Frumusetea fizica si spiritualitatea

Autor: AstroCafe.ro - marti, 28 ianuarie 2014, 11548 vizualizari
Frumusetea fizica si spiritualitatea

Frumusetea fizica fara spiritualitate este precum un vas gol. Nu este nimic satisfacator sau desavarsit in ea. Frumusetea fizica fara spiritualitate, poti spune, reprezinta profunzimea pielii. Dar daca exista frumusete spirituala, frumusete interioara, un strigat pentru Dumnezeu in interiorul frumusetii fizice, atunci aceasta devine profunzimea sufletului. Stim cat de adanc e sufletul. Acesta are o legatura vesnica cu Sursa, cu Supremul. 

Daca nu exista frumusete interioara in frumusetea fizica a cuiva, atunci aceasta creeaza tentatii pentru altii si probleme pentru sine. Acest tip de frumusete incearca, precum un magnet, sa atraga atentia altora. Este ca si o persoana bolnava: atunci cand altii stau in preajma unei persoane bolnave, acestia devin bolnavi. Deci frumusetea fara spiritualitate este riscanta. Dar repet, ea este in interior si prin fizic se manifesta Divinitatea insasi. 

Se intampla ca in interiorul fizic sa fie frumusetea divina, dar unii dintre noi sa nu fie constienti de ea; e posibil ca frumusetea divina sa nu fi inceput sa se manifeste in si prin planul fizic.

De aceea vedem doar frumusetea fizica. Daca nu suntem constienti de frumusetea interioara, in mod firesc vom separa planul fizic de cel spiritual. Dar exista intotdeauna posibilitatea ca in interiorul frumusetii fizice sa fie frumusete divina, care asteapta sa se manifeste deplin.

Unii oameni sunt cu adevarat spirituali, dar nu sunt deloc constienti de aceasta. Ceasul lor inca nu a batut. Acesta este motivul pentru care ei duc o viata obisnuita sau ne-divina. Dar pe dinauntru sunt gata. In materie de o zi sau o saptamana sau cativa ani, ei vor incepe sa urmeze calea spirituala. Unii oameni spun: "Vreau viata spirituala, dar nu acum. Dupa trei sau sase sau zece ani voi fi pregatit". Acesti oameni primesc unele indicii despre frumusetea lor interioara latenta. In caz contrar, ei vor spune categoric, "Viata spirituala nu este pentru mine. Nu am nevoie de ea sau nu o vreau." In schimb, ei spun ca, dupa cativa ani, vor accepta viata spirituala. Aceasta inseamna ca valorile lor spirituale sunt gata sa iasa la suprafata, dar ei nu sunt inca pe deplin constienti de acestea.

Cand frumusetea fizica si cea spirituala merg impreuna, apare perfectiunea. Din nou, frumusetea fizica este o chestiune de judecata. Poti crede ca o persoana este extrem de frumoasa. Dar altcineva va spune ca acea persoana este destul de urata. Simtul frumosului la tine poat fi complet diferit de simtul frumosului al altcuiva. Acum, care poate fi judecatorul? Nimeni!. Aprecierea frumusetii fizice a unei persoane ne poate crea probleme. Dar daca avem de-a face numai cu spiritualul si vedem frumusetea interioara din oameni, atunci nu mai exista nici o problema.

Concentrati-va pe punerea in evidenta a frumusetii interioare, si nu pe cea exterioara. Frumusetea interioara este iubire, iubire divina. Frumusetea interioara este identitatea universala. Frumusetea interioara este daruirea de sine. Cum pot crea probleme aceste lucruri? Sa ne aducem in prim plan propria frumusete interioara si sa lasam frumusetea exterioara pe un loc secund.

Sri Chinmoy

www.srichinmoylibrary.com

*Traducere: Cristina Ciobanu

*Imagine: www.guestonplanet.blogspot.com
Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole