Frica de moarte. Pluto retrograd, 25 aprilie- 4 octombrie 2020

Autor: AstroCafe.ro - luni, 27 aprilie 2020, 15481 vizualizari

 

Pluto retrograd în 2020

Pluto e retrograd de pe 25 aprilie, la gradul 25 Capricorn si va reveni in mers direct pe 4 octombrie la gradul 22 în Capricorn. Jupiter conjunct cu Pluto este cel mai important aspect pentru că durează din aprilie până în noiembrie 2020.

Jupiter conjunt cu Pluto te face concentrat și motivat. Manifestarea în cel mai pozitiv sens înseamnă un mare noroc, generozitate, schimbare majoră în transformare și evoluție spirituală. Succes în afaceri, bunăstare, călătorii și promovarea în mediul de lucru sau o carieră mai prolifică sunt doar câteva dintre posibilități.

Dar această conjuncție Jupiter-Pluto face o cuadratura cu Mercur, ceea ce sporește frica, poate cauza gânduri și cuvinte extreme, nemiloase, fariseice și obsesive. Așadar, partea negativă a manifestării Jupiter-Pluto este legată de egoism, lăcomie, gelozie, naționalism, rasism, persecuție, victimizare și mai degrabă răzbunare. De asemenea, cuadratura cu Mercur face călătoriile la distanță să fie provocatoare și chiar aproape imposibile din cauza pandemiei coronavirursului.

Acest aspect este legat si de problemele respiratorii asociate cu coronavirusul, pentru că Mercur patronează plămânii.  Jupiter guvernează creșterea și dezvoltarea, în timp ce Pluto guvernează virusurile, pandemiile, masele, evenimentele globale, chiar și moartea. Mercur guvernează mâinile, iar aspectul de cuadratura face ca bolile să se răspândească mai ușor pentru că mulți nu au grijă  la igiena mâinilor.

Pluto retrograd din 2020 coincide cu decesul în masă, în urma unei boli contagioase. Careul lui Pluto retrograd cu Mercur face ca pierderea si suferința să capete un sens mai greu. Poate fi un test al credinței mai dur și poate face mai greu de înțeles sau de crezut că moartea e doar o tranziție.

De asemenea, Jupiter conjunct cu Pluto retrograd, în careu cu Mercur, va arată puterea extremă manifestată de guverne sau corporații pentru a exercită un control și mai strict în ceea ce privește mișcarea, libertatea, educația, viață socială și, în anumite cazuri, libertatea de exprimare. Acest aspect vine cu secrete, minciuni, propagandă și paranoia. Așadar, culegeți-va informațiile din mai multe surse de încredere și nu răspândiți informații eronate în mediile sociale.

Cea mai bună cale pentru a gestiona efectele lui Pluto retrograd în 2020 este să te comporți moral și etic. Să fii generos și bun te va ajută să evoluezi spiritual. Și asta îți va crește și șansele de dezvoltare materială, de fericire și succes, chiar și în faza de retrogradare. Cu siguranță, te va ajută să reconstruieșți după staționare lui Pluto direct de pe 4 octombrie 2020.

 

Semnificațiile tranzitului lui Pluto retrograd

 

Pluto retrograd este un transit obișnuit care durează cinci luni în fiecare an. Ca și în cazul  tuturor planetelor exterioare, el cauzează mai puține îngrijorări decât retrogradele interioare. Tranzitul lui Pluto retrograd este un moment de reflecție legat de putere și control în viața ta.

Dacă ceilalți te-au controlat și te-au manipulat, atunci e timpul sa dai drumul. Dacă tu ai fost disperat de control asupra celorlalți, atunci e timpul să renunți la asta. Acesta nu e un moment de arătat puterea, ci unul de eliminat. Evenimentele sortite și temele repetitive vor arata care dintre obiceiurile care va controlează,  care constrângeri, vicii și prejuidecati trebuie eliminate.

Dacă ai fost prea disperat de control sau sufocant într-o relație, agatandu-te de tot felul de lucruri, s-ar putea să fii forțat să le dai drumul. Dacă un comportament obsesiv sau compulsiv, implicând mâncare sau droguri te-au ținut pe loc, atunci evenimentele s-ar putea să te forțeze să schimbi foaia. Pe cât de distructiv a fost comportamentul, pe atât de radicală va fi dezintoxicarea sau extragerea din vechile obișnuințe. 

Este posibil ca suspiciunile, secretele, rasismul, jocurile de noroc și pornografia să îți controleze viața și să te țînă în loc de la evoluția spirituală. Ai încredere în spiritul care te ghidează și gândește-te la lucrurile extreme pe care strămoșii tăi le-au îndurat astfel încât genele lor să se manifeste prin ține. Distrugerea lucrurilor care te controlează îți  va crește puterea spirituală și te va conduce la măiestria personală.

 

Pluto retrograd în harta natală

 

Pluto retrograd natal este mai comun decât retrogradarea unei planete personale precum Mercur sau Venus. Aproape 40% din oameni au Pluton retrograd la naștere așa că afectează mai puțîn  decât o planetă personală retrogradă.  Astfele spus, Pluto natal retrograd are repercusiuni karmice și influențe notabile.

Cu Pluto natal retrograd ai dificultăți în a transformă viața din cauza fricii sau  atașamentului de lucruri. Internalizarea proceselor de retrogradare poate încetini scoaterea la lumina a motivațiilor și a nevoilor. Probabil că ai dificultăți în a exprimă puterea personală și influență.

Frică de fi controlat poate apărea din experiența vieților anterioare implicând un abuz de putere sau dintr-un supra control. Oricare dintre părți , victima sau abuzator, sunt arătate în aspectele pe care le face Pluto din harta personală în conjuncție cu oricare dintre stelele fixe.

Depinzând în particular de viețile anterioare ai putea avea o frică de moarte, sărăcie, manipulare, tortură, închisoare, încarcerarea într-o instituție de boli mentale, exil sau trădare. Problemele de putere și control pot, de asemenea, să implice tărâmul psihic, sexul și moștenirile.

Pentru astfel de motive poți avea o activitate interioară intensă, secretă sau să fii nebun după control. Condițiile din viețile trecute se pot repetă, în special când eșți tânăr sub formă de obsesii, fobii, izolari, ori neîncredere în valorile familiei. Poți dezvoltă o putere psihică interioară solidă că și rezultat al internalizării motivelor care îți dau această putere și a dorințelor de putere și succes. Ascunzându-ti dorința reală pentru putere și influență poate conduce la suspiciuni.

Pluto retrograd în harta natală te poate face subiectul multor evenimente menite să scoată la suprafață cele mai adânci și mai întunecate frici.  O tema repetitivă a unei experiențe particulare se va tot întâmplă până când înveți să exprimi în siguranță puterea ta interioară.

 

Sursa https://astrologyking.com/pluto-retrograde/

 

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole