Eclipsa totala de Luna. Uranus redevine direct (10 decembrie 2011). Oportunitatea unui nou drum!

Autor: AstroCafe.ro - vineri, 09 decembrie 2011, 1216 vizualizari

Pe 10 decembrie are loc ultima eclipsa din acest an (a sasea) si este vorba despre o eclipsa totala de Luna. Ca orice eclipsa lunara, si aceasta are loc la Luna Plina (Luna in opozitie cu Soarele), cu Luna in Gemeni si Soarele in Sagetator.

Eclipsa este posibila cand Luna si Soarele sunt foarte aproape de axa nodurilor lunare. Prin urmare, avand in vedere ca nodurile lunare sunt extrem de importante pentru destinul si misiunea noastra, in aceasta zi si in urmatoarea perioada, vor aparea in viata noastra experiente si circumstante pe care nu le vom putea controla, care ne sunt insa necesare pentru cresterea spirituala. Ceva se schimba, ceva din subcontientul nostru este scos la iveala, unele emotii sunt demascate. Lumina Soarelui, mintea constienta, provoaca emotiile noastre (Luna) sa se exprime sau sa fie transformate.

Prezenta Lunii in Gemeni si a Soarelui in Sagetator ne provoaca sa spunem adevarul, sa exprimam clar si deschis propriul adevar. Sa ne exprimam emotiile, sa scoatem de "sub pres" resentimentele, fricile si inhibitiile pe care le-am negat si reprimat, sa ne aratam lumii asa cum suntem. Luna Plina pe axa Gemeni - Sagetator predispune la curiozitate pana la indiscretie, entuziasm uneori exagerat si nejustificat, excese de tot felul. Provocarea consta insa tocmai in a ne modula manifestarile si comunicarea in functie de ceea ce simtim. E foarte important in acest moment sa continuam sa invatam si sa cautam (Luna in Gemeni), chiar daca avem senzatia ca stim totul intr-o anumita situatie sau directie (Soarele in Sagetator). Iar de data aceasta, curiozitatea si cautarile ar fi bine sa le orientam catre noi insine.

In perioada care urmeaza, ipocrizia, infatuarea si versatilitatea vor fi dur sanctionate. Cu totii vom fi mult mai elocventi, vom dori sa ne facem auziti, sa ne impartasim ideile, sa spunem ce credem cu adevarat despre un subiect sau altul. Exprimarea poate fi directa, chiar dureros de directa si dechisa. Pe alocuri, vom fi tentati sa spunem mai multe decat e cazul. Probabil ca multe adevaruri tainuite vor iesi la iveala, atat la nivel personal, cat si la nivel macro (religie, justitie, filozofie, invatamant).

Una peste alta, aceasta eclipsa ne ofera sansa unui salt in constiinta, daca suntem suficient de deschisi, curajosi si receptivi. Si, mai ales, daca suntem dispusi sa renuntam la unele convingeri vechi si sa admitem ca sunt lucruri pe care nici nu stim ca nu le stim. Daca suntem dispusi sa invatam, sa primim, sa aflam, sa integram, energia acestei eclipse poate aduce o valoare uriasa, cu atat mai mult cu cat incheie ciclul eclipselor din acest an.

Guvernatorul acestei eclipse este Mercur, stapanul Gemenilor, care acum se afla in miscare aparent retrograda si se afla in zodia care gazduieste acum Soarele (Sagetator). Asadar, suntem invitati sa ne revizuim ideile de care ne-am tinut strans atata vreme, sa schimbam viziunea asupra relatiilor si vietii in general, sa dam drumul convingerilor rigide.

E posibil sa avem senzatia ca retraim unele evenimente din iunie anul acesta, cand a fost cealalta eclipsa totala de Luna.

Un alt eveniment deloc neglijabil care coincide cu Eclipsa de Luna este revenirea lui Uranus in mers direct. Uranus se afla in Berbec, la gr. 0:46, adica in primul grad al primului semn zodiacal. Uranus este octava superioara a lui Mercur, guvernatorul eclipsei, deci este cel care guverneaza mentalul superior, cunoasterea la nivel inalt, viziunea.

In consecinta, Uranus direct in primul grad al primului semn zodiacal sugereaza schimbarea (mai ales a convingerilor, filozofiei de viata si viziunii), inceputul, innoirea. Asadar, e posibil sa fim inspirati sa schimbam ceva in viata noastra, sa ne delimitam de parti din trecut pe care le-am dus in spate, sa ne asumam un nou drum, o noua cale, o noua misiune. Este timpul revolutiei, reinventarii, creatiei constiente.

Sa fim inspirati!


Nicoleta Svârlefus
Astro Shop

Cele mai noi articole