Evenimentul astrologic al saptamanii 18-24 martie: Echinoctiul de primavara- anul nou astrologic

Autor: AstroCafe.ro - duminica, 17 martie 2013, 1823 vizualizari
Ingresul Soarelui in semnul Berbecului si odata cu acesta si inceperea noului An Astrologic, au loc pe 20 martie, zi marcata ca Echinoctiu de primavara, momentul cand ziua si noaptea devin egale. Dupa numai doua zile, Venus va fi prezenta si ea in semnul zodiacal dedicat lui Marte, respectiv zodia Berbecului si, mai mult decat atat, chiar si in Decanul acestuia. Daca furiile de moment vor avea scuza, cu siguranta ura nu va avea justificare.

Probabil ca se observa deja cum energia lina, fluenta, cursiva, tipica semnului Pestilor se transforma intr-un dinamism liniar, direct, aproape fizic, specific unui semn de Foc. Ceea ce pana acum nu a avut (sau nu a demonstrat) limite, de acum incolo va fi punctual, clar, manifestat cu dedicatie. Ceea ce pana acum nu a cunoscut forma, de acum incolo va deveni palpabil. Ceea ce pana acum a fost general valabil, de acum incolo se transforma in trasatura distinctiva.

Calitatile martiene sunt evidente in aceasta perioada, insa pot deveni foarte usor manifestate in exces, ceea ce le face sa devina defecte. Mai ales cand Marte, prin tranzitul tau, va activa deja bine-cunoscutul aspect de cuadratura format de Pluto si Uranus (incepand cu jumatatea acestei saptamani si pana la jumatatea saptamanii urmatoare) - probabil ca scanteile vor aparea din senin, provocand un foc al inimii extraordinar de dificil de stapanit. Cel mai greu va fi de stapanit nevoia de independenta, alaturi de dorintele nejustificate rational (sa nu uitam, Mercur inca este situat in semnul Pestilor, locul unde, datorita conjunctiei cu Kiron si cu Neptun, inca dormiteaza, visand la aventuri pe mare si naufragii cu pirati, abia avansand in drumul sau catre semnul Berbecului).

Pana acum, Marte s-a privit in oglinzile de apa din helesteele gradinilor castelului venusian, locul unde ea isi petrece vacantele si este primita cu un fast inimaginabil mintii profane... de acum incolo, insa, este randul lui Venus sa se oglindeasca in metalul armelor Zeului Razboiului, inca orbita de Soare, inaintand pe un teren minat, un loc unde podoabele si farmecele nu ii sunt de ajutor. In incercarea de a straluci pe drumul ales, din dorinta de a fi cei mai buni, riscam o epatare a propriilor puncte slabe, evidentiate cu aplomb si manifestate cu incredere.

Alina Cârciumărescu

Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole