sau să-i implicăm atunci când avem nevoie de ei, este modul în care o facem. Dacă mizăm pe empatie și pe emoții, mai bine ne lăsăm păgubași. În schimb, vom avea atenția și implicarea lor dacă suntem gata să argumentăm și să le explicăm de ce și pentru ce să facă ceea ce le cerem.

Gemenii sunt mesagerii lumii (Mercur e planeta guvernatoare). Ei aduc cunoașterea în lume. Fără diferențe, fără judecată, fără limite. Pentru că nu e important pentru ei cine merită, cine e dispus, cine e demn etc. Pot oricum să se adapteze și să vorbească pe limba oricui, iubesc diversitatea, caută mereu să cunoască oameni din mai multe domenii și mai multe clase sociale, li se pare interesant să privească din mai multe unghiuri. 

Treaba lor pe aici, pe pământ, este să-și păstreze neutralitatea, să privească prin lentilele non-judecății absolut tot ce văd și află. Numai astfel pot fi mesageri onești și curați, ai cunoașterii de pe pământ sau din ceruri.

Nicoleta Svârlefus

 

Sursa imagine: www.pixels.comAstro Shop

Cele mai noi articole