EUCALYPTUS (Eucalipt), specia Eucalipt Radiata- proprietati si moduri de utilizare

Autor: AstroCafe.ro - joi, 11 ianuarie 2018, 8846 vizualizari

Eucaliptul este un copac care poate crește până la o înălțime de 100 de metri. Are frunze de culoare verde-albastru deschis și flori albe mici. Există peste 700 de soiuri de eucalipt inclusiv curcubeu ca cel din poza. 

Eucalyptus Radiata are frunze înguste, foarte eficient pentru infecțiile virale; o rudă apropiată a familiei Melaleuca (Myrtaceae) cu aproape aceleași acțiuni și beneficii. Are abilitatea neegalată de a elimina congestia pulmonară. Acțiunea sa antibacteriană, antivirala îl face foarte util pentru răceala obișnuită, sinuzită, laringită și bronșită cronică. Difuzat este un tonic pulmonar minunat care sporește funcțiile respirației favorizând absorbția oxigenului de către celulele roșii din sânge.

Principalele componente chimice ale Eucalyptus radiata sunt eucaliptol și alfa-terpineol ceea ce îl face un ulei ideal pentru a favoriza respirația usoara si naturala.

Are proprietăți purificatoare care pot fi benefice pentru piele, ideal pentru curățarea suprafețelor și a aerului. Studiile au arătat de asemenea că eucaliptul este eficient în reducerea tensiunii. Excelent pentru acnee, endometrioza, gripa, sinuzita si vaginita; poate preveni atacurile de astm și stimulează regenerarea țesutului pulmonar. Acțiunea germicidă a uleiului de eucalipt se poate extinde la sistemul genitor-urinar unde este indicat pentru cistita și leucoreea. Îmbunătățește sistemul imunitar asigurând curățarea continuă a multor bacterii care provoacă compromisuri si inhibă proliferarea virusilor.

Proprietati Eucalipt Radiata: analgezic, anti-bacterian, anti-infecțios, antiinflamator, anti-reumatic, antiviral, decongestionant și expectorant.

Psihologic, uleiul de eucalipt este potrivit pentru persoanele care se simt emotional îngrădite de împrejurimile lor - fie acasă, la muncă sau în societate. Ei simt posibilitatea de a atinge un sentiment de libertate și o experiență de viață mai largă, dar nu îndrăznesc să încerce din cauza
prudentei excesive, obișnuință, frică sau responsabilitate. Eucaliptul poate sustine transformarea de la un sentiment de sufocare într-una de reînnoire expansivă. Risipeste melancolia, revigorează spiritul și ne da o perspectivă pozitivă in general.

De recomandat sa se difuzeze frecvent în timpul sezonului de gripă sau alte boli asemănătoare epidemiei. Jean Valnet a dat date precise despre proprietățile bactericide ale Eucaliptului: "un spray care conține 2% esențial uleiul de Eucalipt va ucide 70% din stafilococi în aer.” Este eficient în uciderea microbilor astfel încât personalul medical să nu intre în contact cu bolile și să evite găzduirea aceleiași boli. Valnet sugerează utilizarea sa în febra crescuta  și ca măsură de prevenire a răspândirii de infecție în holeră, rujeolă, malarie, varicelă, scarlatina și febra tifoidă.

Difuzie: Utilizați trei sau patru picături în difuzor.
Utilizare locală: Aplicați una sau două picături în zona dorită, diluat cu ulei de baza, de preferat ulei de cocos fractionat pentru a minimiza orice sensibilitate.

Resurse: Kate Wagner, Modern Essentials, Abundant Health, LLC, Uleiuri de vindecare 2009 din Biblie, David Stewart, 2005. Aromaterapia în medicină, Jacque du Preneau, 1908.
Aromaterapie, uleiuri esențiale pentru sănătate și frumusețe vibrante, Roberta Wilson, 2002 Clinical
Aromaterapie, uleiuri esențiale în practică, de Jane Buckle, RN, PhD., 2003 Manual de aromoterapie pentru frumusetea, ingrijirea parului si a pielii, de Erich Keller, 1992 Aromaterapia pentru vindecarea spiritului, prin Gabriel ojay, 1997 Arta Aromoterapiei, Robert Tisserand, 1995

NOTĂ: FDA nu a evaluat sfaturile din acest document. Produsele și metodele recomandate nu sunt destinate să diagnosticheze, să trateze, să vindece sau să prevină orice boală și nici nu este destinat să înlocuiască ajutorul medical adecvat. Uleiurile esențiale funcționează pentru a ajuta la aducerea corpului în echilibru - ajutând astfel apărarea naturală a organismului să restabilească homeostazia.

Traducere si adaptare: Kati Heppelmann

Astro Shop

Cele mai noi articole