Esti gata pentru un salt inainte?

Autor: Nicoleta - miercuri, 27 martie 2013, 1518 vizualizari
Esti gata pentru un salt inainte?

Contextul astral al acestei perioade, in special cel al zilelor de miercuri 27 martie (Luna Plina in Balanta) si joi 28 martie, este unul cu potential de schimbari radicale. 

Miercuri, la ora 11:26 Luna (Balanta) se opune Soarelui din Berbec, formand aspectul de Luna Plina. Este o Luna plina cardinala, foarte puternica prin prezenta celor 4 planete in Berbec (Soare, Venus, Marte, Uranus). Insasi stapana Balantei, Venus, se afla in Berbec, sub tutela lui Marte pozitionat in semnul de domiciliu. Ascendentul momentului este plasat in Rac, tot un semn cardinal. Iar Pluto, aflat in Capricorn (din nou semn cardinal) formeaza un careu in T cu Luna plina.

Joi se pastreaza atmosfera prielnica noilor inceputuri si schimbarilor.

Cu alte cuvinte, in aceste zile, suntem pusi fata in fata cu adevarul interior (Berbecul) versus adevarul altora (Balanta). Avem de evaluat contextele sociale in care ne oferim serviciile, cu un efort mult prea mare si un consum de energie urias care traduce lipsa implicarii autentice. E necesar sa ne uitam acum in care relatii ramanem si pe care le rupem. Cati dintre oamenii din viata noastra sunt acolo pentru ca ni-i dorim si pe cati ii mentinem doar de dragul onorarii unor circumstante.

Luna se afla in casa a 3-a, in timp ce planetele din Berbec sun plasate in casa a 9-a, zona constiintei superioare. Asadar, acum avem de trecut testul evolutiei personale din ultimii 2 ani, care au fost destul de provocatori, dar care ne-au ajutat sa cristalizam experientele in intelepciune. Daca trecem acest test, daca am fost capabili sa invatam din toate experientele trecute, acum putem privi drumul nostru in viata dintr-o perspectiva mai inalta. Putem sa ne largim viziunea, ascultand de vocea propriei cunoasteri si nu de convingerile imprumutate sau impuse din afara.

Aceste zile pot fi hotaratoare pentru drumul nostru de acum incolo, pentru viitorul nostru. Si putem imbratisa un drum cu totul nou, macar in ce priveste convingerile si abordarea, cu conditia sa fim constienti de trairile care ne traverseaza, de sentimentele noastre, dar si de scurgerile de energie care ne-au adus intr-un punct mort deseori. 

Cei dispusi sa puna punct unui capitol vechi, unor relatii nepotrivite, unor contexte neautentice, aceia vor face saltul inainte, vor schimba optica, viziunea, drumul. Implicarea lui Pluto arata clar ca e necesar sa rupem iremediabil ceva, sa renuntam la ceva, sa pierdem ceva, pentru a castiga un plus de valoare, o mai inalta cunoastere si un sens profund spiritual. Nu mai putem fugi de adevar, de golurile pe care le-am sapat in interior. Nu mai putem pretinde ca suntem cine nu suntem, ci suntem provocati sa ne rostim adevarul si sa ne afirmam individualitatea. Chiar cu riscul de a-i deranja pe ceilalti, nu mai putem amana la nesfarsit implinirea misiunii personale si a scopului inalt la care pana acum doar am visat in secret. 

Principiul Berbecului "eu" se loveste de principiul Balantei "noi". Pe de o parte, e timpul sa ne intrebam daca putem fi noi insine in cadrul unor relatii si in ce masura contextul ne permite sa ne manifestam asa cum simtim. Pe de alta parte, daca nu exista si nu putem atinge aceasta libertate de expresie, avem curajul sa ne asumam riscul unei schimbari majore, chiar rupturi? Avem curajul sa ne infingem in pamant pe propriile picioare si sa mergem inainte, indiferent de numarul celor care ne vor urma? Suntem pregatiti sa actionam in directia propriilor dorinte, abandonand impunerile celorlalti si limitarile tolerate pana acum?

Fiecare dintre noi este acum aproape fortat de imprejurari, sa-si sondeze sufletul, sentimentele, dorintele. Si fiecare are resursele necesare sa o faca, are intuitia si raspunsurile, beneficiaza de ghidare superioara, divina. Doar sa ascultam si sa urmam impulsul interior, greu de ignorat in aceste zile.

Zile inspirate, cu claritate si putere!

Din inima,

Nicoleta Svârlefus
Astro Shop

Cele mai noi articole