Femeia si ciclul Lunii

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 19 septembrie 2014, 5354 vizualizari

Fie ca ne place sau nu, constient sau inconstient, traim in natura si suntem parte din ea. Vrem, nu vrem, natura ne influenteaza viata mai mult decat ne-am dori sa credem.

Inca din cele mai vechi timpuri, triburile indigene priveau Pamantul si Natura ca fiind Mama care ne hraneste, ceea ce inseamna ca Natura in sine este o manifestare a principiului divin feminin. De aceea, femeile de altadata aveau o conexiune puternica cu fortele naturii si, implicit, cu propria feminitate.

Femeia moderna de azi nu pare sa mai fi pastrat aceasta conexiune, fiind de altfel rupta de feminitatea ei, de corpul ei si implicit de ciclul ei. Natura are ritmul sau care, nefiind respectat, il resimtim destul de puternic in corpul nostru atunci cand ne imbolnavim.

Ritmul creeaza intotdeauna un ciclu, iar ciclul este influentat la randul lui de un alt ciclu mai mare din care face parte. La fel este si corpul uman, iar corpul femeii este puternic influentat de ciclul menstrual care la randul sau este influentat de ciclul Lunii.

Menstruatia este un reper foarte important in viata femeii, intrucat ii determina starile emotionale si  creativitatea manifestata prin prisma fertilitatii. Atunci cand femeia este in momentul cel mai fertil al lunii, ea este mai creativa si mai atragatoare ca oricand.

De obicei, menstruatia are loc in jurul a celor doua faze importante ale Lunii: Luna Plina sau Luna Noua. Despre semnificatiile acestor doua momente gasiti numeroase informatii pe astrocafe.ro si nu voi insista acum. Aceste momente au mare influenta asupra starii emotionale a femeii, lucru observat dintotdeauna de-a lungul timpului de majoritatea femeilor constiente de trupul lor.

De aceea, ca femeie, este indicat sa fii mereu constienta de fazele Lunii si de faza ciclului in care te afli. Astfel, vei observa ca emotiile tale sunt la randullor ciclice, in functie de faza in care te afli. Poti incepe cu intrebarea: In ce faza e Luna pe Cer atunci cand ma aflu la menstruatie?

De pilda, sunt mult mai mari sansele sa resimti furie sau tristete puternica in faza premenstruala sau menstruala, decat in faza de maxima fertilitate. Insa aceste stari emotionale nu se intampla automat, ele nu sunt cauzate de niste factori externi, ele exista in tine de foarte multa vreme, doar inainte de  menstruatie au prilejul de a iesi la suprafata.

Astfel, faza menstruala poate deveni o ocazie foarte buna pentru tine de a te cunoaste mai bine, de a afla ce anume ai reprimat de-a lungul timpului, ce anume te blocheaza si te impiedica sa traiesti viata la potentialul tau maxim.

Te invit sa iti monitorizezi mai atent ca niciodata care sunt starile tale emotionale de-a lungul unei luni, in decursul ceor 28 de zile si sa observi in fiecare luna ciclicitatea acestora. Nimic nu este dinainte “batut in cuie”, de aceea e important sa iti dai singura seama de aceste lucruri si sa tii cont de ele. Astfel, vei usura foarte mult viata ta si a celor de langa tine. Si sa nu uitam de o vorba din popor care spune: cand femeia e fericita, toata familia e fericita!

Ai grija de feminitatea ta! Pentru mai multe informatii legate de menstruatie, te invitam la workshopurile noastre.

Cu drag,

Adela Haru

www.lifeinbalance.ro

 

 Copyright
Toate materialele conţinute de acest website - http://www.astrocafe.ro - sunt proprietatea acestuia si sunt protejate de Legea nr. 8/1996 pentru protecţia drepturilor de autor şi a legilor cu privire la mărci şi proprietate intelectuală. Detalii...

Astro Shop

Cele mai noi articole