Energia Iubirii. Atmosfera astrală a perioadei 10-24 februarie

Autor: AstroCafe.ro - miercuri, 12 februarie 2014, 1999 vizualizari
Energia Iubirii. Atmosfera astrală a perioadei 10-24 februarie

În această perioadă a anului, 10 - 24 februarie, de fiecare dată, energia Iubirii se manifestă extrem de puternic. Este o forţă pe care o resimţim extrem de intens, probabil de aceea din cele mai vechi timpuri s-au celebrat obiceiuri care sunt legate de ea. Şi este firesc, căci fără această energie, totul ar rămâne îngheţat, rigid, mort, şi mă refer strict şi concret la viaţa din plante. Evident că influenţa ei asupra oamenilor este şi mai mare, chiar dacă funcţionează doar la nivel subconştient.

În anul 2014 această energie are un rol aparte şi anume acela de a ne determina să ne schimbăm modul de a privi viaţa şi atitudinea în relaţii. Mi se pare extraordinar, cum, şi din punct de vedere astrologic,  toate acestea funcţionează concret şi explicit.

În primul rând că această perioadă începe cu săptămâna guvernată de Venus, apoi continuă cu săptămâna lui Mercur şi apoi cu a Lunii. Este un fel de gradare a manifestării, începând cu iubirea concretă, continuând cu înţelegerea şi comunicarea prin iubire iar apoi cu aplicarea, însuşirea şi hrănirea emoţională a ei.

Venus este în tot acest interval în semnul Capricornului, de unde reia anumite evenimente care s-au derulat la sfârşitul anului trecut – pe de-o parte – dar principalul ei rol este acela de a realiza un fel de energie protectoare şi o grijă delicată pentru sprijinirea relaţiilor viitoare, neutralizând tensiunile distructive, pentru a permite ca noi să facem alegeri conştiente. În tot acest interval de timp, Venus este susţinută prin sextil de guvernatorul semnului Capricornului, Saturn, aspect care favorizează apariţia proceselor de eliminare a tuturor reziduurilor toxice din relaţiile noastre, presând producerea unor evenimente şi frânând atitudinea superficială sau compromisurile. Acest tandem reprezintă provocarea spre transformare.

Mercur în mişcarea retrogradă, în semnul Vărsătorului, ne redirecţionează gândurile spre interior, ne focusează atenţia şi ne dezvoltă percepţiile personale, tocmai pentru a recepţiona corect informaţiile subtile.

Luna ne dezvoltă percepţiile, intuiţia, şi ne ajută să aducem din subconştient toate informaţiile ancestrale pentru a înţelege ce avem de rezolvat din trecut, care sunt relaţiile karmice asupra cărora trebuie să ne concentrăm, şi cum să aplicăm concret Iubirea pentru a repara şi vindeca rănile vechi şi profunde. Interesant că la sfârşitul acestui interval, Luna este în conjuncţie cu Venus, sugerând clar că transformările spirituale, este adevărat extrem de subtile, prin care trecem, vor pune bazele unor temelii puternice, în relaţiile noastre de cuplu, trecute cumva prin această purificare. Cel mai important moment al acestei perioade îl reprezintă Luna Plină din 15 februarie, ea are un efect maxim, tocmai de Ziua Îndrăgostiţilor, doar că amplifică energiile necesare de purificare şi igienizare a relaţiilor.

Tot în acest interval de timp – mai exact pe 18 februarie la ora 18.37, Nodul Nord trece în semnul Balanţei, un semn consacrat al relaţiilor, ceea ce va aduce o amplificare a energiei Iubirii, pe de-o parte, dar şi nevoia impetuoasă de a înţelege corect cum trebuie să acţionăm în relaţiile noastre. Timp de 1 an şi 8 luni, cât Nodul Nord va sta în acest semn, va trebui să parcurgem diferite etape în procesul de învăţare a lui relaţiona, accepta, de a găsi un echilibru just între propria individualitate şi deschiderea către ceilalţi; să fim liberi în acest raport dar, în acelaşi timp, să acceptăm ca ”el” – celălalt - să facă parte din noi, să uităm de noi pentru a-i face loc.

Imediat intrat în acest semn, Nodul Nord formează conjuncţie cu Marte, ceea ce va declanşa în fiecare dintre noi dorinţa de a ne echilibra, de a ne manifesta dorinţa de iubire, de a vedea la partenerul de viaţă calităţi importante, diminuându-ne substanţial egoul. Semnul Balanţei devine în acest fel extrem de dinamizat, focusându-ne atenţia exclusiv asupra lui. Spun acest lucru deoarece aproape toate aspecte importante din această perioadă au Ascendentul în semnul Balanţei. 

Astfel:

Aceste câteva exemple ne vorbesc cu foarte mare claritate despre cât de mult sunt orientate energiile spre relaţiile noastre, ele devenind prioritatea principală a acestui interval de timp.

Trebuie subliniat că Marte este controlat foarte puternic în această perioadă de Lilith, cuvântul provocare, cu toate conotaţiile şi complexitatea lui, fiind la ordinea zilei.

Cuadratura Marte Lilith este unul dintre cele mai dure aspecte, ea dând frâu liber confruntărilor deschise, mai ales acolo unde este vorba de cine pe cine conduce, acolo unde sexul este confundat cu Iubirea, sau acolo unde relaţia este bazată doar pe interese, mai mult sau mai puţin conştientizate, ele venind din resentimente şi frustrări, din alegeri ssubconştiente ale unor persoane cu care aveam ceva de rezolvat la nivel karmic.

Oricare ar fi varianta acestui aspect, pentru că este extrem de complex şi redundant – el este cel care provoacă acele faimoase plăţi karmice. De aceea este important ca acum să devenim conştienţi de toate acestea şi să facem conştient aceste acţiuni de închidere a unor datorii ancestrale, cu diplomaţie, cu tact şi cu multă compasiune şi acceptare.

În încheiere, concluzia este că este momentul să ne acceptăm diferenţele, căci, aşa cum spunea Gabriel Garcia Marquez:

”Doar pentru că cineva nu te iubeşte aşa cum vrei tu, nu înseamnă că nu te iubeşte cu toată fiinţa sa!”

***Pentru că este atât de importantă această perioadă pentru evoluţia spirituală a fiecăruia dintre noi, am organizat un seminar dedicat strict relaţiilor, despre care puteţi citi aici.

Gabriela Apostol

www.mirabilys-magazin.ro


Sursa imagine: www.gandeshaspeaks.com

*Aboneaza-te la newsletter pentru a afla despre evenimentele si noutatile Astrocafe si/sau

creeaza-ti un cont de utilizator pentru a primi zilnic previziunile astrologice pentru zodia ta si noutatile. Multumim!Astro Shop

Cele mai noi articole