Esti un pod intre doua lumi?

Autor: AstroCafe.ro - marti, 05 aprilie 2016, 3913 vizualizari
Esti un pod intre doua lumi?

Multi dintre noi, care simt ca s-au trezit la viata, ne gasim in prezent calare pe doua lumi. Una este lumea veche, cea in care am crescut toti. Aceasta realitate ne-a fost impusa de jos in sus. In aceasta versiune suntem invatati ca viata este dura, ca exista multe de care sa ne temem. Este vital sa avem incredere in autoritate si pentru propria noastra siguranta, sa acceptam sa fim guvernati (adica controlati) de influente externe. Cufundati in aceasta veche paradigma, intr-adevar ne uitam si vedem atat de multe care consolideaza aceasta perspectiva sumbra, restrictiva. Aceasta este o lume in care unii se mananca pe altii, in care eu trebuie sa ma zbat si sa lupt pentru a obtine, si sa tin de, bucata mea de placinta.

In contrast, noua realitate pe care multi dintre noi o simtim suprapusa la marginile orizontului nostru intern, este bazata pe iubire, autenticitate si suveranitate personala. Cei care au ales sa acorde atentie si sa asculte soaptele care sufla usor pe vanturile acestui taram interior, descopera intelepciunea din inimile noastre si un adevar care, spre deosebire de realitatea noastra externa din ce in ce mai sintetica, se simte corect si bine. Cand ne impamantam in aceasta lume noua descoperim ca vietile noastre nu mai sunt dictate de frica, in schimb suntem propulsati de o dorinta de conectare, autenticitate, compasiune si armonie.

Acestea sunt realitatile vechii si noii paradigme care co-exista in prezent pe Pamant. In acest moment, indiferent cat de greu lucram sa hranim relatiile noastre cu lumea "noua", realitatea ramane ca vechea lume inca este aici. De fapt, daca acordam atentie dramelor difuzate de mass-media principala ar parea ca totul este o afacere ca de obicei. Multi dintre noi probabil au, de asemenea, familie si prieteni care ridiculizeaza perspectiva romantica, idealista pe care noi o adoptam, si incearca sa ne convinga ca suntem naivi sa credem in notiunea fantezista a unei lumi bazate pe iubire. In timp ce privim in afara si suntem martori ai erodarii drepturilor noastre, ai distrugerii larg raspandite, ai suferintei extinse si ai coruptiei evidente, este greu sa nu simti atractia lumii vechi, deoarece aceasta incearca sa-si reafirme controlul asupra credintelor noastre si sa ne traga inapoi in influenta sa sufocanta, rigida.

Si totusi, cand ne facem timp sa sa ne concentram asupra adevarului din inimile noastre recunoastem bazaitul extern drept ceea ce este: o iluzie superficiala, marunta pe care am depasit-o. Acest lucru este sovaielnic, uneori confuz si fara indoiala o provocare a vietii de a fi "o punte de legatura" intre doua lumi.

Daca te identifici cu ce este scris aici, probabil esti un pod: o persoana care s-a trezit aici, in acest timp si loc, in scopul de a asista in procesul de stramutare din paradigma lumii vechi si intrarea intr-una noua proaspata. Atunci cand suntem capabili sa vedem atat de clar scanteia incredibila de potential care exista pentru omenire, se poate simti in mod inevitabil frustrant sa vezi, de asemenea, cat de inversunat se agata vechea paradigma incapatanata, inflexibila, opresiva de pozitia sa de autoritate. In unele zile ne-am putea dori sa nu ne fi trezit astfel incat sa nu fie nevoie sa ne confruntam cu jena si disconfortul care vin prin constientizare. Cu toate acestea, aceia dintre noi care se gasesc calarind doua lumi se afla in pozitia binecuvantata de a fi capabili sa serveasca umanitatea prin participarea la, si facilitarea unui proces profund si interesant de transformare. Din fericire, in timp ce noi nu putem pur si simplu sa vrem departe de lumea veche, exista masuri pe care le putem lua pentru a face tranzitia mai lina.

Fii constient de energia ta si cum sa o directionezi
Fiecare dintre noi avem o semnatura energetica, energia care curge in afara din interior. In timp ce aceasta energie are o esenta care este unica si ne distinge, ea nu este stagnanta si se poate schimba in ritm si vibratie in functie de modul in care este influentata. Cand ne simtim impamantati intr-o viziune a lumii bazata pe inima ne simtim extinsi, optimisti si puternici, si energia noastra reflecta si transmite aceasta frecventa afara in lumea larga, adaugandu-se la puterea si stralucirea noului. Cu toate acestea, daca ne concentram prea mult pe negativ si ne permitem sa alunecam in stapanirea vechiului, energia noastra se contracta si ne simtim neputinciosi si infricosati. Bineinteles, acest lucru hraneste si intretine chiar paradigma pe care vrem sa o lasam in urma. Prin urmare, desi poate fi util sa intelegem dinamica si mecanismele vechiului, si este inevitabil a fi afectat intr-o anumita masura, este important sa recunoastem cand este timpul sa ne mutam concentrarea de la ce este suparator si dureros, la ceea ce este inaltator si inspirator, in scopul de a ne re-centra si reincarca.

Ai incredere in proces
A invata sa fii ghidat de repere interne, mai degraba decat de cele externe, poate fi extrem de provocator. Cei mai multi dintre noi au internalizat munti de credinte distorsionate si procesul de vindecare si de realiniere a lumilor noastre interioare nu e nicidecum o plimbare in parc. Personal am constatat ca, calatoria mea de vindecare pare sa aiba o viata proprie, ca si cum este orchestrata de o versiune mai inteleapta si mai luminata a mea. Cand incerc sa controlez si sa dictez ce experimentez, ma gasesc luptandu-ma si zbuciumandu-ma. Cu toate acestea, cand am incredere in proces si sunt rabdatoare si deschisa pentru a-i permite  sa se desfasoare in mod organic, fara judecata, ea devine o experienta mult mai blanda. Atunci cand energiile au radacini in rani vechi reprimate la suprafata este, fara indoiala, inconfortabil sa le recunosti, sa le integrezi si/sau  sa le eliberezi. Cu toate acestea, am descoperit ca, cu cat le imbratisez mai mult cu atat mai repede ele se misca prin mine, reducand cantitatea de bagaj vechi pe care o duc, lasandu-ma sa ma simt mai usoara, mai puternica si in cele din urma mai vibranta.

Fii in intregime tu
Noi nu mai suntem pe autostrada regelui. In noua paradigma nu exista nici un fel de cale corecta sau gresita, fiecare dintre noi suntem responsabili pentru gasirea propriei noastre cai de a naviga prin viata. Cel mai important lucru pe care il putem face, pentru a facilita aceasta tranzitie, este sa fim complet si fara scuze noi insine. Fiecare dintre noi transporta o piesa vitala, a intregului, in interior. In vechea lume am fost invatati sa ne ascundem unicitatea si sa depunem eforturi pentru a ne potrivi intr-o forma ideala dictata din exterior. In noua paradigma unicitatea noastra este pretioasa si ar trebui sa fie celebrata. Fiecare dintre noi vedem lumea din propriul punct de referinta foarte personal si cu cat imparasim mai mult viziunea noastra, cu atat mai bogat si mai vibrant devine intregul. Asa ca va rog explorati vasta voastra lume interioara astfel incat sa putem descoperi si sa impartasim comorile splendide pe care toti le purtam in interior.

Conecteaza-te cu oameni care au aceleasi idei
Deoarece frecventa afecteaza si este afectata de energia in care este cufundata, este mult mai usor sa mentinem o vibratie pozitiva atunci cand suntem inconjurati de alti oameni optimisti, imputerniciti. Uneori avem nevoie sa renuntam la relatii vechi care ne trag in jos, pentru a face loc pentru relatii noi, de sustinere, mult mai aliniate cu inima. Pe masura ce mai multe si mai multe conexiuni sunt formate intre oameni cu aceleasi idei, ce aleg in mod constient sa paseasca din paradigma competitiva, egocentrica in care am fost indoctrinati, in noi modalitati colective, iubitoare de a fi, pungi de energie se formeaza, se raspandesc, se consolideaza si devin mai vizibile, iar noua lume devine treptat mai proeminenta in realitatea noastra.

Christina Lavers

Sursa: http://www.zengardner.com/bridge-two-worlds/
Traducere: Cristina Ciobanu
Imagine: cdn.designmaz.net

Astro Shop

Cele mai noi articole